
Çiçek sebzeler
Malzemeler:
1 avuç bezelye
1 yemek kaşığı kadar havuç
1 yemek kaşığı kadar taze fasulye
1 adet kırmızı biber
Hazırlanışı: Pilavı pişirin. Sebzeleri önce haşlayın. Arzu edersiniz sonra tavada biraz yağ ilavesi ile pişirin. Bezelyeleri çiçek yaprakları gibi pilavın üstüne dizin. Kırmızı biberleri yuvarlak keserek ortalarına yerleştirin. Saplarını taze fasulyeden uzun şeritler halinde keserek yapın. Brokoli yaprakları ile süsleyin. Alta taze fasulyeleri ince, havucu küp halinde keserek serpiştirin. Afiyet olsun.
Pilav (4 kişilik)
1 su bardağı pilavlık pirinç
1 yemek kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı kaynamış su veya et- tavuk suyu
1 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı: Pirinci iyice yıkayın, suda bekletin. Tencerede tereyağını eritin. Pirinçlerin suyunu süzün, tencereye ekleyin. Pirinçler parlak görünüm kazanana kadar kaşık ile karıştırıp kavurun. Suyu ve tuzu ilave edin. Ocağın altını kısın. Suyunu çekene kadar pışirin.Tencere ve kapağı arasına kağıt havlu koyarak pilavı demlendirin.
Alıntı