Çiçek sebzeler

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
4_214201014120_18499.jpg


Çiçek sebzeler

Malzemeler:

1 avuç bezelye

1 yemek kaşığı kadar havuç

1 yemek kaşığı kadar taze fasulye

1 adet kırmızı biber

Hazırlanışı: Pilavı pişirin. Sebzeleri önce haşlayın. Arzu edersiniz sonra tavada biraz yağ ilavesi ile pişirin. Bezelyeleri çiçek yaprakları gibi pilavın üstüne dizin. Kırmızı biberleri yuvarlak keserek ortalarına yerleştirin. Saplarını taze fasulyeden uzun şeritler halinde keserek yapın. Brokoli yaprakları ile süsleyin. Alta taze fasulyeleri ince, havucu küp halinde keserek serpiştirin. Afiyet olsun.

Pilav (4 kişilik)

1 su bardağı pilavlık pirinç
1 yemek kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı kaynamış su veya et- tavuk suyu
1 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı: Pirinci iyice yıkayın, suda bekletin. Tencerede tereyağını eritin. Pirinçlerin suyunu süzün, tencereye ekleyin. Pirinçler parlak görünüm kazanana kadar kaşık ile karıştırıp kavurun. Suyu ve tuzu ilave edin. Ocağın altını kısın. Suyunu çekene kadar pışirin.Tencere ve kapağı arasına kağıt havlu koyarak pilavı demlendirin.

Alıntı
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst