incitanemtuana
Daimi Üye
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
1 kg. çilek
3 adet elma
3 su bardağı şeker
4-5 damla limon suyu
5-6 adet karanfil
1 çay kaşığı tereyağ
1.Çilekleri yıkayıp,ayıkladıktan sonra minik minik doğrayın ve bir tencereye alın.
2.Elmaların da kabuklarını soyup,çekirdeklerini temizleyin.Minik minik çileklerin üzerine doğrayın.
3.Toz şekeri de ilave edin ve kısık ateşte pişirmeye başlayın.
4.Tereyağını ilave edin.
5.Kıvamlanınca limon suyunu ilave edin.
6.Suyunu çekince bir tabağa damlatıp,donup donmadığını kontrol edin.Donuyorsa marmeladınız hazırdır.
7.Sıcakken patates ezici ile hafifçe ezin.
8.Dilerseniz karanfilleri çıkarabilirsiniz.Ya da bizim gibi yerken ayıklarsınız.Afiyet olsun.
ALINTI