Cacikli Arap Köftesi-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
Malzemeler : (4 kişilik)
2 su bardağı köftelik bulgur
200 gr yağsız kıyma
2 adet ortaboy soğan
2 çorba kaşığı un
1 çay kaşığı pulbiber
tuz ,karabiber
cacık için ;
1 demet pazı
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
tuz
sos için ;
50 gr tereyağ
1 çorba kaşığı pulbiber



Yapılışı :
Soğanları soyup incecik kıyıyoruz. Kıyılmış soğan ,bulgur ,kıyma ,un ,tuz ,karabiber ve pulbiberi bir kaba alıp karıştırdıktan sonra azar azar sıcak su ilave ederek iyice yoğuruyoruz. Orjinal tarifte hiç su ilavesinden söz edilmiyordu ancak bu şekilde hamur toparlanmıyordu ve hamuru köfte haline getirebilmek imkansızdı. Çünkü fazla sertti ve pul pul dökülüyordu... Ben yaklaşık bir çay bardağı kadar sıcak suyu azar azar yemek kaşığıyla ilave ederek 10-15 dakika kadar iyice yoğurdum.

























Ardından zeytin tanesi iriliğinde minik minik köfteler hazırlıyoruz. Bu işlem biraz vakit alıyor... Fakat inanın sonuca değer :) Yuvarladığımız köfteleri buharda pişiriyoruz. Dilerseniz suda haşlayabilirsiniz ancak lezzet kaybı olacağını düşündüğüm için ben buharda pişirme yöntemini uyguladım. Buharda pişirme makinanız yok ise nasıl bir yöntem uygulayabileceğinizi daha önce anlatmıştım.

Cacık için sarımsakları soyup eziyoruz. Pazıları yıkayarak ince ince kıydıktan sonra 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile kendi suyuyla kavurup pişiriyoruz. Sıcakken suyunu süzüp sarımsak ,yoğurt ve tuz ile karıştırarak servis tabaklarına yayıyoruz.

Tereyağını bir tavaya alarak kızdırdıktan sonra haşlanmış köfteleri ilave ederek 5-6 dakika soteliyoruz. Ocaktan almadan hemen önce bolca pulbiberi ekleyerek karıştırıp ocaktan alıyoruz. Köfteleri cacığın üzerine koyduktan sonra üzerlerine yağından dökerek sıcak sıcak servis yapıyoruz. Köfteleri servis tabağına yerleştirdikten sonra sos yeterli gelmez ise ,yeniden tereyağında pulbiberi kızartıp köftelerin üzerine ilave edebiliriz.







Afiyet olsun...

ALINTI

100_1831.jpg
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst