ÇİÇEK KURABİYE
1 Yumurta
250 gr margarin
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı nişasta
2,5 su bardağı un
1 paket vanilya
7 kaşık pudra şekeri
Kırmızı gıda boyası
YAPILIŞI: Yumurta,vanilya,şeker,margarin ve nişasta karıştırıldıktan sonra kabartma tozu ile karıştırılmış un azar azar eklenerek yoğurulur.Hamurdan portakal büyüklüğünde bir parça ayrılır.Ayırdığımız hamurun içine sadece parmak ucunu batırdığımız gıda boyası eklenir ve yoğrulur.Misket büyüklüğünde küçük toplar yapılır.Diğer kurabiye hamurundan da misketler yapılır.Tepsiye dizerken ortaya pembe kurabiyeler etrafına beyaz kurabiyeler dizilerek çiçek şekli verilir.Hamurları birbirine yapıştırmaya gerek yoktur.Pişerken kabaracağı için zaten birbirini tutacaktır.Yağlanmış ve unlanmış tepsiye dizilip 160 derecede pişirilir.Kurabiyeler pembeleşmeden fırından çıkartılır.
Alıntıdır...