Browni Cheesecake

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Starbucks'ta yemekten zevk aldığım bir pastadır browni cheesecake. Evde yapmayı düşünüyorum ve bu tarifi buldum. Sizlerle de paylaşayım dedim.

Browni Cheesecake


brownie+chees.JPG


Malzemeler:

Brownie için:

* 2 yumurta
* 2 küçük kahve fincanı tozşeker
* 1/2 su bardağı sıvıyağ
* 1/2 su bardağı un
* 2 yemek kaşığı kakao
* 1 küçük kahve fincanı damla çikolata


Peynirli kısım için:

* 1 kutu labne peyniri (200 gr)
* 1 kutu krema (200 gr)
* 1 paket vanilya
* 1 su bardağı şeker
* 2 yumurta
* 1 yemek kaşığı un

Yapılışı

18 cmlik kelepçeli kalıp kullandım. 20 cm içinde aynı ölçüleri deneyebilirsiniz. 24-26 cmler için ölçüleri iki katına çıkarmakta fayda var.
Önce brownie tabanını hazırlıyorum. Un ve kakaoyu bir kaba eliyorum. Yumurta, yağ ve şekeri miskerin en yüksek hızında iyice çırpıyorum. Ardında elenmiş un ve kakaoyu ekleyip mikserin en düşük hızında çok az daha çırpıyorum. Karışımın homojenleşmesi yeter. Damla çikolatalarıda ekleyip bir kaşıkla karıştırıyorum ve sadece tabanına yağlı kağıt serdiğim kalıba döküyorum. Peynir karışımını hazırlarken brownie karışımını kalıpla beraber buzdolabında bekletiyorum.

Peynirli karışımı hazırlarken fırını 160 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlıyoruz.
Peynirleri, şekeri ve vanilyaylı bir kaba alıp 2-3 dakika mikserle iyice çırpıyorum. Ardından teker teker yumurtaları ekleyerek yavaş hızda 2-3 dakika kadar daha çırpıyorum. Unuda ekleyip hafif karıştırıyorum ve buzdolabında bekleyen brownie hamurunun üzerine döküyorum. Önceden ısttığım fırında 55 dakika üzeri hafif kızarana kadar pişiriyorum. Daha sonra fırını kapatıp kapağını açıp fırın telinin üzerinde yavaşca soğumaya bırakıyorum.1 saat sonra buzdolabına kaldırıyorum.

Bu arada pişerken cheesecake fazlasıyla kabaracak ve pişme süresi ardından yavaşca hafif çökme yapacaktır. Tüm üst yüzey aynı ölçülerde çökmesi ve düz olması için bu sefer bıcakla kalıbın kenarlarından cheesecaki hafifce sıyırdım. Bu işlemi fırını kapattıktan 2 dakika sonra yaptım.

Bu arada unutmadan... Buzdolabında 6 saat bekletmeniz yeterli olacaktır ama emin olun 24 saat bekleyince tadı daha enfes olacak. Ben bu 24 saati fırında pişirme süresi kadar önemli olan buzdolabında pişirme süresi olarak adlandırıyorum ve bu kurala uyulmasını önemle rica ediyorum :)



ALINTI
 
OP
Arina

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Yapılışı zor gibi; ama denemeye değer demi İncim:cicikadin:
 
OP
Arina

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
İnşallah canımcım. Bakalım uygun bir zamanda deneyeceğim ve sizlerle paylaşacağım:salincak:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst