Bu kış kaşlar belirgin!

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
Bu kış kaşlar belirgin!

Pürüzsüz, inci pırıltısına sahip aydınlık bir yüzde vurgulanmış kaşlar, bu sezonun ilgi odağı olacak.

attachment.php


İSTANBUL - Bu sezon dikkat çeken bir makyaj yerine daha mesafeli ve yumuşak geçişlerin olduğu makyajlar tercih edilecek. Özellikle uçuk pembe, bej, fildişi tonları...

Ünlü makyaj uzmanı Nur Toktay, P&G Beauty Trend Raporu'nda sezon makyajının inceliklerini anlattı. İşte o detaylar..

- İyi nemlendirilmiş bir cilt, makyajı, yüzü daha canlı ve parlak göstereceği için cilde ışık veren bir nemlendirici ile öncelikle baz oluşturulmalıdır. Ardından cilt tonu düzensizliklerini ve varsa pürüzleri kapatmak için oldukça ince bazlı fondöten ile cilt güzelce kapatılmalıdır.

- Bu sezon kaşlara dikkat çektiğimiz için göz makyajı çok daha yumuşak olmalıdır. Göz ve cilt makyajında parlak ve mat dokular oldukça dengeli kullanılmalıdır. Göz makyajına başlamadan önce mutlaka baz olarak cilde uygulanan fondötenden göz kapağına da uygulanması gerekir. Vurgunun kaşlarda olacağı makyajda pastel tonları, gül rengi, şeftali tonları, bronz ve sütlü kahve, ****lik bakırlar ön planda olacak.

- Kum tonlarında parlak ve ya da yarı mat far tüm gözün üzerine uyguladıktan sonra soft pembe ile göz kapağının dış kısımlarına doğru yuvarlak uçlu bir fırça ile güzelce yayıp, pembe rengini destekleyen füme ve mürdüm tonlarında bir kalem ile kirpik dipleri vurgulanabilir.

- Buğulu göz makyajında ise sadece siyah kullanmak sert bir etki yaratabilir. Bu sezon dikkat çeken bir makyaj yerine daha mesafeli ve yumuşak geçişlerin olduğu makyajlar tercih edilecek. Özellikle uçuk pembe, bej, fildişi tonları tercih edilebilir.

- Kirpikler, oldukça hacimli bir görüntüye sahip olacak.

- Doğru bir allık, makyaja daha canlı bir görüntü verecektir. Bu sezonun gözde renkleri; romantik pembe ve dramatik yumuşak kahve...

- Makyajda hiç şüphesiz en göz alıcı yerlerden birisi de dudaklardır. Günlük kullanımda doğal dudak rengi, kahve tonları, hafif turuncuya dönük renkler, gül kurusu, mat somon pembesi, açık toprak tonları, gece ise bordo, koyu kırmızı ve mürdüm rengi tercih edilmelidir. Özellikle mat olanları seçin.

- Bu sezon pastel tonların ağırlıkta olduğu unutulmamalı, abartılı renklerden kaçınılmalı ve doğal görünüme önem verilmelidir.

Kaynak: ntvmsnbc
 

Ekli dosyalar

  • kalici-makyaj.widec.jpg
    kalici-makyaj.widec.jpg
    7,5 KB · Görüntüleme: 60

okypete

Daimi Üye
Katılım
2 Ekim 2010
Mesajlar
16.867
Tepki
19.396
Puan
113
Konum
antalya
bende ince adile naşit tarzı alınmış kaşları sevmiyorum. doğal kaşlardan yanayım. makyajdada doğallığı seviyorum.teşekkürler. canım.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst