Çikolataya zafı olmayan yoktur belkide. Çok severek ve bir türlü vazgeçemediğimiz çikolata güzelleşebileceğinizi biliyormuydunuz? İşte sizin için çikolatanın yararları ve çikolata ile yapılan cilt bakımı önerilerimiz.

ÇİKOLATALI CİLT BAKIMI
Cilt bakımı ve yüz maskelerinin ana maddeleri her geçen gün daha doğal mazlemelere doğru yöneliyor. Aynı zamanda kozmetik ürünlere bağlı maskelerinde cilt için faydalı olanlarıda bulunmaktadır. Her cilt için uygun olan doğal maskeleri hazırlamak mümkün… Doğada cildiniz için her şey var Son zamanlara kadar aknelerden sorumlu tuttuğumuz, bizi şişmanlattığı için suçladığımız ve bir zaaf olarak gördüğümüz çikolatanın, gün gelip de kozmetik ürünlerin içine gireceğini kim hayal edebilirdi? Doğrusu kakao taneleri Avrupa ila tanıştığı 16. yy dan bu yana bazen göklere çıkarıldı, kimi zaman da yerden yere vuruldu. Ama giderek itibarı artmaya devam ediyor. Özellikle bitter çikolatalar, artık güçlü antioksidanlar olarak aklandılar. Hatta yeşil çay ve şarapla birlikte anılmaya başladılar.
ÇİKOLATA ŞARAP GİBİDİR
İyi bir çikolata, nadide bir şaraba benzer. Yapılış süreçleri, koku ve renginin
önemi, tadım törenleri, tanımlanışları şarabı çok andırır. Saf bir siyah
çikolatada bol miktarda polifenoller, magnezyum, potasyum, fosfor ve E vitamini bulunur. Gerçekten bazı araştırmalar kakaodaki antioksidanların kırmızı şarap ve yeşil çayla mukayese edilebilecek kadar güçlü olduğunu belirtiyorlar.
Şarapta da çikolatada da polifenoller bulunur. Polifenoller zararlı kolesterolü
azaltmayı başaran güçlü antioksidanlardır. 40 gr. siyah çikolatada bulunan
ortalama polifenol miktarı, 140 ml (bir kadeh kadar) kırmızı şaraptakine
eşittir. Kleopatra’dan bu yana şarabın cilde ne kadar yararlı olduğu biliniyor.
Ardından yeşil çay kozmetikleri yayıldı ve şimdi de sıra çikolata kremlerinde.
KAKAO YAĞI CİLDİ YUMUŞATIR
Kakao yağı gerçekten iyi bir nemlendiricidir. Ciltteki en belirgin etkisi onu
yumuşatması, ince kırışıklıkları düzeltmesidir. Kakaodaki zengin antioksidanlar
büyük bir ihtimalle cilt proteinlerini besler. Bazı doktorlar kakao
moleküllerinin cildin alt tabakasına geçemeyecek kadar büyük olduğunu
söylüyorlar ve etkisinden kuşku duyuyorlar. Ama cildi yumuşattığı kesindir.
Yıllar önce kakao yağını bronzlaşmak için kullanmıştım. O zamandan kendi
deneyimimle bu etkisini tanıyorum.
Kozmetik dünyası bütün bunları tartışmaya ve araştırmaya devam ede dursun, biz çikolatayı cildimize sürmeyi deneyebiliriz. En azından cildimizi yumuşatır ve
ruhumuzu okşar. SPA’larda tüm vücuda çikolata masajı yapılıyor..
Çikolata maskesi özellikle olgun ciltlerde harikalar yaratır. O güzel kokusunun
aroma-terapik etkisi de yanımıza kar kalır..
HAZIRLANIŞI:
Yarım bardak kakao
Bir çorba kaşığı süt kreması
Bir tatlı kaşığı bal
Bunlar temel malzemelerdir. İsterseniz içine yulaf unu, ezilmiş badem ve 1-2
damla da sızma zeytinyağı veya badem yağı ilave edebilirsiniz.
Diğer bir seçenek de bitter çikolatayı biraz zeytin yağı ile birlikte buharda
eritip sürmektir..
Malzemeyi güzelce karıştırıp, sürülebilir bir kıvam elde edince, yüzünüze,
boynunuza, dekoltenize hatta isterseniz tüm vücudunuza uygulayın. 15 dakika bekleyin, sonra da ılık su ile yıkayın. Cildinizin kadifemsi bir yumuşaklık
kazanacağına emin olabilirsiniz..
SAF ÇİKOLATA BİR HAZİNEDİR
İdeal bir çikolatanın rengi siyahtır, içindeki kakao oranı % 50’yi geçer ve
sadece kakao yağı ile yapılır. % 70 veya daha fazla çikolataya rastlarsanız
mutlaka tadına bakın. Tahmin edeceğiniz gibi, bu gerçek bitter çikolatadır. Ve
korkmayın, bu çikolata sağlıklı bir gıdadır. Üstelik de nefistir!
Saf siyah çikolatada bol miktarda polifenoller, magnezyum, potasyum, fosfor ve E vitamini bulunur.
▪ Örneğin 100 gram siyah çikolatada 400 mg. Potasyum vardır. Günlük potasyum ihtiyacımızın 500-3000 mg. olduğunu hesaba katarsak, çikolatanın özellikle sporcular için neden bu kadar değerli bir gıda olduğunu anlarız.
▪ Magnezyuma gelince, günlük gereksinimimiz 350 mcg. kadardır. 100 gr. saf
çikolatada ise 200 mcg. Magnezyum bulunur..
ÜRÜNLERE DİKKAT:
Tabii bütün bunlar saf kakao, kakao yağı ve bir parça lesitin içeren siyah
çikolata için geçerlidir. Raflarda gördüğümüz her çikolata paketi için aynı
şeyleri söyleyemeyiz. ..
Gofretler, sütlü çikolatalar, çeşitli barlar, çikolata ile süslenmiş
şekerlemelerden başka bir şey değildirler. Hele beyaz çikolata tam bir şeker ve
yağ zehiridir. Hiç kakao içermez. Besin değeri sıfıra yakındır. Bazı karışık
çikolatalarda tereyağı, hindistan cevizi ve palmiye yağlarının bulunması da
olasıdır. Bunlar kolesterolü yükselten ve damar sertliğine yol açan zararlı
yağlardır.
SİYAH ÇİKOLATA!
Aşırı tüketilen her şey gibi çikolata da sorun yaratabilir. Size tavsiyem,
canınız çekince 2-3 parçacık sahici bitter çikolata yemenizden ibarettir. Ama bu anı sakın geçiştirmeyin! Çikolatanızın hakkını vermek için onu; oda
sıcaklığında, önce koklayarak, sonra ağzınızda eriterek yavaşça ve keyifle
yiyin. Çok özel bir sorun olmadıkça, bu kadarcık saf çikolatanın size hiçbir
zararı olmaz.
Alıntıdır!

ÇİKOLATALI CİLT BAKIMI
Cilt bakımı ve yüz maskelerinin ana maddeleri her geçen gün daha doğal mazlemelere doğru yöneliyor. Aynı zamanda kozmetik ürünlere bağlı maskelerinde cilt için faydalı olanlarıda bulunmaktadır. Her cilt için uygun olan doğal maskeleri hazırlamak mümkün… Doğada cildiniz için her şey var Son zamanlara kadar aknelerden sorumlu tuttuğumuz, bizi şişmanlattığı için suçladığımız ve bir zaaf olarak gördüğümüz çikolatanın, gün gelip de kozmetik ürünlerin içine gireceğini kim hayal edebilirdi? Doğrusu kakao taneleri Avrupa ila tanıştığı 16. yy dan bu yana bazen göklere çıkarıldı, kimi zaman da yerden yere vuruldu. Ama giderek itibarı artmaya devam ediyor. Özellikle bitter çikolatalar, artık güçlü antioksidanlar olarak aklandılar. Hatta yeşil çay ve şarapla birlikte anılmaya başladılar.
ÇİKOLATA ŞARAP GİBİDİR
İyi bir çikolata, nadide bir şaraba benzer. Yapılış süreçleri, koku ve renginin
önemi, tadım törenleri, tanımlanışları şarabı çok andırır. Saf bir siyah
çikolatada bol miktarda polifenoller, magnezyum, potasyum, fosfor ve E vitamini bulunur. Gerçekten bazı araştırmalar kakaodaki antioksidanların kırmızı şarap ve yeşil çayla mukayese edilebilecek kadar güçlü olduğunu belirtiyorlar.
Şarapta da çikolatada da polifenoller bulunur. Polifenoller zararlı kolesterolü
azaltmayı başaran güçlü antioksidanlardır. 40 gr. siyah çikolatada bulunan
ortalama polifenol miktarı, 140 ml (bir kadeh kadar) kırmızı şaraptakine
eşittir. Kleopatra’dan bu yana şarabın cilde ne kadar yararlı olduğu biliniyor.
Ardından yeşil çay kozmetikleri yayıldı ve şimdi de sıra çikolata kremlerinde.
KAKAO YAĞI CİLDİ YUMUŞATIR
Kakao yağı gerçekten iyi bir nemlendiricidir. Ciltteki en belirgin etkisi onu
yumuşatması, ince kırışıklıkları düzeltmesidir. Kakaodaki zengin antioksidanlar
büyük bir ihtimalle cilt proteinlerini besler. Bazı doktorlar kakao
moleküllerinin cildin alt tabakasına geçemeyecek kadar büyük olduğunu
söylüyorlar ve etkisinden kuşku duyuyorlar. Ama cildi yumuşattığı kesindir.
Yıllar önce kakao yağını bronzlaşmak için kullanmıştım. O zamandan kendi
deneyimimle bu etkisini tanıyorum.
Kozmetik dünyası bütün bunları tartışmaya ve araştırmaya devam ede dursun, biz çikolatayı cildimize sürmeyi deneyebiliriz. En azından cildimizi yumuşatır ve
ruhumuzu okşar. SPA’larda tüm vücuda çikolata masajı yapılıyor..
Çikolata maskesi özellikle olgun ciltlerde harikalar yaratır. O güzel kokusunun
aroma-terapik etkisi de yanımıza kar kalır..
HAZIRLANIŞI:
Yarım bardak kakao
Bir çorba kaşığı süt kreması
Bir tatlı kaşığı bal
Bunlar temel malzemelerdir. İsterseniz içine yulaf unu, ezilmiş badem ve 1-2
damla da sızma zeytinyağı veya badem yağı ilave edebilirsiniz.
Diğer bir seçenek de bitter çikolatayı biraz zeytin yağı ile birlikte buharda
eritip sürmektir..
Malzemeyi güzelce karıştırıp, sürülebilir bir kıvam elde edince, yüzünüze,
boynunuza, dekoltenize hatta isterseniz tüm vücudunuza uygulayın. 15 dakika bekleyin, sonra da ılık su ile yıkayın. Cildinizin kadifemsi bir yumuşaklık
kazanacağına emin olabilirsiniz..
SAF ÇİKOLATA BİR HAZİNEDİR
İdeal bir çikolatanın rengi siyahtır, içindeki kakao oranı % 50’yi geçer ve
sadece kakao yağı ile yapılır. % 70 veya daha fazla çikolataya rastlarsanız
mutlaka tadına bakın. Tahmin edeceğiniz gibi, bu gerçek bitter çikolatadır. Ve
korkmayın, bu çikolata sağlıklı bir gıdadır. Üstelik de nefistir!
Saf siyah çikolatada bol miktarda polifenoller, magnezyum, potasyum, fosfor ve E vitamini bulunur.
▪ Örneğin 100 gram siyah çikolatada 400 mg. Potasyum vardır. Günlük potasyum ihtiyacımızın 500-3000 mg. olduğunu hesaba katarsak, çikolatanın özellikle sporcular için neden bu kadar değerli bir gıda olduğunu anlarız.
▪ Magnezyuma gelince, günlük gereksinimimiz 350 mcg. kadardır. 100 gr. saf
çikolatada ise 200 mcg. Magnezyum bulunur..
ÜRÜNLERE DİKKAT:
Tabii bütün bunlar saf kakao, kakao yağı ve bir parça lesitin içeren siyah
çikolata için geçerlidir. Raflarda gördüğümüz her çikolata paketi için aynı
şeyleri söyleyemeyiz. ..
Gofretler, sütlü çikolatalar, çeşitli barlar, çikolata ile süslenmiş
şekerlemelerden başka bir şey değildirler. Hele beyaz çikolata tam bir şeker ve
yağ zehiridir. Hiç kakao içermez. Besin değeri sıfıra yakındır. Bazı karışık
çikolatalarda tereyağı, hindistan cevizi ve palmiye yağlarının bulunması da
olasıdır. Bunlar kolesterolü yükselten ve damar sertliğine yol açan zararlı
yağlardır.
SİYAH ÇİKOLATA!
Aşırı tüketilen her şey gibi çikolata da sorun yaratabilir. Size tavsiyem,
canınız çekince 2-3 parçacık sahici bitter çikolata yemenizden ibarettir. Ama bu anı sakın geçiştirmeyin! Çikolatanızın hakkını vermek için onu; oda
sıcaklığında, önce koklayarak, sonra ağzınızda eriterek yavaşça ve keyifle
yiyin. Çok özel bir sorun olmadıkça, bu kadarcık saf çikolatanın size hiçbir
zararı olmaz.
Alıntıdır!