
MALZEMELER:
7-8 yaprak marul
yarım demet roka
yarım demet maydonoz
2-3 adet domates
2 adet havuç
1 avuç kısırlık bulgur
1 küçük konserve mısır
1 adet turp
3-4 adet yeşil biber,2-3 adet taze soğan
yarım çay bardağı zeytinyağı, tuz, 1 limon
YAPILIŞI:
Tüm sebzeleri yıkayın. Marulu ince ince doğrayın. Doğranmış rokaları ilave edin.Domatesleri kare kare doğrayın, havuçları rendenizin halka halka kesen bölümü ile doğrayın, yoksa rendeleyin. Turpu küçük küçük doğrayın , maydonozları ince doğrayın.Biberleri halka halka kesin.Soğanı doğrayın Hepsini karıştırın.Zeytinyağını da koyarak 1 avuç bulguru ilave edin,karistirin. Yaklaşık yarım saat bulgurun kabarması için salatanızı bekletin. (Bulgur salata malzemelerinin ıslaklığı ile kabarıp şişiyor, ilave başka bir işleme gerek kalmıyor)
Limon ekşisi ve tuzunu da koyarak karıştırıp servis kasesine aktarın.
Afiyet olsun...