Bonfile Sarması

E

esmanur

Misafir
Malzemeler:
4 adet ince kesilmiş bonfile
1 adet orta boy soğan
2 çorba kaşığı haşlanmış bezelye
6 adet mantar
2 adet yeşil sivri biber
1 adet havuc
1 yaprak haşlanmış sarma lahanası
sarmısak
Tuz, karabiber
8 adet kürdan
Sıvı yağ
Yapılışı:
Genişçe bir tavaya biraz sıvı yağ koyarak,ince ince doğranmış
Soğan ,sarmısak , yeşil biber, mantarlar ve rendelenmiş havuc sotelenir
Haşlanmış bezelye ve haşlanmış sarma lahanası da doğranarak tavaya eklenir.
Biraz tuz ve biraz karabiber eklenerek karıştırılır.
Soğumaya bırakılır
Diğer tarafta bonfileler dövülerek inceltilir.
Her bonfilenin üzerine karışımdan yayarak dolma gibi sarılır ve kürdanla tutturulur
Bonfileler fırın tepsisine sıralanır ve üzerileri yağlanarak fırında pişmeye bırakılır.
180 - 200 derecede 15 dakika pişirin.
Etler fırında pişerken üzeri için sos hazırlayın,
Sos için malzemeler:
4 -5 diş sarmısak
2 adet domates
1 adet yeşil sivri biber
Tuz,karabiber
Sıvı yağ
Sosun hazırlanışı :
Sarmısaklar yeşil biberler,ince ince doğranır,genişçe bir tavada az yağda sotelenir
Domatesler rendelenerek tavaya ilave edilir ,biraz tuz ve karabiber de ilave edilerek kaynamaya bırakılır.
10 dk.pişirilir.
Fırında pişen etlerimizin kürdanları çıkarılarak,bıçakla dilimlenir
Bir servis tabağına alınarak üzerine domatesli sos ilave edilerek servis yapılır.
Afiyet olsun. .
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst