Çikolatanın Yararları
Çikolata her zaman kilo aldıran ve uzak durmamız gereken bir yiyecek gibi gösterildi. Ancak çikolata son derece sağlıklı ve yararlı bir besindir.
Çikolata bitkiden elde edilir. Hangi sebze sağlıksızdır ki? Antioksidan özelliğiyle kalbinize dosttur.
Kakao flavanoller, sadece kakao ve çikolata içinde bulunan flavanoidin bir türüdür. Vücutta serbest radikallere karşı yardımcı bir bileşik içerir.
Bitter çikolata yüksek kan basıncı olan kişilerde, basıncı düşürme özelliğine sahiptir.
LDL kolesterolünü 10 birim kadar düşürür.
Serotonin içeriği doğal anti-depresan özelliği getirir. Aynı zamanda mutluluk ve haz duyguları oluşturur.
Çeşitli çalışmalarda kırmızı şarap, yaban mersini, sarımsak ve çay gibi gıdalar ile birlikte en iyi kanserle savaşan besinlerden biri olarak çikolata bulunmuştur.
Yapılan çalışmalar, çikolata yiyenlerin daha uzun yaşadığını gösteriyor. Ayrıca daha az hasta oluyorlar.
Kakao içinde yüksek oranda magnezyum vardır. Sindirim, nörolojik ve kardiyovasküler sistemin düzenlenmesine yardımcı olur.
Birçok çalışma koyu çikolatanın beyin sağlığı için çok faydalı olduğunu göstermiştir. Hafızayı güçlendirir.
Msn Kadin
Çikolata her zaman kilo aldıran ve uzak durmamız gereken bir yiyecek gibi gösterildi. Ancak çikolata son derece sağlıklı ve yararlı bir besindir.
Çikolata bitkiden elde edilir. Hangi sebze sağlıksızdır ki? Antioksidan özelliğiyle kalbinize dosttur.
Kakao flavanoller, sadece kakao ve çikolata içinde bulunan flavanoidin bir türüdür. Vücutta serbest radikallere karşı yardımcı bir bileşik içerir.
Bitter çikolata yüksek kan basıncı olan kişilerde, basıncı düşürme özelliğine sahiptir.
LDL kolesterolünü 10 birim kadar düşürür.
Serotonin içeriği doğal anti-depresan özelliği getirir. Aynı zamanda mutluluk ve haz duyguları oluşturur.
Çeşitli çalışmalarda kırmızı şarap, yaban mersini, sarımsak ve çay gibi gıdalar ile birlikte en iyi kanserle savaşan besinlerden biri olarak çikolata bulunmuştur.
Yapılan çalışmalar, çikolata yiyenlerin daha uzun yaşadığını gösteriyor. Ayrıca daha az hasta oluyorlar.
Kakao içinde yüksek oranda magnezyum vardır. Sindirim, nörolojik ve kardiyovasküler sistemin düzenlenmesine yardımcı olur.
Birçok çalışma koyu çikolatanın beyin sağlığı için çok faydalı olduğunu göstermiştir. Hafızayı güçlendirir.
Msn Kadin