Buzdolabını yerleştirme sanatı

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
Tazeliklerini uzun süre korumaları istenen yiyecek ve içecekleri sadece buzdolabına yerleştirmek yetmez; peynirin de, çileğin de, çiğ etin de favori 'mekânları' var.

Üst: Peynir, pişmiş yemek, salata, tütsülenmiş balık ve et üste konmalı. Artan yemekleri kapalı kaplarda yaklaşık üç gün, tütsülenmiş balık ve etler de bir hafta tazeliğini korur.

Orta: Süt, süzme yoğurt, yoğurt, krema ve taze peynirin yeri buzdolabının orta rafları. Açılmış kutular yaklaşık dört gün buzdolabında kalabilir.

Sebzelik: Çilek, böğürtlen vs. mantar, yeşil salata, yapraklı sebzeler, maydanoz, taze nane, dereotu gibi yeşilliklerin yeri sebzelik. Hassas meyve ve sebzeler buzdolabının sebzelik bölümünde üç gün saklanabilir. Diğer sebze ve meyveleri buzdolabında saklamanız şart değil. Muz, papaya, mango gibi egzotik meyve, portakal, mandalina gibi turunçgilleri, domatesleri buzdolabında koymayın, tatları kaybolur.

Salatalık veya biber gibi sulu sebzelerin ise ne buzdolabında ne de dışarıda ömürleri fazla uzun değil. Mümkün olduğunca çabuk tüketilmeliler.

Kapı: Tereyağı, margarin, yumurta, açılmış reçel kavanozları, içecekler, salata sosları vs. kapıda gözlerde yerini buluyor. Açılmış meyve ve sebze sularını fazla bekletmeyin. Kapıdaki tüm diğer yiyecek ve içecekleri birkaç hafta saklayabilirsiniz. Yumurtalar üç günden fazla beklediklerinde tazeliklerini kaybederler.

Tüm yiyecekleri ağzı kapalı kaplarda muhafaza edin. İsterseniz, doğal kozmetik ürünlerinizi de buzdolabında tutabilirsiniz; buzdolabında saklanan ojelerin ömrü de daha uzun olur.

Alt: Çiğ et ve balık alta. Çiğ kıyma ve balığı bir gün içinde tüketmek gerekir. Et ve tavuğu iki üç gün buzdolabının en soğuk bölümü olan (derin dondurucu hariç tabii) alt kısmında saklayabilirsiniz.
 
Katılım
2 Ağustos 2008
Mesajlar
45
Tepki
29
Puan
18
Yaş
45
Konum
ankara
buzdolabını düzene sokmak benim için çok zor.Bundan sonra yukarıda yazmış olduklarına dikkat edip uygulamaya çalışacagım teşekkürler
 
Katılım
11 Temmuz 2008
Mesajlar
8.210
Tepki
8.216
Puan
113
Konum
istanbul
benım en sınır olduğum ve dayanamadığım şey şudur açıkta asla bır yıyeceği dolaba koyamıyorum ya saklama kaparına koyacağım yada buz dolabı poşetıne yanı bu alsında bende tık oldu sanırım hamılelıkten sonra o takıntım başladı yıyecekler açıkta konulunca sankı tuhaf bır koku hıssedıyorum o yıyecekte ve yıyemıyorum yanı dolabın soğuk kokusuna bıle katlanamıyorum
 
OP
Ş

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
benım en sınır olduğum ve dayanamadığım şey şudur açıkta asla bır yıyeceği dolaba koyamıyorum ya saklama kaparına koyacağım yada buz dolabı poşetıne yanı bu alsında bende tık oldu sanırım hamılelıkten sonra o takıntım başladı yıyecekler açıkta konulunca sankı tuhaf bır koku hıssedıyorum o yıyecekte ve yıyemıyorum yanı dolabın soğuk kokusuna bıle katlanamıyorum

Genelde buzdolabındaki kötü kokunun sebebi açıkta kalan malzemelerden kaynaklanıyorum canım benim.Bütün buzdolabına konulan malzemelerin doğru bir şekilde saklanması ömrünün daha uzun olması için muhakkak ya buzdolabı poşetlerinde,streç yada saklama kaplarında kaldırılmalı en sağlıklı olanıdır.
 
G

GuL_CiCeGi

Misafir
evet sahmarancım katılıyorum sana ben annemde bıde sey ögrendim kabartma tozunu bi cay tabagina koyup orda beklettınmı kötü kokular alıyor. bende aynen kesınlıkle bırsey acıık koyamıyorum buzdolabına ve ben evlendıgımde yeni buzdolabı alınmamıs kayın validem benden önce ikinci el almişti ben hala onla ıdare edıyorum malesefff.... artık anlayın gerısını ne yapsam etsem buzdolabından koku cıkmıyor.... :(
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst