Çatal Çörek
4 su bardağı+1 kahve fincanı un
250gr.oda ısısında yumuşamış margarin
1 yemek kaşığı yaşmaya
1 yemek kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
1 yemek kaşığı tozşeker
1 çay bardağı ılık su
Üstü için :
1 adet yumurta sarısı
Çörekotu veya kavrulmuş susam
Yapılışı
Bütün malzemeyi derin bir kapta yoğurup oda ısısında 30 dak. dinlendirin.Hamuru 12 bezeye ayırın her bezeyi 3'e bölüp 15cm uzunluğunda 3 adet çubuk hazırlayın ve bunları uç kısımlarından birleştin.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip yumurta sarısı sürün ve isteğinize göre susam veya çörekotu serpip 1,5 saat dinlendirin.Önceden ısıtılmış 220 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.