Duyuruyu Kapat
Hanimefendi: kadınlara özel bir şekilde sağlık, giyim, beslenme, diyet ve benzeri kısaca her konuda destek veriyor. Türkiye'de tek kaynak olma yolunda hızla ilerleyen Hanimefendi.com, üyeler dışında ziyaretçilere açık yapısıyla da paylaşım mantığının hakkını vermeye çalışıyor. Siz de bunun bir parçası olmak istiyorsanız, hemen ücretsiz kayıt olabilir ve aramıza katılabilirsiniz. Sensiz bir kişi eksiğiz... :)
Duyuruyu Kapat
Instagram 180T
Facebook 10K
Twitter 138T

Çilekli crumble (Kıtır)

Konu, 'Dünya mutfakları' kısmında nk83 tarafından paylaşıldı.

  1. nk83

    nk83 Admin + Sitenin Hikaye Yazarı

    Kayıt:
    24 Ağustos 2010
    Mesajlar:
    64.815
    Beğeniler:
    84.063
    [​IMG]

    Çilekli crumble (Kıtır)

    Çilekli kısmı için :
    500 gr çilek
    Yarım su bardağı toz şeker
    Yarım su bardağı toz badem
    1 yemek kaşığı nişasta

    Crumble için:
    1 su bardağı un
    75 gr soğuk tereyağ (küp küp kesilmiş)
    Yarım su bardağı esmer şeker
    Yarım su bardağı file badem
    1 tatlı kaşığı kabartma tozu

    Hazırlanışı:
    Mutfak robotuna tereyağ, un ve kabartma tozunu koyup karıştırın. Daha sonra şekeri ve file bademi içine ekleyip kaşıkla harmanlayın.Çilekleri ortadan ikiye bölün. İçine toz badem, şeker ve nişastayı döküp karıştırın, fırın kabına yayın. Üzerini kapatacak şekilde unlu karışımı dökün ve 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

    Alıntı
     
    sadiye ve bitter_im bunu beğendi.
  2. bitter_im

    bitter_im Admin

    Kayıt:
    3 Aralık 2009
    Mesajlar:
    63.967
    Beğeniler:
    52.427
    teşekkürler bebeim :huhuu:
     
    nk83 bunu beğendi.
  3. sadiye

    sadiye Admin

    Kayıt:
    4 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    60.987
    Beğeniler:
    56.346
    Hazir cilek sezonundayken bolbol cilekli tarifler yapmak lazim. :huhuu:
     
    nk83 bunu beğendi.