Çay Ağacı Yağını Kullanmanın Yolları!

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.636
Tepki
53.653
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
temizlik.jpg


Çay Ağacı Yağını Kullanmanın Akıllıca Yolları
Bu aromatik yağın güzelliğinize yardımcı olduğu bir gerçek. Fakat bunun dışında da pek çok faydası var.

Diş fırçası temizliği

Diş fırçalarımız, kullanıldıktan sonra nemli kalırlar ve zamanla içinde bakteri üremeye başlar. Üstelik sıkıntı bakterilerle de bitmez. Diş fırçanız zamanla küflenme tehlikesi ile de karşı karşıya kalır. Diş fırçanızın bakteri ve küf yuvası olmasını istemiyorsanız arada bir, bir damla kadar çay ağacı yağı ile onu temizleyin.

Genel temizleyici

Su ve çay ağacı yağı karıştırılarak hemen her şey temizlenebilir. Ahşap, taş, seramik gibi her türlü farklı yüzeyde güvenle kullanabileceğiniz bu karışım evinizi tertemiz yapacaktır. Ayrıca ahşap mobilyalarınızı böceklerden korumak istiyorsanız biraz çay ağacı yağıyla ovalamanız yeterli olacaktır. Fakat bu yağı mutfaktaki ahşaplarınıza kullanmaktan kaçınmalısınız çünkü çay ağacı yağı tüketilmemelidir.

Spor eşyaları temizleyici

Spor malzemelerine yerleşen kötü kokulardan çay ağacı yağı ile kurtulabilirsiniz. Çay ağacı yağınızı su ile karıştırarak kullanın.

Çamaşır temizleyici

Çamaşırlarınızın tertemiz kokmalarını mı istiyorsunuz? Çamaşır makinanıza birkaç damla çay ağacı yağı eklemeniz yeterli olacaktır.
Küf çıkartıcı

1 bardak su ve 1 damla çay ağacı yağıyla bir solüsyon hazırlayın ve bunu sprey kutusuna koyun. Küflü bölgeye sıkın, biraz emilmesini bekleyin ve temizleyin.

Banyo temizleyici

Su ve sabun lekelerini çıkartmak için çay ağacı yağından yardım alın. Tuz ya da karbonatı çay ağacı yağı ile karıştırın ve banyonuzun her yerindeki lekeyi rahatça çıkartın.

Güve uzaklaştırıcı

Güveden kurtulmak için top haline getirdiğiniz pamukları çay ağacı yağına batırın ve çekmece ve dolaplarınıza yerleştirin. Hem çekmeceleriniz mis gibi kokacak, hem de güve ve böcek gelmeyecektir. Evinize böcek girmesini istemiyorsanız, onları öldürmek yerine, girdikleri noktalara çay ağacı ve su karışımı püskürtürseniz evinize böcek bir daha girmeyecektir.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst