Bulgar Ekmeği

E

esmanur

Misafir
bild-1979.jpg


bild-1911.jpg


bild-1873i.jpg


Bulgar Ekmeği:

* 200 gr. ılık süt
* 1 büyük yemek kaşığı tepeleme tereyağ
* 2 yumurta
* 1 çaykaşığı tozşeker 1 tatlı kaşığı tuz
* Yarım yaş maya
* 500 gr un
* Katlara sürmek için yumuşak tereyağı

Yapılışı:

* Süt, tereyağı, birbütün yumurta ve ikınci yumurtanın yanlız beyazı, – sarısı üzerine sürülecek – maya, şeker, tuz ve un karıştırılarak hamur yoğurulurulup mayalanmaya bırakılır.
* Mayalanan hamur dört bezeye bölünür.
* Her parca tekrar dörde bölünerek 16 adet kücük beze elde edilir.
* Dört tane beze teker teker tabak büyüklügünde açılarak yumuşak tereyğı sürülür ve üst üste konularak sıkıca sarılır. ( Tereyağı ne çok fazla olacak ne de sürülmeyecek kadar az olacak.)
* Diğer bezeler de dörtlü guruplar olarak ayni işleme tabi tutulur.
* Ortam sıcaksa bezeleri 15 dak. kadar buzdolabında bekletin.
* Hazırladığınız sarmaları 4-5 üçgen parçaya kesin.
* Ortaboy bir tepsiyi yaglayın.
* Sarmadan kestiğiniz parçaların uc kısımlsrını tepsinin ortasına kesilen tarafları tepsiye temas edecek şekilde resimde oldugu gibi dizin.
* Kalan üçgenleri tepsinin bos yerlerine dizip yumurta sarısı sürün.
* Bir süre tepside ikincimayalnma için bekletin ve 200 de kızarana kadar pişirin.

Yunan Usulü Zeytin Terbiyesi:

* Yarım çaykaşığı monosodyumgulotomat ( Sagliga zarali oldugu söyleniyor ama ben zeytinden aldigim tadin ona ait oldugundan eminim.)
* 1 diş sarımsak
* Bir iki yaprak maydanoz
* 300 gr. çekirdeksiz yeşil zeytin
* 2 kaşık zeytinyağı
* 1 kaşık sirke

Maydanozu ve sarımsağı ister robot isterseniz tahda üzerinde bulgur inceliğine gelene kadar bıçakla kıyın. Bu önemli bir ayrıntı, mutlaka çok çok küçük olmalı aldığımız öyle görünüyordu çünkü.

Diğer malzemelerle sarımsaklı maydonozu karıştırıp ister hemen isterseniz bir kaç gün sonra tüketin.

Yanlış anlaşımlasın bu tarifin aslına uyup uymadığını bilmiyorum, ben dilime gelen tatların ışığında hareket ettim.

Afiyet olsun…
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst