Çene Ucu Ameliyatları

nerissa

Daimi Üye
Katılım
25 Kasım 2008
Mesajlar
512
Tepki
326
Puan
63
Yaş
39
Konum
istanbul
Çene Ucu Ameliyatları


Estetik dengeli bir yüz profili için çene ucunun pozisyonu çok önem taşır. Çene ucunu çok küçük ve geride olması yüz ovalliğini bozduğu gibi boyun ile çenenin birleşmiş gibi görüntüsü ile gıdıda dolgunluk ve konveks kısa yüz izlenimi verecektir. Çene ucunun önde olması ise sert bir ifade ile beraber konkav yüz görünümünü doğurur.

Çene Ucu Büyültme:
Çene ucu kemiğinin kesilerek öne kaydırılması ve vida ile tespitiyle çene ucu projeksiyonu sağlanabildiği gibi silikon veya medpor (poröz polietilen) çene ucu implantları kullanılarak da kemik kesilmeden bu işlem gerçekleştirilebilir. Ağız içinde yapılacak kesi ile girilerek çene ucu bölgesinde büyültmeye fırsat verecek boşluk hazırlanır. Kemik üzerine kasların altına protez yerleştirilerek, kesi hattı kapatılır. İmplantın çene ucuna vida ile tespiti veya çene altından kesi ile implantın yerleştirilmesi de seçenekler arasındadır. Flaster tespiti- bandaj ve çene korseleri ile çene protezinin bölgede yerleşmesi ve ödemin önlenmesi sağlanır.Çene ucunun öne alınması aynı zamanda boyun ile çene açısında bir gençlik ifadesi yaratacaktır.

Çene Ucu Küçültme:
Ağız içinden yapılacak kesi ile girilip, çene ucu kemiği ortaya konulur. Vertikal boyutta küçültme istenen miktar kadar kemik aradan çıkartılıp, kemikler kaydırılıp çene ucu geriye alınıp vida ile tespit edilir. Ağız içi kesisi eriyen dikişlerle kapatılır. Ağız içi bakımı, beslenme ve diğer çene ameliyatlarına benzer.

Gıdının Giderilmesi:
Çene altında sarkma ve yağ birikintisinin giderilmesi için açılacak bir-iki delikten liposuction yöntemiyle yağlar alınır.Çene ile boyun açısındaki açının dikliği sağlanarak gençlik ifadesi kazandırılır. Girişimden sonra boyun ve çene bölgesine baskı yapacak korsenin kullanılması ödemi azaltacağı gibi iyileşmeyi de hızlandıracaktır. Gıdı ile beraber deride sarkma ve fazlalık da varsa çene altındaki kasların orta hatta kruvaze edilmesi ve fazla derinin kulak arkasına toplanması işlemleri gerekecektir.

alıntı
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst