Cıkolatalı Mılföy Canakları-resımlı

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre


CIKOLATALI MILFÖY CANAKLARI
Malzemeler:
2 paket milföy
1 cay kasigi tereyagi
375 ml süt
75 g bitter cikolata (%85 kakaolu)
2 yemek kasigi un
225 g seker
bir tutam tuz
1 vanilya sekeri
1 tam yumurta
3 yumurta sarisi
Süslemek icin 2 yemek kasigi kakao
Hazirlanisi:
Milföy hamurunu paketlerinden cikarip cözülmesini saglayin.Uclari üst üste gelecek gibi ekleyip merdane yardimi ile inceltin.Capi 10 cm lik 12 tane daire kesin(bunun icin bir kaseden yaralanabilirsiniz)Kenarlardan artan hamurlarida üst üste koyup merdane ile inceltip bu hamurlarida kesebilirsiniz.Kesilen hamurlari muffin kaliplarini hafif yaglayarak yerlestirin.Elinizle biraz bastirin.Buzdolabinda bekletin.

Tereyagi ve sütü kaynatin.Cikolatayi parcalayip icine atip erimesini saglayin.Seker ve tuzuda katin.Unu eleyerek azar azar süte ekleyip iyice karistirin.Bir iki tasim kaynatin.

Ocaktan alip vanilya sekeri bir yumurta ve yumurta sarilarini sicak kremaya katin.

Sogumus milföylere pay edin.200 dereceli firinda 12-15 dakika pisirin.

Firindan cikinca iyice sogumasi icin bekletin.Muffin kaliplarindan cikarip üzerine kakao serpin

ALINTI
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst