Buhar ve fırında pişen tavuk..

_emos_

Daimi Üye
Katılım
13 Mart 2011
Mesajlar
4.419
Tepki
5.511
Puan
113
Konum
güNeşin battıgı yer:)



İçindekiler
•1 adet tavuk (1500 gram ağırlığında)
•1 adet limon
•2 diş sarımsak
•3-4 dal taze biberiye
•1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
•1 çay bardağı zeytinyağı
•tuz

Hazırlanışı
1.Tavuk yıkanıp iyice kurulanır.
2.Limon iyice yıkandıktan sonra bıçak saplanarak 4-5 adet delik açılır.
3.Sarımsaklar soyulur.
4.Limon ve sarımsak tavuğun içine bütün olarak yerleştirilir.
5.Mutfak ipi ile ayakları bağlanıp sırt üstü içine tabak konulmuş dökme demir tencereye alınır.
6.Biberiye dalları tencerenin içine atılır.
7.Tabağın yüksekliğini geçmeyecek şekilde tencereye su konulur.
8.Kısık ateşte 30 dakika tavuk kapağı kapalı şekilde buharda pişirilir.
9.Bu arada tuz, toz kırmızı biber ve zeytinyağı karıştırılır.
10.Buharda pişen tavuğun üzerine bu karışım her yerine gelecek şekilde dökülür.
11.Soslanan tavuk 200 dereceye getirilmiş fırında kapağı açık şekilde üzeri kızarıp çıtırlaşana kadar yaklaşık 30 dakika daha pişirilir.
12.Servis kabına alınan tavuğun üzerine tencerenin dibinde kalan zeytinyağlı tavuk suyu gezdirilir.
 

flamingo

Daimi Üye
Katılım
25 Şubat 2009
Mesajlar
7.861
Tepki
6.628
Puan
113
Konum
-
Bir de iç pilavla doldurulursa daha güzel ve lezzetli olur..ben öyle yapmıştım..
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst