incitanemtuana
Daimi Üye
Malzemeler:
6 adet biftek (kişi sayısına göre artıp azalabilir)
1 pk (400 gr) mantar
1 kuru soğan
3 adet çarliston biber
2 adet domates
Sıvıyağ
tuz, karabiber, kekik
Yapılışı:
Öncelikle soğan ve biber sıvıyağda kavrulur. Mantarlar da eklenerek tencerenin kapağı kapatılır ve ağır ateşte suyunu salıp pişmesi sağlanır. (Biraz sulu kalmalı). Kabukları soyulan domates de küp küp kesilerek eklenirve pişirilir, en son tuz ve baharatlarıda karıştırılarak bir kenara alınır. Sıvıyağda etlerde önlü arkalı kızartılır. Aliminyum folya 20-25 cm büyüklüğünde parçalar kesilerek ortasına önce biftek üstünede mantarlı karışım koyulur. Folya her iki yanından ortaya doğru kapatılır her iki kenarda kalan bölümde bonbon şekeri gibi kendi etrafında döndürülür. Önceden ısıtılmış 175 C' lik fırında 45 dakika kadar pişirilir. Fırınlar farklılık gösterebiliyor arada kontrol etmekte fayda var.
Ben yanına pirinç pilavı ve kereviz salatasının yakışacağını düşündüm, onlarla birlikte servis yaptım. Başka salata ve pilav-makarna çeşitleriylede denenebilir.
Afiyet Olsun
ALINTI
6 adet biftek (kişi sayısına göre artıp azalabilir)
1 pk (400 gr) mantar
1 kuru soğan
3 adet çarliston biber
2 adet domates
Sıvıyağ
tuz, karabiber, kekik
Yapılışı:
Öncelikle soğan ve biber sıvıyağda kavrulur. Mantarlar da eklenerek tencerenin kapağı kapatılır ve ağır ateşte suyunu salıp pişmesi sağlanır. (Biraz sulu kalmalı). Kabukları soyulan domates de küp küp kesilerek eklenirve pişirilir, en son tuz ve baharatlarıda karıştırılarak bir kenara alınır. Sıvıyağda etlerde önlü arkalı kızartılır. Aliminyum folya 20-25 cm büyüklüğünde parçalar kesilerek ortasına önce biftek üstünede mantarlı karışım koyulur. Folya her iki yanından ortaya doğru kapatılır her iki kenarda kalan bölümde bonbon şekeri gibi kendi etrafında döndürülür. Önceden ısıtılmış 175 C' lik fırında 45 dakika kadar pişirilir. Fırınlar farklılık gösterebiliyor arada kontrol etmekte fayda var.
Ben yanına pirinç pilavı ve kereviz salatasının yakışacağını düşündüm, onlarla birlikte servis yaptım. Başka salata ve pilav-makarna çeşitleriylede denenebilir.
Afiyet Olsun
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
ALINTI