Brokolinin leziz versiyonları!

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.294
Tepki
83.532
Puan
113
Konum
İstanbul
Brokolinin leziz versiyonları!


BROKOLİ SALATASI

Malzeme:

1 adet brokoli, Haşlanmış bezelye, kırmızı soğan

Sosu için:

1 diş sarımsak, 1 çay kaşığı köri, 1 çorba kaşığı fındık yağı, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çorba kaşığı nar ekşisi

Hazırlanışı:

Sos için zencefili havanda sarımsakla beraber ezin. Kalan tüm malzeme ile zencefilli karışımı karıştırın. Sosunuz hazırdır. Brokoliyi kaynar suda 5 dakika kadar haşlayıp hemen süzün.Soğanı doğrayıp haşlanmış brokoli ile birlikte salata kasesine aktarın. Servis sırasında sosunu ekleyip hemen servis yapın.



BROKOLİLİ DANA BONFİLE

Malzemeler:

300 gr dana bonfile (ince şerit kesilmiş), 3 çorba kaşığı mısır unu, Sıvıyağ (kızartmak için), 4 çorba kaşığı soya sosu, 5 çorba kaşığı tozşeker, 2 adet küçük boy limonun suyu, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, 500 gr brokoli (küçük çiçeklenmiş), 2 diş sarmısak (ince şerit kesilmiş), 1 adet küçük boy taze zencefil (5 cm, kibrit çöpü ebatlarında kesilmiş), 1 tatlı kaşığı tatlı pul kırmızıbiber, 3 adet taze soğan (ince verev kesilmiş)

Hazırlanışı:

Etlere mısır ununu serpip, iyice harmanlayın. Derince bir kızartma tavasına 2 cm derinliğinde oluncaya kadar sıvıyağ koyun ve hızlı ateşte iyice kızdırın. Etleri ekleyip, hafifçe karıştırarak etler kahverengi ve kıtır oluncaya kadar kızartın. Delikli kepçe ile kağıt havlu üzerine alıp, fazla yağlarını süzün. Soya sosu, tozşeker ve limon suyunu iyice çırpın. Zeytinyağını ısıtıp, brokoli, sarımsak, zencefil ve pul kırmızıbiberi ekleyin. Hızlı ateşte ve karıştırarak 1-2 dk. soteleyin. Karıştırmaya devam ederek soya soslu karışımı gezdirin ve 2-3 dk. daha soteleyin. Karıştırmaya ara vermeden etleri ve soğanı ekleyin. Etler ısınıncaya kadar, yaklaşık 2-3 dk. ısıtın ve hemen servis yapın.



BROKOLİLİ MAKARNA

Malzeme:

350 gram makarna, 350 gram brokoli, Yarım çay bardağı çekilmiş ceviz içi, Karabiber

Hazırlanışı:

Makarnayı kaynar tuzlu suya atıp 6 dakika haşlayın. Brokolileri haşlanan makarnaların bulunduğu tencereye alıp 3 dakika daha birlikte haşlayın. Süzgece alıp süzün. Küçük bir tavaya krema ve peyniri alın. Kısık ateşte peynir eriyip kıvamlı bir sos halini alana kadar bekletin. Sosu makarna ve brokolilerle harmanlayın. Servis tabağına alıp, ceviz ve karabiber serpip servis yapın.

Alıntıdır...
 

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Brokoliyi sadece sarımsaklı limonlu ve zeytinyağlı sos ile yaparım. Ama ilk tarifte süpermiş. Denemek lazım
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst