Çapkın bakışlar başarıyı düşürüyor

rüzgar gülü

Daimi Üye
Katılım
20 Şubat 2009
Mesajlar
10.973
Tepki
10.147
Puan
113
Yaş
43
Konum
istanbul
İşyerinde çapkın bakışlar, kadının başarısını azaltıyor.

Yapılan bir araştırmaya göre, kadınlar işyerinde bir erkeğin hayranlık dolu ya da çapkın bakışlarına maruz kaldıklarında performansları düşüyor.

Araştırmacılar, bir erkeğin hayranlık dolu bakışlarına maruz kalmanın kadınlar açısından dikkat dağıtıcı ve huzursuz edici olduğunu belirtiyor. Çünkü bu kadınların ya canını sıkıyor ya da onları göklere çıkartarak herşeyi unutturuyor.

Ama araştırmaya göre, bu olumsuz etkiye rağmen erkekler yine de kendilerine bu şekilde bakan erkeklerle daha fazla etkileşim kuruyor.

ABD’deki Nebraska Üniversitesi’nden uzmanlar tarafından yapılan araştırma, sözgelimi matematik testine giren kadınların performanslarında, soruları soran bir erkek olduğunda ve bu sırada göğüslerine doğru baktığında düşüş yaşandığını ortaya koydu.

Psikologlar düşük puanların, kadınların cinsiyetçi klişeler yüzünden endişelenmelerinden kaynaklanıyor olabileceğini belirtiyor.

Bu arada uzmanlar çapkın erkeklerle kurulan daha fazla etkileşimin, bir erkek ortamına ait olma hissini artırmaya çalışmak için olabileceğini belirtiyor.

Araştırma sonucunda erkek gönüllülerin girdikleri testlerdeki sonuçlarının, bir kadının bakışlarına maruz kalıp kalmamalarına göre değişmediği belirlendi. Ancak kadınlarda, durum tam ters oldu. Bakışlara maruz kalmayan kadınlar 12 soruya ortalama altı doğru yanıt verirken, bakışlar devreye girdiğinde ortalama 5’in altına düştü.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst