Bunlari Biliyormusunuz?

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
Sütlü tatlıları pişirirken şekerinin önceden eklenmesini protein kaybı olur. Şekerinin tatlı hazır olmasına yakın eklenmelidir. Halk arasında et suyunun et kadar besleyici olduğu söylenir fakat yanlıştır.



Yoğurdun suyu B2 vitamin açısından çok zengindir. Kesinlikle dökmeyiniz,yoğurt ile karıştırın.

Yumurtayı 8-10 dakika süreyle haşlamalısınız. Uzun süre haşlandığında yumurta sarısının etrafında oluşan yeşil tabaka proteinin azaldığnı gösterir.

Makarna,erişte ve benzeri besinleri sularının dökülmesi besin değerini azaltır .Bu nedenle çekeceği kadar su koyarak pilav gibi pişirirseniz besin değerinde çok az azalma olur.

Etler ızgara edilirken B12,B2 vitmin ve folik asit kaybı olur.

Bu suyu bir kap içinde toplayabilir ve sos yapımında kulana bilirsiniz.Ette fazlaca bulunan protein ve demir etin suyunda değil kendisinde yer alır

Halk arasında et suyunun et kadar besleyici olduğu söylenir fakat yanlıştır.


ALINTI
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
4842fc6a3151c.jpg
Etler ızgara edilirken B12,B2 vitmin ve folik asit kaybı olur.




Bu suyu bir kap içinde toplayabilir ve sos yapımında kulana bilirsiniz.Ette fazlaca bulunan protein ve demir etin suyunda değil kendisinde yer alır

Sütlü tatlıları pişirirken şekerinin önceden eklenmesini protein kaybı olur. Şekerinin tatlı hazır olmasına yakın eklenmelidir. Halk arasında et suyunun et kadar besleyici olduğu söylenir fakat yanlıştır.

Yoğurdun suyu B2 vitamin açısından çok zengindir. Kesinlikle dökmeyiniz,yoğurt ile karıştırın.

Yumurtayı 8-10 dakika süreyle haşlamalısınız. Uzun süre haşlandığında yumurta sarısının etrafında oluşan yeşil tabaka proteinin azaldığnı gösterir.

Makarna,erişte ve benzeri besinleri sularının dökülmesi besin değerini azaltır .Bu nedenle çekeceği kadar su koyarak pilav gibi pişirirseniz besin değerinde çok az azalma olur.


ALINTI
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst