Çag Kebabi tarifi

Katılım
11 Temmuz 2008
Mesajlar
8.210
Tepki
8.216
Puan
113
Konum
istanbul
Malzemeler
1 adet kuzu budu (yagsiz ve sinirsiz)
1 adet sogan
100 gr yogurt
yeterli miktarda lavas ekmegi
4 adet domates
6-7 adet yesilbiber
1 çay kasigi tuz
1 çay kasigi karabiber
Yapilisi
Kuzu budundan, parmak kalinliginda yapraklar kesin. Yogurt, karabiber, tuz ve yemeklik dogranmis sogani karistirin ve etleri hazirlamis oldugunuz bu terbiyede 24 saat bekletin. Bir günün sonunda, yaprak halindeki etleri, kebabin özelligi olan sise takin ve yatik haldeyken ateste çevire çevire kizartin. Pisen kisimlarindan ayni dönerde oldugu gibi ince parçalar keserek, çag kebabina mahsus küçük sislere takarak, yaninda yine ateste pismis, domates, biber, kuru sogan ve lavas ekmegi ile servis yapin.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst