Cem Yılmaz

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
http://sphotos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/534421_10151137546767020_691775574_n.jpg

Cem Yılmaz

23 Nisan 1973'te İstanbul'da Kocamustafapaşa’da doğdu. Aslen Sivaslıdır. Anne adı Sabahat, baba adı Arif’tir. Can adında bir ağabeyi ve Özge adında bir kızkardeşi vardır. Kocamustafapaşa'da ki Mehmet Akif İlkokulu'nda 4. sınıfta okurken ailesiyle birlikte Bahçelievler'e taşındı. Ortaokulu Bahçelievler Kazım Karabekir Ortaokulu'nda bitirdi. Lise öğrenimi Etiler Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nde görmüştür.

Bir mizah dergisi olan Leman Dergisinde karikatür çalışmalarına başladığında, lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi Turizm ve Otelcilik bölümünde sürdürüyordu.

İlk stand-up gösterisini Leman Kültür'de, 1995'in Ağustos ayında gerçekleştirdi. Aynı senenin aralık ayında Beşiktaş Kültür Merkezi"nde sahne almaya başladı. 2001 yılı sonuna kadar 1200'ün üstünde gösteriye çıktı. Hemen hemen bütün gösterileri kapalı gişe oynadı. Türkiyenin yanı sıra, Avrupa ve Amerikada da sahne aldı.

Leman Dergisi'nde yayınlanan çalışmalarını "Karikatürler" isimli kitabında yayınladı. İlk sinema deneyimini, 1998 yılında Ömer Vargı'nın yönettiği "Herşey Çok Güzel Olacak" isimli filmde Mazhar Alanson ile başrolü paylaşarak tatmış oldu. Film, Türkiye ve Avrupada yaklaşık 1 miyon 800 bin kişi tarafından izlendi.

Reklam dünyasında da adından söz ettiren sanatçı , "Panasonic" reklamlarının radyo spotlarıyla iki yıl üst üste Kristal Elma ödülüne layık görüldü. Radyo spotlarının yanı sıra, Panasonic, Mavi Jeans,Telsim, Doritos, Opet ve Türk Telekom gibi markaların reklamlarında oynadı. Yer aldığı her reklam filmi gündem konusu olmayı başardı.

Gösterileri 2000 senesinde Star TV tarafından yayınlanmaya başlandı ve "Gösteri" adıyla piyasa sürüldü.

2001 yılında çıkan kısa dönemden faydalandı ve Temmuz 2001'de askerliğini yaptı.

12 Kasım 2004'te vizyona giren, çekimleri tamamlanmasına karşın yapımcı firma ile yaşanan problemler sebebiyle montajı ve gösterimi geciken, 4 farklı karakterde oynayarak başrolünü üstlendiği, Ömer Faruk Sorak'ın yönetmenliğini yaptığı G.O.R.A. ile bir kez daha milyonları sinema salonlarına çekmeyi başardı.

2007 senesinde Cem Yılmaz, “CMYLMZ Fikir Sanat” adında sinema, televizyon, sahne ve diğer medyalar için yapımlar tasarlayan ve uygulayan bir fikir-sanat üretim şirketi kurmuştur. Daha önce de senaryo ve oyunculuk çalışmalarıyla birçok çalışmaya imza atan Cem Yılmaz, artık şirket bünyesinde senarist, oyuncu, yönetmen, yapımcı olarak görev alacak.

Ünlü komedyen Cem Yılmaz, 2011 vergilendirme döneminde gelir vergisi listesine 71. sıradan girerken, Yılmaz'a bağımsız müzisyen, ses sanatçısı, konuşmacı, sunucu gibi faaliyetlerinden oluşan geliri için 2 milyon 488 bin 198 lira gelir vergisi tahakkuk ettirildi. Cem Yılmaz ve sinema ve televizyon oyuncusu Ahu Yağtu (d. 11 Temmuz 1978)10 Mart 2012 tarihinde Pera Palas Otel’de evlendi. Balayı için Dubai’ye gittiler. Evlenmeden önce 4.5 aylık hamile olan Ahu Yağtu, çocukları doğduğunda adını Kemal koyacaklarmış.

Kitapları:
1998 - Karikatürler - Parantez Yayınları, İstanbul

Ödülleri:
Kristal Elma, (2 kere)

Gösterileri :
1999 : Milenyum
1999-2001: Bir Tat Bir Doku (Tek Kişilik Gösteri)
2001-2008: CMYLMZ (Tek Kişilik Gösteri)

2010 : CMYLMZ Soru & Cevap
2011 : CM101MMXI - FUNDAMENTALS

Filmleri :
1997 - Her Şey Çok Güzel Olacak (Senarist, Oyuncu)
2001 - Vizontele (Oyuncu)
2004 - G.O.R.A. (Senarist, Oyuncu)
2005 - Ramon (Oyuncu)
2005 - Organize İşler (Oyuncu)
2006 - Hokkabaz (Senarist, Oyuncu, Yönetmen)
2008 - A.R.O.G (Şef, Yönetmen, Senarist, Oyuncu)
2010 - Yahşi Batı (Oyuncu, Senarist, Yapımcı)
2010 - Av Mevsimi (Oyuncu)
2012 - Magnifica Presenza- (Oyuncu)
2012 - Yahşi Batı(devam filmi)
201? - Sonra Ağlayacağım (Oyuncu) film projesinin ileri bir tarihe ertelendiği duyuruldu.

Kaynak: Biyografi.info

 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
682660103525.jpg


A'dan Z'ye Cem Yılmaz

ASLA UNUTMAM: Cem Yılmaz, 2009 yılında gazetecilerin "Hakkınızda sert açıklama yapan ünlüler hakkında ne düşünüyorsunuz?" sorusuna şu ilginç yanıtı vermişti: "Hafızam iyidir. Hakkımda kim, ne söylemişse asla unutmam!"

BAY MÜZİK: Cem Yılmaz, sesinin iyi olduğu ortaya çıkınca dönemin popüler yapım şirketi Bay Müzik'ten albüm teklifi almıştı. Taraflar arasında anlaşma bile yapılmıştı ama firma battı.

CÜBBELİ AHMET HOCA: Cübbeli Ahmet Hoca, 'Teke Tek' programında "Cem Yılmaz benden alıntı yapmış" diye espri yapmıştı. Bu açıklamanın ardından bir magazin programı; ünlü komedyenin gösteri kasetleriyle, hocanın vaaz görüntülerini sık sık karşı karşıya getirmeye başlayınca duruma sinirlenen Cem Yılmaz; "Şovmenlerle karşılaştırılmam yetmedi, bir de bu olay çıktı" diyerek avukatı aracığılıyla o programa haber yasağı getirtmişti.

ÇALGI ÇENGİ: 'İşler Güçler' dizisinin iki başrol oyuncusu Ahmet Kural ve Murat Cemcir'in başrol oynadığı 'Çalgı Çengi' filmini izleyip çok beğenen Cem Yılmaz, bu filme destek vermiş ve sinemalarda gösterimini sağlamıştı.

DÖRT BİN: Ünlü komedyenin bugüne kadar gerçekleştirdiği şovların sayısı.

"HEDİK DE YER, KETE DE"

ERŞAN KUNERİ: Cem Yılmaz'ın 'G.O.R.A.' filminde hayat verdiği porno yapımcısı karakterin ismi. Kuneri'nin 'Darbeli Matkap' adlı bir film için oyuncu seçimi yaptığı sahneler çok komik bulununca; Cem Yılmaz sadece bu karakter üzerine bir film çekeceğini açıklamış, sonra vazgeçmişti.

FAZIL SAY: Ünlü şovmen, geçen ay yapılan Kemal Sunal'a saygı gecesindeki konuşmasında Fazıl Say'la ilgili şu espriyi yapmıştı: "5 yaşında 'Devekuşu Kabare'yi izledim, o gün kendimi mizaha adadım. Fazıl Say da başarısını bu abilere borçlu aslında. Eğer o gün kendimi mizaha adamasaydım; piyanoyu elime alacaktım ve bugün Fazıl Say diye biri olmayacaktı!"

GURMELİK MESELESİ: SKYTURK'te yayınlanan 'Yaşamdan Dakikalar' programına katılan Cem Yılmaz; Türkiye'nin iki ünlü gurmesi hakkında espriler yapmıştı: "Vedat Milor, Anadolu'da zorlanıyor. Adam Nişantaşı'nda esiyor ama bir gün Anadolu'da kürekle ağzına pide verdiler, kala kaldı. Ama Mehmet Yaşin ayrı. Onu yemek seçen çocuklara izletmek gerekiyor. Çünkü maşallah hiç yemek seçmiyor. Hedik veriyorlar yiyor, kete veriyorlar yiyor!"

İTALYANCA: Cem Yılmaz; Ferzan Özpetek'in 'Şahane Misafir' filmi için İtalyanca öğrenmişti. Bir süre sonra ise 'Arabalar 2' filminde 'Şimşek Mcqueen'in en büyük rakibi olan, özgüveni yüksek İtalyan yarış arabası 'Francesco'yu seslendirdi.

JAMAİKA: Ünlü komedyen bu ülke için "En sevdiğim yer" diyor.

KELLİK: Ünlü komedyen bir dönem de kel sayılmasına bozulmuştu: "Bir anket yapılıyor kel erkekler daha seksi diye, hep de beni koyuyorlar. Ben kel değilim ki! Milletin atladığı öyle bir ayrıntı var; kellik başka bir şey, ben dazlağım. Bir tek göğsümde kıl yok benim, onunla ilgili de tedavi görüyorum zaten." (Netbul röportaj arşivinden)

LEMAN KÜLTÜR MERKEZİ: Cem Yılmaz'ın keşfedildiği yer.

MÜSLÜM DURALMAZ: Cem Yılmaz; 'Organize İşler' filminde hayatında ilk kez kötü adamı canlandırdı. 'Müslüm Duralmaz' karakterindeki performansıyla da 11. Sadri Alışık Ödülleri'nde (2006) 'En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu' ödülüne layık görüldü.

NEŞET YAĞTU: Cem Yılmaz'ın kayınpederi… Yağtu; İzzet Çapa'ya verdiği röportajda damadı kadar komik olduğunu göstermişti. Unutulmaz sözlerinden biri de torunu Kemal'e bulduğu isimdi: Dıgıl Dıgıl Rıfkı.

ON: Cem Yılmaz'ın kariyeri boyunca yer aldığı film sayısı…

ÖLÜM: Cem Yılmaz, komedyenlerin öldüğünde gezetecilerin hep aynı başlığı atmasından rahatsız olduğunu dile getirmişti: "Gazetecilerin komedyenlere attığı iki klişe başlık var: Ya 'Son şakasını yaptı' ya da 'Bu kez şaka yapmadı!' Adam ölmüş ondandır belki :ne: "

PELUŞ: Cem Yılmaz'ın yaptığı her filmin ardında çıkan "Aslında benim projemdi" klişesi, OPET reklam filmi için yarattığı 'Peluş' karakteri için de yaşanmıştı. Gurbetçi müzik grubu Cankan'ın solisti Fatih, "Peluş aslında benim" diye ortaya çıkmıştı.

ROBERT REDFORD: Yılmaz'ın çok beğendiği aktörlerden biri. Ünlü komedyen, şöyle demişti: "Akbabanın Üç Günü'ndeki Robert Redford gibi bir rolde oynamak istedim hep…. Fakat fiziki özellikleriniz, boyunuz, sesiniz de rolü belirliyor!"

SARAY SOYTARISI: İlyas Salman, bir dönem Cem Yılmaz için, "O benim gözümde saray soytarısıdır!" demişti. Ünlü komedyen ise bir süre sonra verdiği röportajda 'soytarı' lafıyla ilgili şu açıklamayı yaptı: "Yıllar boyu, 10- 11 senedir, bu işi yapanlar tarafından söylenenleri yan yana getirirseniz; hiç tatmin edici bir mesleki eleştiri duymadım ben. Hafif bir şey yaptığım düşünülüyor. Soytarı denilmesinden de hiç gocunmuyorum; çünkü soytarı kıymetli bir şey." (Rolling Stone dergisi)

EN TAKİP EDİLEN ADAM!
ŞAHAN GÖKBAKAR: Cem Yılmaz'ın sürekli karşılaştırıldığı meslektaşı... Bir dönem iyi arkadaş olan ikilinin arası açılmıştı. "Ne oldu da kavga ettiniz?" sorusuna Şahan Gökbakar şu yanıtı vermişti: "Bir sabah gazeteyi açtım ve benim hakkımda Cem'in ağzından şöyle bir şey okudum: 'Şahan umduğum gibi çıkmadı!' tv8 zamanlarında gelecek vaat ediyormuşum da, sonradan fıs çıkmışım gibi şeyler... Böyle düşünüyorsa bile kendisine saklamalıydı." (Onur Baştürk-Hürriyet Kelebek)

TARKAN: Cem Yılmaz'ın yakın arkadaşlarından biri… İkili bir dönem aynı filmde bile buluşmayı planlıyordu. Hatta Tarkan, bir süre önce şu komik açıklamayı yaptı: "Cem Yılmaz beni yaktı. Annem; Cem ile oğlu Kemal'in fotoğrafını görmüş. Kemal'e bayılmış. Aynısından istiyor!"

ÜÇ BUÇUK MİLYON: Cem Yılmaz'ın Twitter'daki takipçi sayısı. Bu rakamla Türkiye'nin en fazla takip edilen adamı.

VAVİEN: Cem Yılmaz'ın bayıldığı son dönem Türk filmlerinden biri.

YEŞİLÇAM: İflah olmaz bir Yeşilçam aşığı olan ünlü komedyen, bu sevdası uğruna Arzu Film'le anlaşma yaptı. Cem Yılmaz; şirketin 50'nci yılı nedeniyle 'Süt Kardeşler', 'Banker Bilo', 'Şekerpare' ve 'Tosun Paşa' filmlerini yeniden çekecek.

ZEKİ MÜREN DE BİZİ GÖRECEK Mİ? Cem Yılmaz'ın 'Vizontele' filminde canlandırdığı üçkağıtçı 'Fikri' karakterinin, dillere dolanan unutulmaz repliği…

Sabah

 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
TARKAN: Cem Yılmaz'ın yakın arkadaşlarından biri… İkili bir dönem aynı filmde bile buluşmayı planlıyordu. Hatta Tarkan, bir süre önce şu komik açıklamayı yaptı: "Cem Yılmaz beni yaktı. Annem; Cem ile oğlu Kemal'in fotoğrafını görmüş. Kemal'e bayılmış. Aynısından istiyor!"

:gul::gul:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst