Cevizli Yogurt Tursusu-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
Yogurt turşusu kahvaltılık için degişik ve güzel bir alternatif.Ben bu tarifi ögrendigimden beridir yapıp buzdolabına koyuyorum ve kahvaltı da afiyetle yiyiyoruz.Buzdolabında dayanma süresi 2-3 ay kadar.O yüzden bir kere yaparsanız baya uzun dayanıyor.

YOGURT TURŞUSU MALZEMELERİ:
  • 4 su bardagı yogurt(süzme yogurt olursa yogurdu ayrıyeten süzdürmeye gerek yok)
  • 1 tatlı kaşıgı tuz
  • 2 yemek kaşıgı çörek otu
  • 2 yemek kaşıgı ceviz
  • kırmızı pul biber
  • sıvı yag(yogurt toplarını içine atmak için)
Yogurdu bir kase icine dökelim tuz ve çörek otu ile karistıralım ( tel mixer ile karistiralim). Eger kullanılan yogurt süzme yogurt degil ise yogurdu temiz bir bez uzerine dokelim ve suyu gitmesi icin bir yere baglayalim. ( Suzme yogurt kullaniyorsaniz bu asamayi gecebilirisniz) Yogurt güzelce süzüldükden sonra yemek kasıgı ile yogurtdan parcalar alıp yuvarlayalım.Sıvı yag dolu kavanoz icine tek tek atalim. Bu arada ceviz parcalarini aralara koyalım.Yemek için çıkardıgımızda üstüne kırmızı pul biber gezdirelim.
Afiyet olsun.

ALINTI
yogurt+tur%C5%9Fusu.JPG
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst