Çeşitli köfte tarifleri

_emos_

Daimi Üye
Katılım
13 Mart 2011
Mesajlar
4.420
Tepki
5.513
Puan
113
Konum
güNeşin battıgı yer:)
Sivas köftesi;
Gerekli Malzemeler
yarımşar kilo döş eti ve kol eti (kaburga, but, kürek kısmı ile koyunun but kısmından elde edilen karkas)
tuz,karabiber,kimyon

Yapılışı;
Bu köftenin özelliği etinin özel üretim sığır ve koyun eti karışımından olması. Dana ve koyunun et sinirsiz, damarsız ve zarsız döş ve kol eti tuzla beraber kıyma makinesinden geçirilir. Bir gün dinlenmeye bırakılır. Avuç içi büyüklüğünde top köfteler yapılır. Hazırlanan köfteler meşe ateşinde pişirilir. Bol yeşillik ve salata ve pide ile birlikte servis edilir.

Malatya Köftesi;
Gerekli Malzemeler
Bir adet orta boy lahana
½ kilo kıyma
½ paket köftelik ince bulgur
2 baş rendelenmiş soğan
2 kaşık salça
Tuz, kırmız biber
2- 3 tane kemik

Yapılışı
Yöresel lezzetleri sevenler için köfte tarifleri sizlere birbirinden lezzetli tarifler sunmaktadır. Geniş bir kapta kıyma, ince bulgur, rendelenmiş soğan, kırmızı biber, tuz hamur kıvamına gelene kadar güzelce yoğrulur. Lahanalar haşlanır ve içerisine harçtan konularak lahanalar sigara şeklinde sarılır. Ayrı bir tencerede soğan yağ ile kavrulur. Üzerine salça eklenir. Üzerini aşacak kadar su eklenip kaynatılarak sos yapılır. İçerisine kemiklerde atılır. Daha sonra sarmaların üzerine kaynayan sos dökülür. Yarım saat kadar piştikten sonra servis tabağına alınır. Afiyet olsun…

Afyon çullama köftesi;
Gerekli Malzemeler
¼ kilogram düğü (diğer adıyla ince bulgur)
½ kilogram kıyma
Yeteri kadar Rendelenmiş soğan, nane, maydanoz, tuz
6 yumurta
1 çay bardağı un
1 litre sıvı yağ
salca

Yapılışı:
Yöresel köfte tarifleri ve daha fazlası için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.Derin bir kabın içerisinde kıyma, yumurta, rendelenmiş kuru soğan, tuz ve baharatlar yoğurulmaya başlanır. 10 dakika yoğurulduktan sonra düğü eklenerek hamur kıvamı alana kadar iyice yoğurulur. Köfteler yapılıp bir tencerede kaynatılmış tuzlu suda haşlanır. Bir kabın içerisine 5 yumurta kırılır. Un eklenip çırpılır. Haşlanan köfteler bu karışıma bulanıp kızartılıt ve sıcak olarak servis edilir.
Sarımsaklı köfte;

Gerekli Malzemeler
½ paket köftelik ince bulgur
½ su bardağı irmik ve sıvı yağ
2 yemek kaşığı biber salçası
1er tane limon ve yumurta
½ demet maydanoz
1su bardağı un
6-7diş sarımsak
tuz, kimyon

Yapılışı;
Bulgur ve irmik azar azar su ilave edilerek yoğrulur ve bir süre şişmeye bırakılır. Şişen harca yuz, kimyon,yumurta,un eklenip çiğ köfte yapar gibi vura vura kıvam alana dek iyice yoğrulur. Bir tencerede su kaynatılır ve içine tuz ve yarım limonun suyu eklenir. Kaynayınca köfteler teker teker atılıp haşlanır. Haşlanan köfteler tabağa alınır. Salça bir tavada rendelenmiş sarımsak ve sıvı yağla kavrulur. Köftelerin üzerine dökülür. İnce doğranan maydanozlarda köftelerin üzerine serpilir. Sıcak servis edilir.

Çıldır köfte ;
Gerekli Malzemeler:

Yarım kg kekik ve farklı baharatlarla hazırlanmıs köfte
20 tane pide(30gr lık)
2.5 kase patates püresi
3 çay bardağı et suyu
100gr tereyağı
Domates sosu(2 tane domates,1 tane soğan, 3 diş sarımsak, 1yemek kaşığı salça,1 yemek kaşığı margarin, defne yaprağı)
Yoğurt sosu(1 kase süzme yoğurt, sarımsak, tuz, 1 yemek kaşığı tereyağı, karabiber)

Yapılışı:

Yassı yuvarlak köfteler yappıp ızgarada veya yağsız teflon tavada pişirin.
Bir yanda tavada margarin eritip ince kıyılmıs 1 tane soğan 3 diş sarımsağı kavurun.
Domatesive salçayı ekleyin defne yaprağıyla tatlandırın ve kenara alın.
Pideleri tereyağında tavada alt üst hafifi kızartın.
Üzerine hazırladığınız domates sosunu et suyuyla karıştırıp gezdirin.
Tabağa koyup üzerine köfteleri yerleştirin. Üzerine patates püresi koyun.
Bir kasenın içine yumuşattığınız 1 yemek kaşığı tereyağı, süzme yoğurt, tuz, sarımsak ve karabiberi koyup, iyice çırpın.
Hazırlamış olduğunuz servis tabağın kenarını yoğurt sosuyla süsleyin.
Yeni lezzetler yakalamak için sitemizden farklı köfte tarifleri deneyin. Afiyet olsun.

Darüzziyafe Köftesi ;
Gerekli Malzemeler
1/5 e kilogram tavuk eti, dana eti , kuzu eti
15 tane mantar
2 yufka
1 yumurta
2 baş soğan
1er çay kaşığı kimyon karabiber vetuz
1 su bardağı dövülmüş file fıstık
½ bayat ekmek içi
Yeteri kadar maydanoz

Yapılışı
Osmanlı saray mutfağı köfte tarifleri zahmetli ancak tadına doyulamaz eşsiz lezzetteki tariflerdir. Bu köftemiz iki aşamalı hazırlanacaktır. İlk olarak köfte hamuru hazırlanır. Dana eti, kuzu eti ve tavuk eti birlikte iki kere kıyma makinesinde çektirlip bir kaba alınır. İçine yumurta, incecik kıyılmış maydanoz, dövülmüş file fıstık, ıslatılmış bayat ekmek içi, rendelenmiş kuru soğan, tuz ve baharatlar eklenerek kıvam alıncaya dek iyice yoğurulur. Yufkalar yağlanarak üst üste koyulur ve kıyma içine alınarak rulo şeklinde sarılıp 45 dakika kadar buzdolabonda bekletirlir. Ardından kalın kalın dilimlenir ve şişlere geçirilerek meşe ateşinde pişirilir. Közlenmiş domates, biber ve patlıcan ile süslenerek sıcak servis edilir.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst