Bölge bölge hava durumu

tatlıpozan

Daimi Üye
Katılım
19 Ağustos 2008
Mesajlar
2.758
Tepki
3.215
Puan
113
Konum
Tekirdağ



i.php


Kuvvetli fırtına ve yağışa dikkat! İşte bölge bölge hava durumu!
Meteoroloji, Kuzey Ege, Güney Ege, Doğu Akdeniz, Marmara'da kuvvetli fırtına beklendiğini bildirdi.
Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin batı ve iç kesimleri yağışlı geçecek. Genellikle yağmur ve sağanak, Güney Ege kıyıları ile Antalya çevrelerinde gökgürültülü sağanak, akşam saatlerinden sonra Trakya ve Doğu Anadolu'nun kuzeybatısında, gece saatlerinde Balıkesir, Bilecik, Tekirdağ, Çanakkale, Kütahya, Bolu, Düzce, Karabük, Eskişehir çevreleri ile İstanbul, Yalova, Kocaeli, Sakarya ve Bursa'nın yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; Marmara'nın batısı, Kıyı Ege ile zamanla Marmara'nın doğusu, Denizli, Uşak, Kütahya, Bolu ve Düzce çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın güney, iç ve batı bölgelerde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına, akşam saatlerinden sonra Trakya'da, gece saatlerinde Marmara'nın kuzey ve batısında kuzey ve batı yönlerden kuvvetli olarak eseceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI : Lodosla birlikte güney, iç ve batı bölgelerde 6 ila 8 derece artacak; akşam saatlerinden sonra karayel ile birlikte Trakya'da, zamanla yurdun kuzeybatı kesimlerinde 5 ila 7 derece azalacak.

RÜZGAR : Genellikle güney ve güneybatı (Lodos), akşam saatlerinden sonra Trakya'da, gece saatlerinde Marmara'nın kuzey ve batısında kuzey ve kuzeybatı yönlerden orta kuvvette; güney, iç ve batı bölgelerde kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde, akşam saatlerinden sonra Trakya'da, gece saatlerinde Marmara'nın kuzey ve batısında kuvvetli olarak esecek.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI : Yağışların; Marmara'nın batısı, Kıyı Ege ile zamanla Marmara'nın doğusu, Denizli, Uşak, Kütahya, Bolu ve Düzce çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Lokal su baskını, sel, taşkın, yıldırım düşmesi, ulaşımda aksamalar) tedbirli olunması gerekmektedir.

LODOS FIRTINASI UYARISI : Rüzgarın güney, iç ve batı bölgelerde kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde, akşam saatlerinden sonra Trakya'da, gece saatlerinde Marmara'nın kuzey ve batısında kuvvetli olarak esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Baca gazı kaynaklı zehirlenmeler, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, deniz ulaşımında aksamalar vb.) tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ KAR YAĞIŞI UYARISI : Akşam saatlerinden itibaren Edirne ve Kırklareli, gece saatlerinde Balıkesir, Bilecik, Kütahya, Bolu, Düzce, Karabük çevreleri ile İstanbul, Yalova, Bursa, Kocaeli ve Sakarya'nın yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışının kuvvetli olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ulaşımda aksamalar, vb.) tedbirli olunması gerekmektedir.


BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli yağışlı geçecek. Yağışlar bölgenin batısı ile zamanla doğusunda kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak, akşam saatlerinden sonra Trakya'da, gece saatlerinde Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir ve Bilecik çevreleri ile İstanbul, Bursa, Yalova, Kocaeli ve Sakarya'nın yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde şeklinde olacak. Rüzgar güney ve güneybatı (Lodos), akşam saatlerinden sonra Trakya'da, gece saatlerinde Marmara'nın kuzey ve batısında kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli yağışlı geçecek. Yağışlar yağmur ve sağanak, Güney Ege kıyılarında gökgürültülü sağanak, gece saatlerinde Kütahya çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Yağışların akşam saatlerinden itibaren kıyı kesimlerde, gece saatlerinde Manisa, Kütahya, Uşak ve Denizli çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz (Antalya, Isparta, Burdur) ile öğle saatlerinde Kahramanmaraş ve Osmaniye çevreleri yağmur ve sağanak, Antalya'nın kıyı kesimleri gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar bölgenin batısında güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey ve doğusu (Ankara, Eskişehir, Çankırı, Kırıkkale, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Kayseri ve Sivas çevreleri yağışlı geçecek. Yağışlar; genellikle yağmur, gece saatlerinde Eskişehir çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Rüzgar güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, iç kesimleri ile gece saatlerinde bölge geneli (Bolu, Düzce, Zonguldak, Karabük, Kastamonu ve Bartın) yağışlı geçecek. Yağışlar yağmur ve sağanak, gece saatlerinde Bolu, Düzce ve Karabük çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Yağışların gece saatlerinde Bolu ve Düzce çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar güney ve güneybatı (Lodos), gece saatlerinden sonra kıyı kesimlerde kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli olarak esecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Gümüşhane ve Bayburt çevreleri aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; yağmur, akşam saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Rüzgar Orta Karadeniz'de güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli olarak esecek.

DOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra bölgenin batısı ile Erzurum, Muş ve Bitlis çevreleri yağışlı geçecek. Yağışlar yağmur ve sağanak, akşam saatlerinden sonra Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş, Erzurum ve Bitlis çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Sabah ilk saatlerde Erzincan çevrelerinde sis görülecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU : Parçalı ve çok bulutlu, Gaziantep ve Adıyaman çevreleri yağmur ve sağanak yağışlı, Diyarbakır ve Şanlıurfa çevreleri sabah ilk saatlerde sisli geçecek.





20.12.09 12:27

alıntı








 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst