Çeşitli Cheesecake tarifleri

AHUDUDULU MİNİK CHEESECAKE
10 adet kaymaklı bisküvi
-50 gr margarin
-Yarım su bardağı ahududu
-1,5 su bardağı pudra şekeri
-375 gr labne peynir
-2 yumurta
-1 paket vanilya
YAPILIŞI:
Kaymaklı bisküviler robottan geçirilir ve erimiş margarinle beraber iyice karıştırılır. Küçük kağıt kek kalıpları içiçe ikişer tane olacak şekilde fırın tepsisine yerleştirirlir. Bisküvi ve margarin karışımı bu kek kalıplarına eşit olarak dağıtılır ve kaşığın tersi ile üzeri bastırılarak düzleştirildikten sonra 180 derece sıcaklıktaki fırında 5 dakika kadar fırınlanıp soğumaya bırakılır.
Ahududular robottan çekilir ve bir kevgir yardımıyla et ve çekirdek kısımları ayrılır. Süzülen kısım 2 çorba kaşığı pudra şekeri ile karıştırılır.
Diğer tarafta labne peynir ve geri kalan pudra şekeri mikser yardımıyla hafifçe çırpılır. Karışıma teker teker yumurtalar eklenir. Vanilya da ilave edildikten sonra elde edilen karışım kağıt kalıplardaki bisküvi tabanların üzerlerine paylaştırılır. Daha önceden hazırlanmış olan ahududu sosundan her kalıbın üstüne bir çay kaşığı kadar konur ve küçük bir kaşık yardımıyla hafifçe döndürülerek şekil verilir.
Hazırlanan mini cheesecakeler 15 dakika kadar önceden ısıtılmış 180 derece sıcaklıktaki fırında pişirilir. Fırının kapağı açılarak kekler fırının içerisinde soğutulduktan sonra çıkartılır ve mümkünse bir kaç saat buzdolabında bekletildikten sonra servis yapılır.

Bitter çikolatalı cheesecake
Malzemeler
Tabanı için:
2 yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı un
160 gr. bitter çikolata
1 pk. vanilya
2 tatlı kaşığı ince çekilmiş toz fındık
(evde bulunduğu için kullandım, yoksa çok gerekli değil..)
Kreması için:
3 yumurta
2 su bardağı toz şeker
6 yemek kaşığı un
2 kutu sıvı krema (400 gr.)
2 pk. labne peyniri (400 gr.)
2-3 damla limon suyu
Üzeri için:
1 pk. hazır beyaz çikolata sosu
2 bardak süt
Bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Yumurta, toz şeker ve sıvı yağı mikserle en yüksek devirde çırpın. Erimiş çikolatayı ekleyip çırpmaya devam edin. Son olarak un, toz fındık ve vanilyayı katarak homojen bir kek hamuru elde edin. (Oldukça koyu, macun kıvamında olacak)
Fırını 180°’ye ayarlayıp ısıtmaya başlayın.
Kek hamurunu yuvarlak kelepçeli kek kalıbına boşaltın. (Çıkarması kolay olsun diye kalıbın tabanına yağlı kağıt serdim ve kelepçeyle sıktırdım)
Krema için yumurta ve şekeri çırpın. Labne peyniri, sıvı krema, 2-3 damla limon suyu ve unu ekleyip iyice çırptıktan sonra kek hamurunun üzerine boşaltın ve fırına verin.
İlk 15 dk. 180°’de pişirdikten sonra dereceyi 160'a düşürüp üzeri hafif kızarana dek pişirin. Fırını söndürdükten sonra 15 dk. içinde bekletin.
Hazır çikolata sosunu 2 bardak süt ile sürekli karıştırarak pişirin. Fırından çıkarıp soğuttuğunuz cheesecake’i kalıptan çıkarıp sosu üzerine yayın. Buzdolabında en az 6 saat beklettikten sonra dilimleyerek servis edin.

ÇİKOLATALI CHEESECAKE
Malzemeler;
*1 paket kepekli bisküvi,
*1/2 paket üzümlü bisküvi,
*60 gr eritilmiş tereyağı,
*1 çay kaşığı tarçın,
*400 gr labne peynir,
*200 gr krema,
*2,5 kahve fincanı toz şeker,
*2 adet orta boy yumurta,
*3 yemek silme yemek kaşığı un,
*1 paket vanilya,
*100 gr bitter çikolata.
Hazırlanışı;
1. Öncelikle, bisküvileri rondoda un haline gtirip, erimiş tereyağı ve tarçın ile iyice karıştırın.
2. 20 cm'lik kelepçeli kalıbınızın altını yağlı kağıt ile kaplayın ve bisküvi karışımını kabın dibine dökerek kaşıkla iyice bastırarak yayın ve dolaba kaldırın.
3. Oda sıcaklığındaki labne peynirleri ve kremayı mikserle 3-4 dakika çırpın.
4. Şeker ilave ederek çırpmaya devam edin, yumurtaları tek tek ekleyerek çk fazla olmamak şartı ile çırpın.
5. vanilya ve unu da ilave ederek, iyice karışmalarını sağlayın.
6. Bu arada çikolatayı benmari yöntemi ile eritin ve bir kenarda ılınması için bekletin.
7. Karışımın yarısını, dolaptan çıkardığınız bisküvilerin üzerine dökün. Diğer yarısına erimiş çikolatayı karıştırarak spatula ile iyice karıştırın ve diğer yarısının üstüne dökün.
8. Bir bıçak yardımı ile alttan üste doğru karıştırarak ebruli bir desen verip, çikolatalı kısım ile sade kısma desen verin. Ama çok fazla karıştırmayın çünkü şekiller karmakarışık olur.
9. Bu şekilde hazırladığınız cheesecakeinizi önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 45 dakika kadar pişirin.
10. Fırının uygun bir köşesine ısıya dayanıklı bir kapta bir miktar su yerleştirirseniz ve kapattıktan sonra fırın soğuyuncaya kadar cheesecakei içinden çıkarmazsanız cheesecakein çatlamasını önleyebilirsiniz.
11. iyice soğuduktan sonra fırından çıkardığınız cheesecakeni bir gece buzdolabında beklettikten sonra servis yapın. Afiyet olsun.

Kaesekuchen
Malzemeler (Tabanı için)
1 yumurta
75 gr tereyağ (kalıp küçükse 50 gr lütfen)
75 gr şeker
minicik tuz
alabildiği kadar un
Hazırlanışı
Hepsi yoğrulup,bir parça ayrılıp yağlanmış kalıba yayılır.
Ayrılan hamurla kenarları kapatılıp buzdolabında sırası gelene kadar
bekletilir.
Üzeri için gerekli malzemeler
2 tane oda sıcaklığında yumurta
75 gr oda sıcaklığında tereyağ
750 gr labne
150 gr şeker
4 yemek kaşığı tepeleme yoğurt
1 çay bardağı un (yaklaşık 80 gr)
Tepesi için
2 paket dr.oetker frambuaz sosu..(kalıbınız küçükse 1 paket lütfen.!)
Hazırlanışı
Un ve yumurtalar hariç tüm malzeme karışıp kremimsi olana dek çırpılır.
Yumurtalar teker teker eklenip çırpılır.
Son olarak un eklenip çırpılır.
Karışım buzdolabında bekleyen kalıbın içersine dökülür.
Önceden 175 c de ısınmış fırında yaklaşık 50-55 dk pişirilir.
Kürdan veya bıçakla pişip pişmediği kontrol edilir.
Not:Fırına verildikten sonra 50 dk kapağı açılmayacak..Dikkatinize!
İyice oturması için,mutlaka gece pişirip sabah servis etmelisiniz.

Karamelli Cheesecake
Karamel için:
- 100 gr. toz şeker
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket (80 gr.) beyaz çikolata (ya da sütlü de olur)
- 1 paket (200 ml.) çırpılmış hazır krema (mikserin yüksek devrinde yoğunlaşana ve krem şanti kıvamına gelene kadar çırpın.)
Cheesecake tabanı için:
- 2 paket Eti Burçak Bisküvi
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı kakao
Peynirli Karışım İçin:
- 600 gr. labne peyniri
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 3 yumurta
- 1 paket vanilya
- 1/2 kutu çırpılmış hazır krema (100 ml.)
- 1 yemek kaşığı buğday nişastası
- 1 limonun suyu
YAPILIŞI
Öncelikle karameli hazırlamak için 2 yemek kaşığı tereyağını kısık ateşte eritip ateşi kapattıktan sonra içine kırılmış beyaz çikolataları atın ve çikolatalar eriyene kadar karıştırın.
Hazır kremayı yoğunlaşana kadar mikserde çırpın.
Kalın dipli bir tencerede toz şekeri kısık ateşte yakmadan eritip karamelize edin ve daha sonra çikolatalı karışımı ilave edip kısık ateşte hızlıca karıştırın. Topaklanmaması için sürekli karıştırmaya dikkat edin.
Çırpılmış kremayı da ilave edip karıştırın ve en son (eğer şeker kristalize olmuşsa ve sertleşmişse) el blenderından geçirerek pürüzsüzleştirin. Akıcı kıvamda parlak ve hoş görünümlü karameliniz hazır. Bir kenarda bekletin. (eğer rengi yeterince koyu olmadıysa az miktar kahverengi gıda boyası kullanabilirsiniz.)
Cheesecake tabanı için bisküvileri kırıp blenderda un haline getirin. Erimiş tereyağı, vanilya, süt, toz şeker ve kakaoyu ekleyip hamur haline gelene kadar gerekirse elinizle yoğurun.
Hazırladığınız hamuru 26 cmlik yağlanmış ve tabanına yağlı kağıt serilmiş kelepçeli (cheesecake yaparken kelepçeli kalıp kullanın) kalıbınızın tabanına elinizle bastırarak döşeyin ve bu şekilde buzdolabına kaldırın.
Fırınınızı 175 derecede ısıtın.
Peynirli karışımı hazırlamak için labne peyniri, vanilya, nişasta ve pudra şekerini çırpın. Teker teker yumurtaları ilave edip tekrar çırpın.
Başka bir kapta hazır kremayı yine yoğunlaşana kadar yüksek devirde çırptıktan sonra peynirli karışıma ekleyip hepsini birden tekrar çırpın. (ellibeş kere çırpın yazıyorum ama yaptığımız bu, çırpıyoruz yani!
En son limon suyunu ilave edip yine çırpın (!) ve buzdolabından çıkardığınız kalıbın içine döküp yüzeyini düzeltin.
Önceden ısıtılmış 175 derecedeki fırınınızda güzelce kabarıp üzeri kızarana kadar yaklaşık 1 saat pişirin. (üzeri çok kızarıp içi henüz yeterince pişmemişse üzerini folyo ile örtüp pişirmeye devam edin.)
Cheesecake’inizi fırından alıp kalıbından çıkarmadan hazırladığınız karameli üzerine yayın. Bu şekilde oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. Daha sonra yine kalıbın kelepçelerini çözmeden buzdolabına kaldırıp 1 gece bekletin.
Ertesi sabah kalıbın kelepçelerini çıkarın, cheesecake’i servis tabağına alıp üzerini dilediğiniz gibi süsleyin, ya da süslemeyin

LİMONLU VE HİNDİSTANCEVİZLİ CHEESECAKE
Taban İçin,
*1,5 paket burçak bisküvi,
*100 gr tereyağı,
Üstü için,
*800 gr krem peynir,
*1,5 su bardağı toz şeker,
*1 adet limonun rendelenmiş kabuğu,
*3 adet yumurta,
*200 gr krema
*Tepeleme 1 çorba kaşığı un,
*1 paket vanilya,
*3 çorba kaşığı limon suyu,
*2 çorba kaşığı Hindistan cevizi
Hazırlanışı,
1.Önce 20 cm'lik kelepçeli kalıbınızın altını, yağlı kağıt ile kaplayın ve fırınınızı 180 dereceye ayarlayarak ısıtmaya başlayın.
2.Taban için bisküvileri ve eritilmiş tereyağını beraberce rondoda çekin. Hamur haline gelen bu karışımı, kelepçeli kalıbınızın altına bastırarak yayın ve buzdolabına, üst malzeme hazırlanıncaya kadar kaldırın.
3.Krem peynir ile şekeri mikserle iyice çırpın. Bu karışıma sırası ile kremayı, limon kabuğu ve limon suyunu, vanilya ve unu katarak tekrar çırpın.
4.Son olarak karışıma yumurtaları tek tek katarak ve fazla çırpmadan karıştırın. En son Hindistan cevizini ekleyerek karıştırın.
5.Buzdolabından çıkaracağınız alt tabanın üzerine peynirli kremayı dökün.
6.Cheesecake in çatlamaması için cheesecake kalıbının alt tarafını su geçirmeyecek şekilde aleminyum folyo ile kapladıktan sonra içinde su olan ve ısıya dayanıklı minik bir tepsiye yerleştirerek fırına verin.Yaklaşık olarak 45-50 dakika pişirin.
7.Cheesecake'in fazla kızarmamasına dikkat edin. Orta kısmı hafif sallanıyor, kenarları sallanmıyor ise pişmiş demektir. Bu hali ile fırını kapatın ve fırın kapağını yarım açarak, bu şekilde iyice soğumasını bekleyin.
8. Cheesecake iyice soğuduktan sonra buzdolabına kaldırın ve en az 6 saat dolapta soğumasını sağlayın.( 1 gece dolapta beklerse çok daha iyi olur )
9.Kalıptan çıkarmak için önce kenarlarını bir bıçak yardımı ile kalıptan ayırın ve daha sonra kelepçeli kalıptan çıkarın. Limon dilimleri ile süslediğiniz ceheesecake'iniz servise hazırdır.

Limonlu Cheese Kek
•1 p.petibör bisküvi
•1 çorba k. tereyağı
Üzeri için:
•2 yumurta
•3 çorba k. yoğurt
•4 çorba k. un
•1 limon
•1 su b. tozşeker
•1 p. Labne peyniri
Sosu için:
•2 su b. limonata
•3 tatlı k. nişasta
Hazırlanışı :
Bisküvileri doğrayıcıdan geçirerek toz haline getirin. Toz haline gelen bisküvilerin üzerine eritilmiş tereyağını dökerek iyice karıştırın. Bu karışımı altı yağlı kağıtla kapatılmış çembere basın.
Keki için karıştırma kabına yumurtaları alın. Üzerine yoğurt, toz şeker, labne peyniri, un ve limon kabuğunu karıştırın. Bu karışımı bisküvili karışımın üzerine döküp 170 derecede pişirin.
Sosu için 2 su b. limonatayı ve nişastayı alarak kısık ateşte çırparak pişirin. Pişen limonatalı sosu soğuması için bir kenara bırakıp ara sıra karıştırın.
Cheese kek pişip ilk sıcaklığı çıkınca yağlı kağıttan ayırıp, servis tabağına alın.Üzerine limonatalı sosu dökün. Limon dilimleri ile süsleyip buzdolabınmda birkaç saat bekletin.

MEYVA SALATALI tabansiz CHEESE-CAKE
Peynir ve meyvanin bulustugu hafif bir pasta...!
Malzemeler:
75 g Tereyagi
175 g Seker
2 Paket vanilya sekeri
700g Labne peyniri
150 g süzme yogurt(orjinal tarifinde quark)
1 Paket vanilyali toz pudding
3 Yumurta
75 g Krema
1 paket kabartma tozuÜzeri icin:
Cesitli meyvalar( cilek,muz,dut,ananas,kayisi,bögürtlen.mandalina,seftali vs)
(meyvalarin toplam agirligi 1 veya 1,5 kg)
Pasta jölesi
Yapilisi:
Tereyagi,150 g seker,vanilya sekeri ve bir tutam tuz beyazlayana kadar iyice cirpilir.
Labne peyniri ve yogurt eklenir.
Puding ve kabartma tozu da eklenir.
Yumurtalar teker teker katilip karistirilir.
Son olarak kremasi konur.
Yuvarlak bir kek kalibina(varsa kelepceli) altina yagli kagit konarak
175° C yaklasik 1 saat pisirilir.
Soguduktan sonra arzu ettiginiz meyvalari koyup, hazirladiginiz pasta jölesini üzerine döküp, donmasini bekliyorsunuz.
Pastanin üzerinde gördügünüz yildiz seklindeki meyvalar mango.Kurabiye kaliplariyla kesebilirsiniz.!

Mocha cheesecake
Hersheys tatli kitabindan aldigim harika bir tarif
Malzemelerim
3 paket crem peyniri bizde philadelphia crem peyniri cok kulnisli daima bu peynirden kulnirim..
1. 1/2 su bardagi seker ( BEN BIRAZ SEKERLI SEVERIM)arzu ederseniz bir su bardagi koyun
3 yumurta
1 paket vanilya
2 yemek kasigi cacoa
1cay kasigi turk kahvesi
1 cay kasigi nestle neskahve
1 su bardagi ogutulmus kraker
1/2 cay bardagi tere yagi
uzeri icin
1 su bardagi cikolata cip
1 yemek kasigi tere yagi
1 cay bardagi sut
Yapilisi
yuvarlak kelepceli kek kalibimiza biskuvu tozunu koyuyoruz yarim cay bardagi tere yagi ile bastira bastira guzel bir zemin hazirliyoruz
mixserimizin icersine oda sicakligindaki krem peynirleri koyuyoruz sekeride ilave ediyoruz ve yavas yavas dondurmeye basliyoruz krem peynir krema olcagina yakin tek tek yine oda sicakligindaki yumurtalari ilave ediyoruz yavas yavas
vanilyayi ,cacoa , neskahveyi, turk kahvesini ilave ediyoruz ve hizli birsekilde krem peynirini misserde 15 dakika ceviriyoruz bu kivami elimizi bastirark hazirladigimiz biskuvi kiriklarin uzerine bosalttiyoruz..
350 derecede/180 – isitilmis firinimiza koyup 45-50 dakika pisiriyoruz
firindan ciktiktan sonra ilinmasi icin bangonun ustune birakiyoruz
baska bir tencerey su koyup buyukce bir baska tasa cikolata ciplerini bosalttip icersine tere yagini ve sutu ila ediyoruz bu islemde orta ateste suyu kaynarken uzerinde cikolatayi eritiyoruz hemen eriyen cikolatyi cheesecake in uzerine dokup buz dolabinda 2 saat bekletiyoruz ve servise aliyoruz

PORTAKALLI CHEESECAKE
Malzemeler;
Taban için;
*1,5 paket eti burçak bisküvi,
*60 gr eritilmiş tereyağı,
*2 çorba kaşığı süt.
Üstü için;
*400 gr light labne peynir ( iki küçük kutu veya büyük tek kutu)
*1,5 su bardağı toz şeker ( bana biraz şekerli geldi, 1 su bardağı da olabilir)
*1 kutu sıvı krema
*1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu,
*4 çorba kaşığı portakal suyu,
*1 paket vanilya,
*3 tepeleme çorba kaşığı un,
*2 tepeleme çorba kaşığı hindistan cevizi,
*3 adet yumurta ( benimkiler ufaktı, iri yumurtalarda 2 adet)
*1 su bardağı kadar parça çikolata.( Evdeki kuvertürlerinizden iri parçalar olarak doğrayabilrisiniz)
Hazırlanışı;
1.24 cm çapındaki kelepçeli kalıbınızı yağlı kağıt ile kaplayın.Fırınınızı 180 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlayın.
2.Bisküvileri rondodan geçridikten sonra, eritilmiş tereyağı ve süt ile iyice karıştırıp, kalıba yayın ve kaşığın tersi ile bastırarak düzleştirin.Üst malzemeyi hazırlayıncaya kadar buzdolabına kaldırın.
3.labne peynirleri şeker ve portakal kabuğu ilavesi ile iyice karışıp, krema gibi oluncaya kadar çırpın.
4.Sırası ile krema, portakal suyu, vanilya ve unu ekleyerek çırpın.
5.Hindistan cevizini de ekledikten sonra yumurtaları teker teker ve herbirini ( mikserin ucundaki çırpıcılar ile ama mikseri çalıştırmadan, hızlı hızlı elinizle çevirerek)iyice karıştıktan sonra, diğerini ekleyerek çırpın.
6.Bu karışımı dolaptan çıkaracağınız alt tabanın üstüne dökün.Üstüne parça çikolataları sık sık ancak bastırmadan yüzeysel olarak serpin.
7.Kalıbınızın altını aleminyum folyo ile su geçrimeyecek bir şekilde sardıktan sonra, çok az su doldurulmuş mini bir tepsinin içine, kalıbınızı yerleştirin ve sıcak fırına verin.
8.Yaklaşık olarak 1 saate yakın pişirin.(Orta kısmı sallanıyor olabilir, telaşlanmayın, pişmiş demektir)
9.Fırının kapağını hafif aralayarak( Ben bu işi araya kürdan sıkıştırarak yapıyorum) ve cheesecakei fırından çıkarmadan soğutun. İyice soğuduktan sonra buzdolabına kaldırın ve mümkünse bir gece bekletin. Afiyet olsun.
Not: Servis yaparken portakal dilimleri yada erimiş çikolata ile süsleyebilirsiniz

Soğuk Cheesecake
•Alt taban:
•Yarım paket kepekli bisküvi
•50 gr margarin
•limon rendesi
Üst kısım için:
•2 paket labne
•1 su b. toz şeker
•yarım paket süt kreması
•1,5 çorba k. su
•1 çorba k. toz jelatin
•yarım limon suyu
Hazırlanışı :
Fırın 180 derece fansız olarak ön ısıtma yapılır. Biskuviler un haline getirilerek, tereyağ ile iyice karıştırılır.
Yaklaşık 23cm'lik yuvarlak silikon kalıbın zemini bu karışım ile kaplanır. Ön ısıtma olan fırında 7dk pişirilir.
Süre sonunda fırından çıkarılarak soğuması için tezgaha alınır. Diğer taraftan su ile toz jelatin ısıya dayaklı bir kabın içinde karıştırılır ve jelatinin şişmesi için 5dk beklenir.Süre sonunda hafif ateşte jelatin eritilir, kaynatmadan kremanın yarısı ilave edilerek karışım tamamlanır.
Labne peynir ile toz şeker mikserde şeker eriyinceye kadar karıştırılır. Kalan krema eklenir. En son jelatinli krema bu karışımın içine aktarılır ve soğumuş olan kalıba dökülür. Üstü düzeltildikten sonra donması için buzdolabına kaldırılır. Afiyet olsun.

ÇİKOLATALI CHEESECAKE TARİFİ
Malzemeler
Taban için:
1 su bardağı un
1/4 su bardağı (40 gram) badem (kabuksuz)
1/8 çay kaşığı tuz
1/4 su bardağı şeker
1 çorba kaşığı (7 gram) hindistan cevizi
1 yumurtanın sarısı
75 gram tereyağı, soğuk
* Not: Cheesecake tabanını koruyucu maddeler içeren bisküviler yerine yukarıdaki tarife göre hazırlamanızı öneririm. Öte yandan çalışma hayatının telaşının ve kendinize ayırdığınız vaktin ne kadar değerli olduğunun farkındayım. Dolayısıyla kısa yoldan taban hazırlamak isteyenler için de malzemeleri ve kısa anlatılışını buraya eklemek istedim: Yukarıdaki malzemeler yerine 1.5 su bardağı dövülmüş Eti Burçak bisküvi (1 paketten biraz daha fazla), 2 çorba kaşığı şeker ve 3 çorba kaşığı eritilmiş tereyağını karıştırıp tabana (ve dilerseniz kenarlara) yayıp önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 10 dakika pişirip soğutun.
Cheesecake için:
750 gram labne peynir (süzülmüş ağırlık)
320 gram bitter çikolata (%70 kakao oranı), eritilip soğutulmuş
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay kaşığı vanilya özütü
1/8 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı mısır nişastası
Yapılışı
Cheesecake tabanını hazırlamak için 23 cm’lik kelepçeli bir kalıbı hafifçe yağlayın, tabanına parşömen kağıdı serip bir kenara ayırın.
Bir rondodan bademleri un haline gelene kadar geçirip üzerine un, tuz, şeker ve hindistan cevizini ekleyip sık aralıklarla çalıştırarak karıştırın.
Ardından küp küp kestiğiniz soğuk tereyağı parçalarını ekleyip yine sık aralıklarla çalıştırarak tereyağı parçaları irili ufaklı kum kıvamına gelene kadar devam edin.
Yumurtanın sarısını da ekledikten sonra robotu son birkaç kez çalıştırın ve hamur bıçağın etrafına toplanmaya başladığı anda robotu durdurup hamuru kalıbın tabanına dökün. Bastırarak tabana iyice yayın ve buzdolabında 30 dakika dinlenmeye bırakın. Ben hamuru sadece tabana yayıyorum, eğer hem tabana hem de kalıbın yanlarına yaymak isterseniz ya daha ince bir tabaka halinde yayın ya da tarifi 2 katına çıkartıp aynı kalınlıkta her tarafına yayın. Malzemeleri iki katına çıkarınca hamur fazla gelecektir; fazlalıkları dilediğiniz şekillerde 1 cm kalınlığında kesip sonradan kurabiye olarak pişirebilirsiniz.
Fırınınızı 180 derecede ısıtmaya başlayın.
Cheesecake tabanını önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 25 dakika boyunca pişirin. Kalıbı fırından çıkartıp soğumaya bırakın.
Krem peyniri ipeksi bir kıvam alana kadar tek başına çırpın.
Şekeri ekleyip iyice karışana kadar tekrar çırpın.
Yumurtaları teker teker ekleyerek çırpmaya devam edin.
Ardından vanilya özütü, tuz ve mısır nişastasını ekleyip tekrar karıştırın.
Eritip soğuttuğunuz çikolatayı da ekleyip iyice karıştırın.
Karıştırma kabınızı tezgahın üzerine vurarak içindeki hava kabarcıklarının çıkmasını sağlayın.
Karışımı soğumuş cheesecake tabanına döküp 170 derecede 55 dakika boyunca pişirin (pişerken kabaran cheesecake soğudukça inecektir, sorun etmeyin).
Fırından çıkardığınız cheesecake oda sıcaklığına geldiğinde servis tabağına aktarıp buzdolabında en az 8 saat soğumaya bırakın.
Buzdolabında tazeliğini 3 gün boyunca koruyacaktır.
Alıntıdır...

AHUDUDULU MİNİK CHEESECAKE
10 adet kaymaklı bisküvi
-50 gr margarin
-Yarım su bardağı ahududu
-1,5 su bardağı pudra şekeri
-375 gr labne peynir
-2 yumurta
-1 paket vanilya
YAPILIŞI:
Kaymaklı bisküviler robottan geçirilir ve erimiş margarinle beraber iyice karıştırılır. Küçük kağıt kek kalıpları içiçe ikişer tane olacak şekilde fırın tepsisine yerleştirirlir. Bisküvi ve margarin karışımı bu kek kalıplarına eşit olarak dağıtılır ve kaşığın tersi ile üzeri bastırılarak düzleştirildikten sonra 180 derece sıcaklıktaki fırında 5 dakika kadar fırınlanıp soğumaya bırakılır.
Ahududular robottan çekilir ve bir kevgir yardımıyla et ve çekirdek kısımları ayrılır. Süzülen kısım 2 çorba kaşığı pudra şekeri ile karıştırılır.
Diğer tarafta labne peynir ve geri kalan pudra şekeri mikser yardımıyla hafifçe çırpılır. Karışıma teker teker yumurtalar eklenir. Vanilya da ilave edildikten sonra elde edilen karışım kağıt kalıplardaki bisküvi tabanların üzerlerine paylaştırılır. Daha önceden hazırlanmış olan ahududu sosundan her kalıbın üstüne bir çay kaşığı kadar konur ve küçük bir kaşık yardımıyla hafifçe döndürülerek şekil verilir.
Hazırlanan mini cheesecakeler 15 dakika kadar önceden ısıtılmış 180 derece sıcaklıktaki fırında pişirilir. Fırının kapağı açılarak kekler fırının içerisinde soğutulduktan sonra çıkartılır ve mümkünse bir kaç saat buzdolabında bekletildikten sonra servis yapılır.

Bitter çikolatalı cheesecake
Malzemeler
Tabanı için:
2 yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı un
160 gr. bitter çikolata
1 pk. vanilya
2 tatlı kaşığı ince çekilmiş toz fındık
(evde bulunduğu için kullandım, yoksa çok gerekli değil..)
Kreması için:
3 yumurta
2 su bardağı toz şeker
6 yemek kaşığı un
2 kutu sıvı krema (400 gr.)
2 pk. labne peyniri (400 gr.)
2-3 damla limon suyu
Üzeri için:
1 pk. hazır beyaz çikolata sosu
2 bardak süt
Bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Yumurta, toz şeker ve sıvı yağı mikserle en yüksek devirde çırpın. Erimiş çikolatayı ekleyip çırpmaya devam edin. Son olarak un, toz fındık ve vanilyayı katarak homojen bir kek hamuru elde edin. (Oldukça koyu, macun kıvamında olacak)
Fırını 180°’ye ayarlayıp ısıtmaya başlayın.
Kek hamurunu yuvarlak kelepçeli kek kalıbına boşaltın. (Çıkarması kolay olsun diye kalıbın tabanına yağlı kağıt serdim ve kelepçeyle sıktırdım)
Krema için yumurta ve şekeri çırpın. Labne peyniri, sıvı krema, 2-3 damla limon suyu ve unu ekleyip iyice çırptıktan sonra kek hamurunun üzerine boşaltın ve fırına verin.
İlk 15 dk. 180°’de pişirdikten sonra dereceyi 160'a düşürüp üzeri hafif kızarana dek pişirin. Fırını söndürdükten sonra 15 dk. içinde bekletin.
Hazır çikolata sosunu 2 bardak süt ile sürekli karıştırarak pişirin. Fırından çıkarıp soğuttuğunuz cheesecake’i kalıptan çıkarıp sosu üzerine yayın. Buzdolabında en az 6 saat beklettikten sonra dilimleyerek servis edin.

ÇİKOLATALI CHEESECAKE
Malzemeler;
*1 paket kepekli bisküvi,
*1/2 paket üzümlü bisküvi,
*60 gr eritilmiş tereyağı,
*1 çay kaşığı tarçın,
*400 gr labne peynir,
*200 gr krema,
*2,5 kahve fincanı toz şeker,
*2 adet orta boy yumurta,
*3 yemek silme yemek kaşığı un,
*1 paket vanilya,
*100 gr bitter çikolata.
Hazırlanışı;
1. Öncelikle, bisküvileri rondoda un haline gtirip, erimiş tereyağı ve tarçın ile iyice karıştırın.
2. 20 cm'lik kelepçeli kalıbınızın altını yağlı kağıt ile kaplayın ve bisküvi karışımını kabın dibine dökerek kaşıkla iyice bastırarak yayın ve dolaba kaldırın.
3. Oda sıcaklığındaki labne peynirleri ve kremayı mikserle 3-4 dakika çırpın.
4. Şeker ilave ederek çırpmaya devam edin, yumurtaları tek tek ekleyerek çk fazla olmamak şartı ile çırpın.
5. vanilya ve unu da ilave ederek, iyice karışmalarını sağlayın.
6. Bu arada çikolatayı benmari yöntemi ile eritin ve bir kenarda ılınması için bekletin.
7. Karışımın yarısını, dolaptan çıkardığınız bisküvilerin üzerine dökün. Diğer yarısına erimiş çikolatayı karıştırarak spatula ile iyice karıştırın ve diğer yarısının üstüne dökün.
8. Bir bıçak yardımı ile alttan üste doğru karıştırarak ebruli bir desen verip, çikolatalı kısım ile sade kısma desen verin. Ama çok fazla karıştırmayın çünkü şekiller karmakarışık olur.
9. Bu şekilde hazırladığınız cheesecakeinizi önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 45 dakika kadar pişirin.
10. Fırının uygun bir köşesine ısıya dayanıklı bir kapta bir miktar su yerleştirirseniz ve kapattıktan sonra fırın soğuyuncaya kadar cheesecakei içinden çıkarmazsanız cheesecakein çatlamasını önleyebilirsiniz.
11. iyice soğuduktan sonra fırından çıkardığınız cheesecakeni bir gece buzdolabında beklettikten sonra servis yapın. Afiyet olsun.

Kaesekuchen
Malzemeler (Tabanı için)
1 yumurta
75 gr tereyağ (kalıp küçükse 50 gr lütfen)
75 gr şeker
minicik tuz
alabildiği kadar un
Hazırlanışı
Hepsi yoğrulup,bir parça ayrılıp yağlanmış kalıba yayılır.
Ayrılan hamurla kenarları kapatılıp buzdolabında sırası gelene kadar
bekletilir.
Üzeri için gerekli malzemeler
2 tane oda sıcaklığında yumurta
75 gr oda sıcaklığında tereyağ
750 gr labne
150 gr şeker
4 yemek kaşığı tepeleme yoğurt
1 çay bardağı un (yaklaşık 80 gr)
Tepesi için
2 paket dr.oetker frambuaz sosu..(kalıbınız küçükse 1 paket lütfen.!)
Hazırlanışı
Un ve yumurtalar hariç tüm malzeme karışıp kremimsi olana dek çırpılır.
Yumurtalar teker teker eklenip çırpılır.
Son olarak un eklenip çırpılır.
Karışım buzdolabında bekleyen kalıbın içersine dökülür.
Önceden 175 c de ısınmış fırında yaklaşık 50-55 dk pişirilir.
Kürdan veya bıçakla pişip pişmediği kontrol edilir.
Not:Fırına verildikten sonra 50 dk kapağı açılmayacak..Dikkatinize!
İyice oturması için,mutlaka gece pişirip sabah servis etmelisiniz.

Karamelli Cheesecake
Karamel için:
- 100 gr. toz şeker
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket (80 gr.) beyaz çikolata (ya da sütlü de olur)
- 1 paket (200 ml.) çırpılmış hazır krema (mikserin yüksek devrinde yoğunlaşana ve krem şanti kıvamına gelene kadar çırpın.)
Cheesecake tabanı için:
- 2 paket Eti Burçak Bisküvi
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı kakao
Peynirli Karışım İçin:
- 600 gr. labne peyniri
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 3 yumurta
- 1 paket vanilya
- 1/2 kutu çırpılmış hazır krema (100 ml.)
- 1 yemek kaşığı buğday nişastası
- 1 limonun suyu
YAPILIŞI
Öncelikle karameli hazırlamak için 2 yemek kaşığı tereyağını kısık ateşte eritip ateşi kapattıktan sonra içine kırılmış beyaz çikolataları atın ve çikolatalar eriyene kadar karıştırın.
Hazır kremayı yoğunlaşana kadar mikserde çırpın.
Kalın dipli bir tencerede toz şekeri kısık ateşte yakmadan eritip karamelize edin ve daha sonra çikolatalı karışımı ilave edip kısık ateşte hızlıca karıştırın. Topaklanmaması için sürekli karıştırmaya dikkat edin.
Çırpılmış kremayı da ilave edip karıştırın ve en son (eğer şeker kristalize olmuşsa ve sertleşmişse) el blenderından geçirerek pürüzsüzleştirin. Akıcı kıvamda parlak ve hoş görünümlü karameliniz hazır. Bir kenarda bekletin. (eğer rengi yeterince koyu olmadıysa az miktar kahverengi gıda boyası kullanabilirsiniz.)
Cheesecake tabanı için bisküvileri kırıp blenderda un haline getirin. Erimiş tereyağı, vanilya, süt, toz şeker ve kakaoyu ekleyip hamur haline gelene kadar gerekirse elinizle yoğurun.
Hazırladığınız hamuru 26 cmlik yağlanmış ve tabanına yağlı kağıt serilmiş kelepçeli (cheesecake yaparken kelepçeli kalıp kullanın) kalıbınızın tabanına elinizle bastırarak döşeyin ve bu şekilde buzdolabına kaldırın.
Fırınınızı 175 derecede ısıtın.
Peynirli karışımı hazırlamak için labne peyniri, vanilya, nişasta ve pudra şekerini çırpın. Teker teker yumurtaları ilave edip tekrar çırpın.
Başka bir kapta hazır kremayı yine yoğunlaşana kadar yüksek devirde çırptıktan sonra peynirli karışıma ekleyip hepsini birden tekrar çırpın. (ellibeş kere çırpın yazıyorum ama yaptığımız bu, çırpıyoruz yani!
En son limon suyunu ilave edip yine çırpın (!) ve buzdolabından çıkardığınız kalıbın içine döküp yüzeyini düzeltin.
Önceden ısıtılmış 175 derecedeki fırınınızda güzelce kabarıp üzeri kızarana kadar yaklaşık 1 saat pişirin. (üzeri çok kızarıp içi henüz yeterince pişmemişse üzerini folyo ile örtüp pişirmeye devam edin.)
Cheesecake’inizi fırından alıp kalıbından çıkarmadan hazırladığınız karameli üzerine yayın. Bu şekilde oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. Daha sonra yine kalıbın kelepçelerini çözmeden buzdolabına kaldırıp 1 gece bekletin.
Ertesi sabah kalıbın kelepçelerini çıkarın, cheesecake’i servis tabağına alıp üzerini dilediğiniz gibi süsleyin, ya da süslemeyin

LİMONLU VE HİNDİSTANCEVİZLİ CHEESECAKE
Taban İçin,
*1,5 paket burçak bisküvi,
*100 gr tereyağı,
Üstü için,
*800 gr krem peynir,
*1,5 su bardağı toz şeker,
*1 adet limonun rendelenmiş kabuğu,
*3 adet yumurta,
*200 gr krema
*Tepeleme 1 çorba kaşığı un,
*1 paket vanilya,
*3 çorba kaşığı limon suyu,
*2 çorba kaşığı Hindistan cevizi
Hazırlanışı,
1.Önce 20 cm'lik kelepçeli kalıbınızın altını, yağlı kağıt ile kaplayın ve fırınınızı 180 dereceye ayarlayarak ısıtmaya başlayın.
2.Taban için bisküvileri ve eritilmiş tereyağını beraberce rondoda çekin. Hamur haline gelen bu karışımı, kelepçeli kalıbınızın altına bastırarak yayın ve buzdolabına, üst malzeme hazırlanıncaya kadar kaldırın.
3.Krem peynir ile şekeri mikserle iyice çırpın. Bu karışıma sırası ile kremayı, limon kabuğu ve limon suyunu, vanilya ve unu katarak tekrar çırpın.
4.Son olarak karışıma yumurtaları tek tek katarak ve fazla çırpmadan karıştırın. En son Hindistan cevizini ekleyerek karıştırın.
5.Buzdolabından çıkaracağınız alt tabanın üzerine peynirli kremayı dökün.
6.Cheesecake in çatlamaması için cheesecake kalıbının alt tarafını su geçirmeyecek şekilde aleminyum folyo ile kapladıktan sonra içinde su olan ve ısıya dayanıklı minik bir tepsiye yerleştirerek fırına verin.Yaklaşık olarak 45-50 dakika pişirin.
7.Cheesecake'in fazla kızarmamasına dikkat edin. Orta kısmı hafif sallanıyor, kenarları sallanmıyor ise pişmiş demektir. Bu hali ile fırını kapatın ve fırın kapağını yarım açarak, bu şekilde iyice soğumasını bekleyin.
8. Cheesecake iyice soğuduktan sonra buzdolabına kaldırın ve en az 6 saat dolapta soğumasını sağlayın.( 1 gece dolapta beklerse çok daha iyi olur )
9.Kalıptan çıkarmak için önce kenarlarını bir bıçak yardımı ile kalıptan ayırın ve daha sonra kelepçeli kalıptan çıkarın. Limon dilimleri ile süslediğiniz ceheesecake'iniz servise hazırdır.

Limonlu Cheese Kek
•1 p.petibör bisküvi
•1 çorba k. tereyağı
Üzeri için:
•2 yumurta
•3 çorba k. yoğurt
•4 çorba k. un
•1 limon
•1 su b. tozşeker
•1 p. Labne peyniri
Sosu için:
•2 su b. limonata
•3 tatlı k. nişasta
Hazırlanışı :
Bisküvileri doğrayıcıdan geçirerek toz haline getirin. Toz haline gelen bisküvilerin üzerine eritilmiş tereyağını dökerek iyice karıştırın. Bu karışımı altı yağlı kağıtla kapatılmış çembere basın.
Keki için karıştırma kabına yumurtaları alın. Üzerine yoğurt, toz şeker, labne peyniri, un ve limon kabuğunu karıştırın. Bu karışımı bisküvili karışımın üzerine döküp 170 derecede pişirin.
Sosu için 2 su b. limonatayı ve nişastayı alarak kısık ateşte çırparak pişirin. Pişen limonatalı sosu soğuması için bir kenara bırakıp ara sıra karıştırın.
Cheese kek pişip ilk sıcaklığı çıkınca yağlı kağıttan ayırıp, servis tabağına alın.Üzerine limonatalı sosu dökün. Limon dilimleri ile süsleyip buzdolabınmda birkaç saat bekletin.

MEYVA SALATALI tabansiz CHEESE-CAKE
Peynir ve meyvanin bulustugu hafif bir pasta...!
Malzemeler:
75 g Tereyagi
175 g Seker
2 Paket vanilya sekeri
700g Labne peyniri
150 g süzme yogurt(orjinal tarifinde quark)
1 Paket vanilyali toz pudding
3 Yumurta
75 g Krema
1 paket kabartma tozuÜzeri icin:
Cesitli meyvalar( cilek,muz,dut,ananas,kayisi,bögürtlen.mandalina,seftali vs)
(meyvalarin toplam agirligi 1 veya 1,5 kg)
Pasta jölesi
Yapilisi:
Tereyagi,150 g seker,vanilya sekeri ve bir tutam tuz beyazlayana kadar iyice cirpilir.
Labne peyniri ve yogurt eklenir.
Puding ve kabartma tozu da eklenir.
Yumurtalar teker teker katilip karistirilir.
Son olarak kremasi konur.
Yuvarlak bir kek kalibina(varsa kelepceli) altina yagli kagit konarak
175° C yaklasik 1 saat pisirilir.
Soguduktan sonra arzu ettiginiz meyvalari koyup, hazirladiginiz pasta jölesini üzerine döküp, donmasini bekliyorsunuz.
Pastanin üzerinde gördügünüz yildiz seklindeki meyvalar mango.Kurabiye kaliplariyla kesebilirsiniz.!

Mocha cheesecake
Hersheys tatli kitabindan aldigim harika bir tarif
Malzemelerim
3 paket crem peyniri bizde philadelphia crem peyniri cok kulnisli daima bu peynirden kulnirim..
1. 1/2 su bardagi seker ( BEN BIRAZ SEKERLI SEVERIM)arzu ederseniz bir su bardagi koyun
3 yumurta
1 paket vanilya
2 yemek kasigi cacoa
1cay kasigi turk kahvesi
1 cay kasigi nestle neskahve
1 su bardagi ogutulmus kraker
1/2 cay bardagi tere yagi
uzeri icin
1 su bardagi cikolata cip
1 yemek kasigi tere yagi
1 cay bardagi sut
Yapilisi
yuvarlak kelepceli kek kalibimiza biskuvu tozunu koyuyoruz yarim cay bardagi tere yagi ile bastira bastira guzel bir zemin hazirliyoruz
mixserimizin icersine oda sicakligindaki krem peynirleri koyuyoruz sekeride ilave ediyoruz ve yavas yavas dondurmeye basliyoruz krem peynir krema olcagina yakin tek tek yine oda sicakligindaki yumurtalari ilave ediyoruz yavas yavas
vanilyayi ,cacoa , neskahveyi, turk kahvesini ilave ediyoruz ve hizli birsekilde krem peynirini misserde 15 dakika ceviriyoruz bu kivami elimizi bastirark hazirladigimiz biskuvi kiriklarin uzerine bosalttiyoruz..
350 derecede/180 – isitilmis firinimiza koyup 45-50 dakika pisiriyoruz
firindan ciktiktan sonra ilinmasi icin bangonun ustune birakiyoruz
baska bir tencerey su koyup buyukce bir baska tasa cikolata ciplerini bosalttip icersine tere yagini ve sutu ila ediyoruz bu islemde orta ateste suyu kaynarken uzerinde cikolatayi eritiyoruz hemen eriyen cikolatyi cheesecake in uzerine dokup buz dolabinda 2 saat bekletiyoruz ve servise aliyoruz

PORTAKALLI CHEESECAKE
Malzemeler;
Taban için;
*1,5 paket eti burçak bisküvi,
*60 gr eritilmiş tereyağı,
*2 çorba kaşığı süt.
Üstü için;
*400 gr light labne peynir ( iki küçük kutu veya büyük tek kutu)
*1,5 su bardağı toz şeker ( bana biraz şekerli geldi, 1 su bardağı da olabilir)
*1 kutu sıvı krema
*1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu,
*4 çorba kaşığı portakal suyu,
*1 paket vanilya,
*3 tepeleme çorba kaşığı un,
*2 tepeleme çorba kaşığı hindistan cevizi,
*3 adet yumurta ( benimkiler ufaktı, iri yumurtalarda 2 adet)
*1 su bardağı kadar parça çikolata.( Evdeki kuvertürlerinizden iri parçalar olarak doğrayabilrisiniz)
Hazırlanışı;
1.24 cm çapındaki kelepçeli kalıbınızı yağlı kağıt ile kaplayın.Fırınınızı 180 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlayın.
2.Bisküvileri rondodan geçridikten sonra, eritilmiş tereyağı ve süt ile iyice karıştırıp, kalıba yayın ve kaşığın tersi ile bastırarak düzleştirin.Üst malzemeyi hazırlayıncaya kadar buzdolabına kaldırın.
3.labne peynirleri şeker ve portakal kabuğu ilavesi ile iyice karışıp, krema gibi oluncaya kadar çırpın.
4.Sırası ile krema, portakal suyu, vanilya ve unu ekleyerek çırpın.
5.Hindistan cevizini de ekledikten sonra yumurtaları teker teker ve herbirini ( mikserin ucundaki çırpıcılar ile ama mikseri çalıştırmadan, hızlı hızlı elinizle çevirerek)iyice karıştıktan sonra, diğerini ekleyerek çırpın.
6.Bu karışımı dolaptan çıkaracağınız alt tabanın üstüne dökün.Üstüne parça çikolataları sık sık ancak bastırmadan yüzeysel olarak serpin.
7.Kalıbınızın altını aleminyum folyo ile su geçrimeyecek bir şekilde sardıktan sonra, çok az su doldurulmuş mini bir tepsinin içine, kalıbınızı yerleştirin ve sıcak fırına verin.
8.Yaklaşık olarak 1 saate yakın pişirin.(Orta kısmı sallanıyor olabilir, telaşlanmayın, pişmiş demektir)
9.Fırının kapağını hafif aralayarak( Ben bu işi araya kürdan sıkıştırarak yapıyorum) ve cheesecakei fırından çıkarmadan soğutun. İyice soğuduktan sonra buzdolabına kaldırın ve mümkünse bir gece bekletin. Afiyet olsun.
Not: Servis yaparken portakal dilimleri yada erimiş çikolata ile süsleyebilirsiniz

Soğuk Cheesecake
•Alt taban:
•Yarım paket kepekli bisküvi
•50 gr margarin
•limon rendesi
Üst kısım için:
•2 paket labne
•1 su b. toz şeker
•yarım paket süt kreması
•1,5 çorba k. su
•1 çorba k. toz jelatin
•yarım limon suyu
Hazırlanışı :
Fırın 180 derece fansız olarak ön ısıtma yapılır. Biskuviler un haline getirilerek, tereyağ ile iyice karıştırılır.
Yaklaşık 23cm'lik yuvarlak silikon kalıbın zemini bu karışım ile kaplanır. Ön ısıtma olan fırında 7dk pişirilir.
Süre sonunda fırından çıkarılarak soğuması için tezgaha alınır. Diğer taraftan su ile toz jelatin ısıya dayaklı bir kabın içinde karıştırılır ve jelatinin şişmesi için 5dk beklenir.Süre sonunda hafif ateşte jelatin eritilir, kaynatmadan kremanın yarısı ilave edilerek karışım tamamlanır.
Labne peynir ile toz şeker mikserde şeker eriyinceye kadar karıştırılır. Kalan krema eklenir. En son jelatinli krema bu karışımın içine aktarılır ve soğumuş olan kalıba dökülür. Üstü düzeltildikten sonra donması için buzdolabına kaldırılır. Afiyet olsun.

ÇİKOLATALI CHEESECAKE TARİFİ
Malzemeler
Taban için:
1 su bardağı un
1/4 su bardağı (40 gram) badem (kabuksuz)
1/8 çay kaşığı tuz
1/4 su bardağı şeker
1 çorba kaşığı (7 gram) hindistan cevizi
1 yumurtanın sarısı
75 gram tereyağı, soğuk
* Not: Cheesecake tabanını koruyucu maddeler içeren bisküviler yerine yukarıdaki tarife göre hazırlamanızı öneririm. Öte yandan çalışma hayatının telaşının ve kendinize ayırdığınız vaktin ne kadar değerli olduğunun farkındayım. Dolayısıyla kısa yoldan taban hazırlamak isteyenler için de malzemeleri ve kısa anlatılışını buraya eklemek istedim: Yukarıdaki malzemeler yerine 1.5 su bardağı dövülmüş Eti Burçak bisküvi (1 paketten biraz daha fazla), 2 çorba kaşığı şeker ve 3 çorba kaşığı eritilmiş tereyağını karıştırıp tabana (ve dilerseniz kenarlara) yayıp önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 10 dakika pişirip soğutun.
Cheesecake için:
750 gram labne peynir (süzülmüş ağırlık)
320 gram bitter çikolata (%70 kakao oranı), eritilip soğutulmuş
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay kaşığı vanilya özütü
1/8 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı mısır nişastası
Yapılışı
Cheesecake tabanını hazırlamak için 23 cm’lik kelepçeli bir kalıbı hafifçe yağlayın, tabanına parşömen kağıdı serip bir kenara ayırın.
Bir rondodan bademleri un haline gelene kadar geçirip üzerine un, tuz, şeker ve hindistan cevizini ekleyip sık aralıklarla çalıştırarak karıştırın.
Ardından küp küp kestiğiniz soğuk tereyağı parçalarını ekleyip yine sık aralıklarla çalıştırarak tereyağı parçaları irili ufaklı kum kıvamına gelene kadar devam edin.
Yumurtanın sarısını da ekledikten sonra robotu son birkaç kez çalıştırın ve hamur bıçağın etrafına toplanmaya başladığı anda robotu durdurup hamuru kalıbın tabanına dökün. Bastırarak tabana iyice yayın ve buzdolabında 30 dakika dinlenmeye bırakın. Ben hamuru sadece tabana yayıyorum, eğer hem tabana hem de kalıbın yanlarına yaymak isterseniz ya daha ince bir tabaka halinde yayın ya da tarifi 2 katına çıkartıp aynı kalınlıkta her tarafına yayın. Malzemeleri iki katına çıkarınca hamur fazla gelecektir; fazlalıkları dilediğiniz şekillerde 1 cm kalınlığında kesip sonradan kurabiye olarak pişirebilirsiniz.
Fırınınızı 180 derecede ısıtmaya başlayın.
Cheesecake tabanını önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 25 dakika boyunca pişirin. Kalıbı fırından çıkartıp soğumaya bırakın.
Krem peyniri ipeksi bir kıvam alana kadar tek başına çırpın.
Şekeri ekleyip iyice karışana kadar tekrar çırpın.
Yumurtaları teker teker ekleyerek çırpmaya devam edin.
Ardından vanilya özütü, tuz ve mısır nişastasını ekleyip tekrar karıştırın.
Eritip soğuttuğunuz çikolatayı da ekleyip iyice karıştırın.
Karıştırma kabınızı tezgahın üzerine vurarak içindeki hava kabarcıklarının çıkmasını sağlayın.
Karışımı soğumuş cheesecake tabanına döküp 170 derecede 55 dakika boyunca pişirin (pişerken kabaran cheesecake soğudukça inecektir, sorun etmeyin).
Fırından çıkardığınız cheesecake oda sıcaklığına geldiğinde servis tabağına aktarıp buzdolabında en az 8 saat soğumaya bırakın.
Buzdolabında tazeliğini 3 gün boyunca koruyacaktır.
Alıntıdır...