Burçlar değişiyor mu?

ilk_nur

Daimi Üye
Katılım
9 Aralık 2009
Mesajlar
32.413
Tepki
37.064
Puan
113
Konum
.....
Burçlar değişiyor mu?

ABD'den yapılan açıklama astroloji dünyasını karıştırdı: "Yılan, 13. burç olacak" AHT



591721_detay.jpg





ABD'deki Minnesota Gökevi Topluluğu'nun, dünyanın ekseninde yaşanan değişimler nedeniyle burçların yeniden konumlandığını iddia etmesi kafaları karıştırdı. Bu iddiaya göre astrolojik tarihler revize edilince burçların tarihleri değişti. Amerikalı astrolog Parke Kunkle bu durumu, "Burçlar bundan 3 bin yıl önce belirlenmişti. O tarihten bu yana dünyanın ekseni değişti. Bu da burçlarda 1 aylık kaymaya yol açtı" diye açıkladı. Bu iddiaları değerlendiren Türk astrolog Metin Kiraz ise "Burçların yer değiştirmesi mümkün değil. Bu gözleme dayanıyor ve mevsimseldir. Bazen astrolojiyi yeni öğrenenler heyecanla bunları ortaya atıyor ya da bu iddialar astroloji karşıtı astronomlardan çıkıyor" dedi.

AHT

Tarihleri yeniden değerlendirip dünya tarihindeki ince sapmaları hesaba katan Minnesota Gökevi Topluluğu'nun, Antik Babil Zodyak'ını revize etmesi sonucu burçların yeniden konumlandığı iddiasını, Habertürk TV'de Gün Ortası programına katılan Türk astrolog Metin Kiraz değerlendirdi. "Burçların yer değiştirmesi mümkün değil. Bu gözleme dayanıyor ve mevsimseldir. Bu haberler sansasyon olsun diye çıkarılıyor. Bazen astrolojiyi yeni öğrenenler heyecanla bunları ortaya atıyor ya da bu iddialar astroloji karşıtı astronomlardan çıkıyor" diyen Kiraz, şunları söyledi:

"Bu konu yeni bir şey değil, M.Ö. 139'dan beri bilinmektedir. Yani 2000 yıldır bilinen bir şeydir. Babil astrolojisinde 21 Mart ekinoks noktasıdır, ilkbaharın başıdır. Buradan başlar ve bütünü 12'ye böleriz. Bu 12'li bir sistemdir. Gökyüzünü bir daire gibi düşünelim. Başlangıçtan sonra bunu 12 parçaya böleriz. Bu semboliktir. Her bir bölüm insandaki bazı güdümleri temsil eder. Bir kediyi düşünün. Onda kedi bilinci vardır. Kedilerde ortak bir bilinçtir bu. Örneğin bütün kediler kakasını aynı şekilde örterler. Aynı bu bilinç burçlar için de geçerli. Yengeç burcu koleksiyoncudur. Hatıraları, malları biriktirir. Yengecin kabuğu yaşlandıkça kalınlaşır. Bu sembolik bir anlatımdır. Burada öne çıkarılan şu; bu sistem daire şeklindedir, halbuki güneş elips şeklindedir, bu durum gerçeğe uymamaktadır. Buna Tropik Zodyak denir, mevsimseldir. 21 Mart'tan başlar ve 12 eşit parçaya bölünür. Her bölüm A, B, C diye bir etki vermektedir. Bu değişmez. Bu gözlemle görülür. Örneğin birinci bölüm Koç bölümüdür."

Bütün burçların yer değiştireceği iddialarını ise Kiraz, "Bu mümkün değil, bunu gözlemler üzerinden ortaya koyabiliriz. Koç burcu ateş burcudur. Alevler göğe doğru yükselir. Cevval ve dışa dönüktür. Hareketlilik vardır. Bu hesaba göre eğer kayma olduysa (astronomi hesaplarına göre 25 derecedir bu kayma) Balık burcunun 5 derecesine filan gelir. Yani 21 Mart dediğimiz sıfır noktası Koç'u 5 derece Balık burcuna denk gelir. Yani çok ateşli, dışa dönük grubun mensupları şimdi Balık burcu olacak. Yani tam tersi duruma gelecek. Oysa Balık sessizdir, yani Koç'un tam zıttıdır. Koçlar'a soralım 'Balık gibi mi hissediyorsunuz?' Hiç öyle bir şey yok. Bu örneklerden bakınca bunun hiç olmayacağını görürüz" diye değerlendirdi.

Tartışma yaratan yeni düzene göre burçlar şöyle sıralanıyor:
20 Ocak-16 Şubat: OĞLAK
16 Şubat-11 Mart: KOVA
11 Mart-18 Nisan: BALIK
18 Nisan-13 Mayıs: KOÇ
13 Mayıs-21 Haziran: BOĞA
21 Haziran-20 Temmuz: İKİZLER
20 Temmuz-10 Ağustos: YENGEÇ
10 Ağustos-16 Eylül: ASLAN
16 Eylül-30 Ekim: BAŞAK
30 Ekim-23 Kasım: TERAZİ
23 Kasım-29 Kasım: AKREP
29 Kasım-17 Aralık: YILAN
17 Aralık-20 Ocak: YAY
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
Bende Balık oluyorum hiç alakam yoktur halbuki ben Koçtan memnunum valla kırk yıllık burcumu değiştiremem :)
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst