Çamaşır Yıkamanın İncelikleri

sadiye

Admin
Admin
Tepki
56.321
İşte çamaşır yıkarken dikkat etmeniz gerekenler..

attachment.php

Paranızı az enerji tüketen bir makineye atın: Bütün çamaşır makineleri harcadıkları enerji oranına göre A'dan G'ye kadar sınırlandırılmıştır.

Doğru programı seçin: Yıkayacağınız çamaşırlar için doğru programı seçerseniz, makineniz fazladan güç harcamak zorunda kalmaz.

Doğa dostu deterjan kullanın: Deterjanların ambalajlarındaki sembollerin anlamlarını öğrenin. Hem giysileriniz hem de doğa için en uygun deterjanı seçin. Azı karar, çoğu zarar: Çok fazla deterjan kullanmak doğaya zarar vermenin yanı sıra kesenize de zarar verir.

Makinenizi tam doldurun: Makinenizi tam doldurmanız daha az sayıda yıkama yapmanız anlamına gelir.

Elde değil, makinede yıkayın: Makineniz çamaşırları sizin elinizde yıkayacağınızdan daha özenli ve nazik yıkar, üstelik daha ekonomiktir.

Giysilerinizi havalandırın: Kendinize 'bu giysiyi gerçekten yıkamaya gerek var mı' diye sorun. Gerekmiyorsa havalandırın.

Alintidir.

Ekli dosyalar

• mutfak.jpg
    mutfak.jpg
    9 KB · Görüntüleme: 189

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.487
Teşekkürler bitanem. Ben maalesef bilinçli kullanamıyorum makineyi. ACaip hastayım sanırım çamaşır konusunda. İşten gelir gelmez hemen makineye atarım kıyafetlerimizi kısa programda hemen bir yumuşatıcı kokusu sinsin diye üzerlerine yıkarım:utandim:

ilk_nur

Daimi Üye
Tepki
37.065
o da çok zararlı hem makina için hem çamaşırlar için annem de hep öyle yapar üzerindeki ölçü de kullanmak lazım

roşum

Daimi Üye
Tepki
329
ben bütün çamaşırları makineye atınca ille 1 kez durular su içinde bekletirim,
sona suyunu boşaltıp,yıkama programını çalıştırım ,
program bitince az miktarda yumuşatıcı koyup tekrar durulattırırım,yinede deterjan artığı kaldığı için tedirgin oluyorum:sok

OP
sadiye

sadiye

Admin
Admin
Tepki
56.321
Rica ederim canlarim, bende bilincli kullandigimi düsünüyorum. :hhhhhh:

Lilav

Daimi Üye
Tepki
21.987
bende bilincli kullaniyorum haftada 3 makine yikarim beyaz camasirsuyuyla yikarim birde hafif renkli ve tam renkliler:huhuu:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar