Bulgur Köftesi

Şekerpare

Daimi Üye
Katılım
28 Temmuz 2011
Mesajlar
14.496
Tepki
20.501
Puan
113
Konum
Mutluluklar Diyarından (:
bulgur-koftesi-300x225.jpg


Malzemeler:

1 su bardağı köftelik bulgur
1/2 su bardağı tarhana
1 tatlı kaşığı nane
1 adet soğan
100 gram + 2 yemek kaşığı tereyağı

3-3,5 su bardağı su
Kırmızı pul biber
Tuz

Hazırlanışı:

Bulguru ayıklayıp yıkayın. Bulguru 1 su bardağı suyla, tarhanayı ise 1/4 su bardağı su ile ıslatın. Bulgur suyunu çektikten sonra üzerine nane serpin. Daha sonra tarhana ve tuzu katın. İyice yoğurup hamur haline getirin (hamur biraz sulu olursa biraz daha bulgur ekleyebilirsiniz). Soğanı ince ince kıyın. Küçük bir tencerede 100 gr tereyağı ile kavurun. Üzerine 3-3,5 bardak suyu ekleyin. Kaynayınca tuzu ve köfteleri ilave edin. 15 dakika pişirin (pişip pişmediğini anlamak için bir tanesini ikiye bölün, içi yaş değilse pişmiştir). 2 yemek kaşığı tereyağını tavada kızdırın. Üzerine pul biberi ekleyip bir iki karıştırın. Tabaklara aldığınız köftelerin üzerine sosunu gezdirerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst