Ciğer Kebabı - Urfa Mutfağı ( Afiyet Olsun )

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-sjc1/hs337.snc3/29445_393724213908_144157758908_3872334_2124522_n.jpg

CİĞER KEBABI (Şanlıurfa)

MALZEMELER :

1 kg taze kuzu ciğeri,
250 gr kuyruk,
1 kg odun kömürü,
1 tatlı kaşığı tuz.

HAZIRLANIŞI :

Ciğerler yıkanıp fındık büyüklüğünde doğranır ve tuzla terbiye edilir.
Kuyruk yıkanır, ciğer büyüklüğünde doğranır.
Şişe (Ciğer kebabı şişi diğer kebap şişlerinden daha ince ve kısadır) ciğerlerden bir parça saplanır, daha sonra bir kuyruk saplanır ve iki ciğer parçası bir kuyruk olacak şekilde şişin yarısı doluncaya kadar böyle devam edilir.
Ciğer şişleri, daha önce mangalda hazırlanan ateşe konularak her iki tarafının pişmesi sağlanır.
Bir kaba veya yufka ekmeğine çekilerek, yanında garnitür olarak maydanoz, kuru soğan, közlenmiş taze Urfa isotu, nane ile sıcak servis yapılır.

Not: Kebaplar alevde pişirilmelidir, aksi takdirde yanar ve tadı bozulur. (Közde pişirilir.
-Alıntı-
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
Ciğere o kadar özeniyorum ki şöyle bol soğan ve maydanozla ekmek arası yapacaksın ama gelin görün ki bir türlü çiğneyipte yutamıyorum :utandim: hiçbir yemeği bu kadar ısrarla kendime yedirmeye çalışmamıştım bir gün o tada alışıcam o ışık var bende :hihi:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst