incitanemtuana
Daimi Üye
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
[FONT=verdana, geneva, sans-serif]Malzemeler
[FONT=verdana, geneva, sans-serif]1 su bardağı ince bulgur
[FONT=verdana, geneva, sans-serif]1 çay bardağı un
[FONT=verdana, geneva, sans-serif]1 yumurta akı
[FONT=verdana, geneva, sans-serif]Tuz, sıcak su
[FONT=verdana, geneva, sans-serif]Yapılışı
[FONT=verdana, geneva, sans-serif]Bulguru 1 su bardağı sıcak suyla şişirin. Diğer malzemeleri karıştırıp yoğurun. Ara ara elinizi ıslatarak köfteler hazırlayın. Tuzlu kaynar suda köfteleri pişirin. (Eğer köftelerin içi beyaz değilse pişmiş demektir.)
[FONT=verdana, geneva, sans-serif]Bir tabağa alıp yoğurt ve erimiş tereyağı dökerek servis yapın. İsterseniz tereyağını kırmızı biberle tatlandırabilirsiniz.
[FONT=verdana, geneva, sans-serif]Bu aslında annemin yaptığı bir çeşit bulgur köftesi, ben de denedim. Farklı yörelerde farklı şekillerde de yapılıyordur. Biz küçükken köfte bittiğinde tepside kalan yoğurtlu tereyağını ekmek banıp yerdik, o lezzet köfteden daha ağır basardı bizim için...
[FONT=verdana, geneva, sans-serif]
[FONT=verdana, geneva, sans-serif]Afiyet olsun...
[FONT=verdana, geneva, sans-serif]
[FONT=verdana, geneva, sans-serif]ALINTI