
Çilek soslu kartopu
1 lt. süt
125 gr. margarin
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
2 paket vanilya
2 adet damla sakızı
üzeri için;hindistan cevizi çilek
Yapılışı;
Bir tencerede margarini eritip üzerine unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
Üzerine sütü ilave edip sürekli karıştırın.
Kaynamaya yakın şekeri, damla sakızını ve vanilyayı ilave edip 4-5 taşım kaynatıp ocaktan alın.
Mikser ile 5 dakika çıpıp, meşrubat bardaklarına boşaltın. oda sıcaklığına gelince buzdolabına koyup en az 4-5 saat bekletin.
buzdolabından alıp bardakların üst kısmına su doldurup bardağı hareket ettirerek muhallebiyi bardaktan yavaşça çıkartın.


Islatılmış bıçak yardımı ile muhallebiyi dilimleyip hindistan cevizine bulayıp servis tabağına dizin.
Yıkayıp temizlediğiniz çilekleri blendırdan geçirip muhalebilerin üzerine dökün.
Alıntıdır...