
Bulgurlu Börek
3 adet yufka
Kıyma (miktarı size kalmış 1 avuç kadar yeterli oluyor)
1 adet soğan veya 2 tane pırasa (ince kıyılmış)
Yarım demet maydanoz
1 su bardağı ince bulgur
1 adet havuç (rendelenmiş)
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz,karabiber,kimyon ve pul biber
Bulamak için : Yumurta, galeta unu
Yapılışı
İnce bulguru sıcak suyla ıslatın. Kıymayı kavurup içine soğanı, salçayı ve havucu ekleyerek soteleyin.Bulgurun içine maydanozu,tuzu, baharatları ve kıymalı harcı koyup karıştırın.Yufkaları 8 eşit parçaya bölün (üçgen olacak) uç kısmını ıslatın diğer geniş olan tarafına 1 yemek kaşığı kadar harçtan koyup sigara böreği gibi sarın. Tüm yufkalar bitince önce çırpılmış yumurtaya sonra galeta ununa bulayıp bol yağda kızartın.
Ekli dosyalar
Son düzenleme: