Merhabalar;
Hayırlı ramazanlar
Etsiz çiğköfte tarifim sizlerle
Çiğköfte lavaş tarifi ile birlikte

Çiğköfte Lavaş Malzemeler;
1,5 su bardağı un
1,5 çay kaşığı tuz
1,5 çay bardağı su
1 yemek kaşığı nişasta
Lavaş Yapılışı;
Malzemeleri yoguruyoruz.
6-7 bezeye yuvarlayıp bölüyoruz.
Streçleyip 30 dk dinlendiriyoruz.
Bezeleri tek tek nişasta ile açıyoruz.
Tavada 2-3 dakika çevire çevire pişiriyoruz.
Sıcakken poşetleyin kurumasın.
Çiğköfte Malzemeler;
2 su bardağı köftelik bulgur
1 baş soğan
2-3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı acı biber salçası
1 yemek kaşığı salça
Yarım çay bardağı nar ekşisi
Yarım limon suyu
Tuz, karabiber, kimyon, kırmızı toz biber
2 yemek kaşığı isot
1 su bardağı su
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yapılışı;
Burguru kaynamış suyla ıslatıyoruz.
20-25 dakika dinlendirin.
Rondodan soğanı geçirin.
Diger malzemeleri sırasıyla ekleyin.
Yaklaşık 45 dk yoğurun.
Elinize yapışmaması için arada elinizi ıslatın.
Toparlandıktan streçleyin yarım saat dinlensin.
Lavaşlı dürüm yapılışı;
Dilerseniz fotoğraftaki gibi sarabilirsiniz.
Lavaşa nar ekşisi dökün elinizle gezdirin.
Çiğköfteyi lavaşa önlü arkalı iyice yedirin. Arasına kıvırcık koyup rulo şeklinde sarın.
Bıçakla rulo kesin servis edin
Afiyet Olsun
