Brad Pitt

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.297
Tepki
83.533
Puan
113
Konum
İstanbul
fantastikbradpitt809413.jpg


Brad Pitt

Tam adı William Bradley Pitt olan yakışıklı aktör, 18 Aralık 1963’te İngiliz kökenli bir ailenin en büyük çocuğu olarak dünyaya geldi. Oklahoma’da yaşayan ailesi doğumdan sonra Springfield’e taşındı ve Brad liseye burada devam etti.

Columbia’daki Missouri Üniversitesi’nde gazetecilik eğitimi almaya başlayan Brad, 1986 yılında mezun olmadan hemen önce şansını Hollywood’da denemek için okuldan ayrıldı. Ve aktör olmak için cebinde sadece 325 dolar ile Kaliforniya rüyasının peşine düştü.

Roy London’ın oyuncu koçluğu eşliğinde ufak tefek dizilerde boy göstermeye başlayan Pitt, kendini dönemin en ünlü dizilerinden biri olan Dallas’ta buldu. Aynı zamanlarda yine prime time’da yayınlanan 21 Jump Street ve Freddy's Nightmares gibi dizilerde de rol kapınca, sinemaya doğru ufak ama emin adımlarla ilerlemeye başlamıştı. 1989’da, ilk ciddi beyaz perde deneyimi olan Cutting Glass filminde Dwight Ingalls rolünde izleyiciyle buluştu.

Brad Pitt, 1988 yapımı kült klasik Heathers’ın seçmelerine katıldı, ancak rol için fazla sevimli bulundu ve yerine Christian Slater tercih edildi.

İlk başrolü 1988 yazında Yugoslavya’da çekilen Dark Side Of The Sun filminde aldı ama savaşın başlaması nedeniyle, film vizyona seneler sonra girebildi.

1990 yılında TV filmi Too Young to Die’da rol aldı. Filmde uyuşturucu bağımlısı Billy Canton’ı canlandırdı.

Popülaritesinin artmasına zemin hazırlayan film ise 1991 yapımı Thelma & Louise oldu. Filmde sadece 15 dakika görünmesine rağmen…

Ardından gelen 1992 tarihli Cool World, 1993 yılında Kalifornia ve elbette 1994’te Anne Rice’ın aynı isimli romanından beyazperdeye uyarlanan Interview With The Vampire… Aynı yıl usta oyuncu Anthony Hopkins’le birlikte, Legends of the Fall filmi geldi. Artık eleştirmen sütunlarında adından övgü ile bahsedilmeye başlanmıştı.

1995’te önce güçlü oyuncu kadrosu ile Se7en filminde, sonra da ‘En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu’ dalında Oskar’a aday olarak gösterildiği Twelve Monkeys’de rol aldı.

1996’da Sleepers’da boy gösterdikten sonra Aralık ayında, Brad Gwyneth Paltrow ile nişanlandığını açıkladı. Haziran 1997’de ayrıldılar.

Brad, 1997 yılında çıplak fotoğraflarının yayınlamayı durdurması için Playboy dergisine dava açtı.

Tartışmalı film Seven Years in Tibet yüzünden, Brad Pitt’in Çin’e girmesi yasaklanınca Times dergisine verdiği röportajda konuya dair şunları söyledi: “Ne hakkında konuştuğunuzu bilmeden konuşmamalısınız. Bu yüzden röportajlarda rahatsız oluyorum. Bana Çin'in Tibet hakkında nasıl bir politika izlemesi gerektiğini soruyorlar. Benim ne düşündüğüm kimin umurunda! Ben kahrolası bir aktörüm. Filmlerle sizi eğlendirmeye çalışan makyaj yapmış yetişkin bir adamım.”

“The Devil’s Own ve Meet Joe Black’den sonra gelen ve Chuck Palahniuk’un aynı adlı romanından beyazperdeye uyarlanan 1999 yapımı Fight Club’da bir kült haline gelen Tyler Durden karakterini canlandırdı. Fight Club filmini izlememeleri için Brad, ailesine kimyasal yanık sahnesini gösterdi.

Hemen ertesi yıl Guy Ritchie’nin adını dünyaya duyuran Snatch’teki rolüyle Satellite Awards tarafından ‘En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu’ dalında ödül aldı.

29 Haziran 2000’de Jennifer Aniston’la evlendi; 20 milyon dolarlık okyanus manzaralı bir düğünle… Pitt’in Yunan soyundan gelen eski karısı Jennifer Aniston’a sürpriz yapmak için gizlice Yunanca dersleri aldığı biliniyor.

Damiani ile birlikte bir mücevher koleksiyonu hazırladı. Eski eşi Jennifer Aniston, reklam kampanyasına modellik yaptı. Ancak 2005’de çift anlaşmayı feshetti çünkü Damiani, Brad’in tasarımı ve çiftin alyansı olan yüzüğün kopyalarını sattı.

Spy Game , The Mexican , Ocean’s Eleven’da, Confessions Of A Dangerous Mind filmlerinden sonra 2004’te Troy filminde Achilles’i canlandırdı. Film için vücudunu geliştiren Pitt, bu esnada sigarayı bıraktı. Ve filmin çekimleri esansında ironik bir şekilde Achilles tendonunu yırttı.

2005’te Angelina Jolie ile başrolleri paylaştığı Mr.&Mrs. Smith filminde rol aldı. Brad, senaryoyu yönetmen Doug Liman’a kendi vermiş olmasına rağmen, ilk başta Mr. & Mrs. Smith filminde rol almak istememişti.

8 Ocak 2005’te Brad Pitt'in basın sözcüsü Pitt-Aniston çiftinin ayrılma kararı aldığını tüm dünyaya duyurdu. 25 Mart 2005’te Jennifer boşanma davası açtı ve 2 Ekim’de ayrıldılar.Pitt’in Angelina Jolie’yle yakınlaşması nedeniyle ayrıldığı haberleri 2005 yılında magazin dünyasını uzun süre meşgul etti.

Pitt, 2006’da Alejandro González Inarritu’nun yönetmenliğini yaptığı, 2007 Golden Globe ödüllerinde ‘En İyi Film’ ödülünü kucaklayan ve Oskar’a da en iyi film dalında aday olan Babel’de rol aldı.

6 Haziran 2007’de Brad de Hollywood’daki Chinese Theatre’a el izini bırakan ünlüler kervanına katıldı.

2007’de The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford filminde Jesse James’in hayatını canlandırdı.

Mayıs 2008’de, Brad ve Angelina Jolie, Fransız Riviera’sında 72 milyon dolar değerinde bir şato satın aldı. Miraval Şatosu, 3 yatak odası, bir orman, göl ve bir hendeğe sahip. Johnny Depp ve Bono ise yakın komşuları.

Angelina Jolie ile birlikte kimsesiz ve hasta çocuklara yardım için projeler geliştirmektedir. Çiftin danışmanı Trevor Neilson konuyla ilgili olarak Hello dergisine şu açıklamayı yapmıştır: “Bu yardım aktivitelerinin ve taraflı duruşlarının ruhunda yatan şey adalet duygusu ve savunmasız bu insanlara yardım edebilme arzusu. Tüm dünya etrafındaki bu adaletsizliğin üzerine ışık tutmaya çalışarak, dikkati bu yöne çekmek istiyorlar.”

Bir dönem 'Women of the Pole' adlı bir strip grubunun şoförü olarak çalışan Pitt, DATA’nın da temsilcisi; Afrika’daki borç meblağının azaltılmasını, adil ticareti ve AIDS yardımını destekleyen ve savunan bir grup.

Brad’e film setlerinde gönlünü kaptıran kadınlar Gwyneth Paltrow ve Angelina Jolie ile sınırlı kalmıyor. Cutting Class (1989)setinde Jill Schoelen, Too Young To Die (1990) setinde Juliette Lewis, Thelma & Louise (1991) setinde ise Geena Davis’i kendine aşık eden aktör, hepsi ile ilişki yaşadı

Diğer filmleri;

Burn After Reading (2008), The Curious Case of Benjamin Button (2008) , Inglourious Basterds (2009), The Tree of Life (2010) , Moneyball (2011)
1995 Empire Magazine, ‘Film Tarihinin 100 En Seksi Yıldızı’ listesinde 23 numara olan Pitt, yine Empire tarafından 1995 ve 2000 yıllarında ‘Yaşayan En Seksi Adam’ seçildi.

Forbes Dergisi’nin ‘Top 100 Ünlüler’ listesinde 2006’da 20. sırada iken 2007’de 5. sıraya yükseldi.

fantastikbradpitt809381.jpg


fantastikbradpitt809385.jpg


fantastikbradpitt809387.jpg


fantastikbradpitt809405.jpg


Milliyet
 

rüzgar gülü

Daimi Üye
Katılım
20 Şubat 2009
Mesajlar
10.973
Tepki
10.147
Puan
113
Yaş
43
Konum
istanbul
çok yakışıklı ve çok başarılı bir oyuncu.. bütün filimleri güzel ve özel.. ama en son sinemada izlediğim Benjamin Button un garip hikayesi muhteşemdi.... -hmm-hmm
 
R

Rosie

Misafir
yakışıklı, yetenekli,duyarlı. daha ne olsun yanında da angelina gibi bir kadın var çok şanslı adam:huhuu:
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.297
Tepki
83.533
Puan
113
Konum
İstanbul


BRAD PITT INTERVIEW


spacer.gif


BUGÜN MAGAZİN GÜNDEMİNDE İLK SIRAYA YERLEŞTİ
spacer.gif


Bu ünlü aktör verdiği bu pozlarla dünya magazin gündeminin ilk sırasını kimseye kaptırmadı bugün. Ne birbirini aldatan çiftler, ne yeni aşklar ya da ayrılıklar.. Nehsi 48 yaşındaki aktörün verdiği bu pozların gerisinde kaldı. Ritchie'nin sorularını cevaplayan Pitt, kendisi için ailesinin her şeyden önce geldiğini de sözlerine ekledi.

04.jpg


Hollywood'un en gözde aktörü Brad Pitt, Interview dergisine verdiği pozlarla günün en çok konuşulan ünlüsü oldu.

01.jpg

Steven Klein'ın objektifi karşısına geçen Pitt kılıktan kılığa girerek birbirinden çarpıcı pozlar verdi.

02.jpg


Hollywood'un en gözde aktörlerinden Brad Pitt, kılıktan kılığa girdi...

05.jpg


Interview dergisi için Snatch (Kapışma) filminin yönetmeni Guy Ritchie'nin sorularını yanıtlayan Pitt Steven Klein'ın objektifine bir korsan kılığında poz verdi, bir gözlerine sürme çekerek..
spacer.gif



06.jpg


07.jpg

10.jpg


Sabah

 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.297
Tepki
83.533
Puan
113
Konum
İstanbul
137513.jpg


Her işte parmağı olan adam

Yakışıklı yüzüyle kadınların, karizmatik kısık bakışlarıyla erkeklerin ikonlarından biri olan Brad Pitt, Angelina Jolie'ye tasarladığı yüzükten sonra mobilya tasarımcılığına da soyundu. Biz de geçtiğimiz hafta pek çok farklı özelliğiyle gündeme gelen, altı çocuk babası Pitt'in yeteneklerine bir göz attık.

Aslında alışılageldik bir Hollywood peri masalı ya da acıklı bir yaşam hikayesi değildi onunki. Ne yoksul bir çocukluk geçirdi Pitt, ne de saraylarda büyüdü. Annesi bir lise müdiresiydi. Babasınınsa küçük çaplı bir nakliyat şirketi vardı. Muhafazakar bir ailenin çocuğu olarak Evangelist hayat görüşüyle yetiştirilen bir agnostikti o. Kökenlerinden bahsederken, 'Ailem İrlanda ve İskoçya kökenli, ama buraya geldiğimizden beri aramıza Seminole ve Çeroki Kızılderilileri de girmiş' diyen Güney aksanıyla konuşan bir Güneyli'ydi. Yani bazı filmlerinde takındığı o Güney aksanı taklit değil, aslında özüydü Pitt'in.

Liseyi bitirdiğinde gazetecilik okumaya karar vermişti. Okulun son yılına kadar geldi. Tam mezun olacaktı ki, iki hafta kala iki kredisinin eksik olduğunu fark etti. 'Hocam, tarihçi beş verecekmiş, siz de dört verirseniz mezun olurum' diye yalvarmadan, Los Angeles'ın yolunu tuttu. Ailesine Güzel Sanatlar Akademisi'ne geçiş yaptığını söylüyordu. Ama asıl istikamet 'hep o çarkın içinde olmak istiyordum' dediği Hollywood'tu.

LİMUZİN ŞOFÖRLÜĞÜNDEN...
Lisede lakabı şaşılmayacak bir şekilde Brad Pitt-bull olan oyuncunun üniversite sonrasıysa hikayenin daha zorlu olan kısmı. Los Angeles'a gittiği günlerde birçok iş yaptı çünkü Pitt. Yakışıklılığının henüz para etmediği zamanlar... Bir dönem limuzin şoförlüğü yaparak geçimini sağladı, bir dönemse tavuk kostümü giyerek promosyon maskotu oldu. Fakat yavaş yavaş figüranlık da olsa roller bulmaya başladı. 'Dallas' ve 'Another World' gibi dizilerde ufak roller aldı. 'Cutting Glass' ile beyazperdeye geçiş yaptı.

İlk başrolü Yugoslav yapımı 'The Dark Side of The Sun-Ayın Karanlık Yüzü'ydü aslında. 1988 yılında çevrilen bu filmin gösterimi yapılmadan önce iç savaş patlak vermiş ve filmin bazı makaraları kaybolmuştu. Bu yüzden ilk başrolü hiç gösterime girmedi. Film ancak 1996 yılında kayıp makaraların tamamlanmasıyla ortaya çıktı.

Bu talihsizliğin ardından ilk önemli ve ciddi rolüyse tam 15 dakika sürüyordu. 'Thelma&Louise'de ikiliyi aldatan yakışıklı bir dolandırıcıydı ve bu roldeki karizması sebebiyle People Dergisi onu 'Dünyanın en seksi erkekler' listesine alıyordu.

Talih yüzüne gülmüştü, şans perisi peşinden koşuyordu, antik Grek Tanrıları bir bulutun tepesinden onu izliyorlardı; 'A River Runs Through It-Bizi Ayıran Nehir'le sadece yakışıklı olmadığını gösterdikten sonra, aslında bir Quentin Tarantino senaryosu olan Tony Scott filmi 'True Romance-Çılgın Romantik'teki 'Keş Floyd' rolüyle piyasaya iyice tutundu.

Ardından 'Legends of The Fall-İhtiras Rüzgarları' ve 'Interview with the Vampire-Vampirle Görüşme' ve nihayetinde kendisini bir süper yıldıza çeviren 'Se7en-Yedi' geldi.

1996 yılında oynadığı 'Twelve Monkeys-12 Maymun' ile ilk ödülünü aldı. 'En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu' dalındaki Altın Küre artık onundu. 1997'deyse Çin'e girmesinin yasaklanmasına sebep olan 'Seven Years in Tibet-Tibet'te Yedi Yıl'da oynadı.

Pitt'in sinemasal kariyerine dair bir başka ayrıntı da Matrix'in başrolü için düşünülmüş olmasıydı. İnsanın aklına 'Nasıl olurdu?' sorusu gelmiyor değil tabii ki.

Gönül ilişkileriyse her zaman göz önünde oldu. Nasıl olmasın ki? Dünyanın en yakışıklı adamlarından biri sayılıyordu ve en güzel kadınlarıyla ilişkiler yaşıyordu. Juliette Lewis ve Gwyneth Paltrow ile nişanlı kaldıktan sonra Jennifer Aniston'la evlendi. Beş yıl evli kaldıktan sonra boşandı. Zaten problemli olan ilişkilerindeki boşanma sebeplerinden biri de 'Mr. And Mrs. Smith-Bay ve Bayan Smith' filminin çekimlerinde yakınlaştığı bir başka güzel Angelina Jolie'ydi. İkili 2005'ten bu yana beraber yaşıyorlar ve altı çocukları var. Üçü evlatlık, doğum yerleri de Kamboçya, Etiyopya ve Vietnam. Çocuklarından biriniyse Namibya'da dünyaya getirdiler ve çocuklarına Namibya pasaportu aldılar. Yani altı çocuktan sadece ikisi ABD doğumlu...
Brad Pitt, bir sanatçının bazı sorumlulukları olması gerektiğine inananlardan. Demokrat Parti destekçisi olarak ilk kez George Bush'a karşı John Kerry'ye oy atmaları için üniversiteleri ziyaret edip öğrencilerle temas kurmuştu. Fakat Pitt, siyasi bir figür olmaktan çok bir hümanist aslında. Kök hücre araştırmaları için büyük bağışlar yapıyor, dünyada AIDS ve fakirliği yenmek için kurulan ONE Campaign adlı kuruluşa maddi destek sağlıyor. Kaşmir'de bir deprem olduğunda neler olduğunu görmek için Pakistan'ın yolunu tutuyor. Tabii bu durumlardaki artış biraz da Jolie'nin gelişiyle; ikili birbirlerini destekliyor. Afrika, özellikle ilgi alanları dahilinde... İkili 2007 yılında Çad ve Sudan bölgesinde açıklığa karşı çalışmalar yapan Afrikalı kuruluşlara toplamda bir milyon dolara yakın bağış yapmıştı.

Çiftin kurmuş olduğu 'Jolie-Pitt Kuruluşu' bağışla yaşayan çeşitli organizasyonlara bağış topluyor. Pitt ayrıca eşcinsel evlilikleri de destekliyor; bunu gerçekleştirmeye çalışan kuruluşlara bağış yapıyor. Yine de haksızlık etmemek lazım, Pitt'in bağış geçmişi 1996'ya kadar uzanıyor...

İÇ MİMARLIK DA VAR!
Ve şimdi de mimar oluyor yakışıklı oyuncu. 2006 yılında Katrina'da yıkılan evlerin yenisinin yapılması için 5 milyon dolar bağışta bulunan ve ev eşyası tasarlayan oyuncu, yeniden iç mimariye ilgisini ortaya koyuyor.

2001'de gönüllü olarak bir mimarlık şirketinde staj gören Pitt, Frank Pollaro adlı el yapımı mobilyalar yapan bir şirketle ortak çalışma içine giriyor. İki kez yaşayan en seksi adam seçilen Fight Club'un (Dövüş ******) Tyler Durden'ı, masa, sandalye ve koltuktan oluşan tasarımlarını sergileyecek. Tasarladığı masanın 24 ayar altın kaplama olduğu söyleniyor. Tasarımların arasında iki kişilik küvet olduğu da söyleniyor!

Fiyatları sorarsanız, henüz net bir tariflendirme yok ama Pitt'in Jolie için tasarladığı nişan yüzüğüne 500 bin dolar değer biçildiğini hatırlarsak, bu ürünler de pek ucuz olmayacaktır!

Akşam
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst