Börülceli Muğla Pilavı

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.293
Tepki
83.530
Puan
113
Konum
İstanbul
292BÖRÜLCELİ%20MUĞLA%20PİLAVI-4112_292.jpg


Börülceli Muğla Pilavı

Ege Mutfağı'ndan lezzetli bir pilav tarifi...

Malzemeler:

2 su bardağı pilavlık bulgur

1 su bardağı haşlanmış kuru börülce

1 adet orta boy kuru soğan

1 çay kaşığı tuz, karabiber

1 adet kırmızı uzun biber

1 adet yeşil çarliston biber

1/2 yemek kaşığı domates salçası, tatlı biber salçası

1 çay kaşığı tuz, karabiber

1/2 su bardağı zeytinyağı

5 su bardağı sıcak et suyu

1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

1 demet maydanoz, dereotu, taze nane

Yapılışı:

Kırmızı ve yeşil çarliston biberleri temizleyip ortadan ikiye bölün ve tavla zarı formunda doğrayın. .

Soğanı da tavla zarı formunda yemeklik doğrayın.

Zeytinyağını geniş bir tencerede kızdırın. Üzerine soğanı ekleyip sürekli karıştırarak 1-2 dakika kadar kavurun. Tuz, karabiber ve pul biberi serpiştirin.

Biberleri ve salçaları ilave edip karıştırarak 2-3 dakika daha pişirin. Yıkayıp süzdüğünüz bulguru ve haşlanmış börülceyi de katıp birkaç kez karıştırın.

Son olarak, sıcak et ya da tavuk suyunu aktarıp tencerenin kapağını kapatın. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte, bulgur suyunu iyice çekinceye kadar pişirin.

Suyunu çeken pilavı ocaktan alıp üzerine incecik kıydığınız maydanoz serpiştirin. Tencerenin kapağını kapayın ve yemeği 25 dakika kadar dinlendirin. Üzerine ince doğranmış dereotunu ve naneyi ilave edin. Sıcak sıcak servise sunun.

Not; Kuru börülceyi bir gece önceden ılık suya koyup bekletin. Ertesi sabah süzüp bol suyla 25-30 dakika, yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzün, ya da konserve börülce kullanın.
ekolay
 

Lilav

Daimi Üye
Katılım
28 Haziran 2010
Mesajlar
22.427
Tepki
21.987
Puan
113
Yaş
41
Konum
Almanya
sebzeli bulgur pilavina bayilirim mantarli biberli börülceli ilk duydum canim denicem insallah:nk:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst