Böğürtlenli şeftali-şarap soslu (8 kişilik)
Malzemeler:
1,5 su bardağı şeker
4 adet olgun şeftali veya nektarin
2 su bardağı su
Sos için:
1 kase böğürtlen
2 su bardağı kırmızı muscat şarabı
3 yemek kaşığı bal
3 adet karanfil
1 adet kabuk tarçın
Hazırlanışı: Şekeri ve suyu geniş bir kapta karıştırın. Ortadan ikiye böldüğünüz şeftalileri, kesik kısmı üste gelecek şekilde bu şekerli suyun içine yerleştirin ve 1 saat kadar bekletin. Fırını 200 derece ısıtın. Beklemiş şeftalileri şekerli sudan alın ve derin bir fırın kabına, yine kesik kısmı üste gelecek şekilde yerleştirin.
Sos için tüm malzemeleri iyice karıştırın. Fırın kabına yerleştirdiğiniz şeftalilerin üzerine dökün ve ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin. Pişmiş böğürtlenleri, fırından aldığınız şeftalilerin çekirdek yerlerine yerleştirebilirsiniz. Ilık veya soğuk servis yapın.
Alıntıdır!
Malzemeler:
1,5 su bardağı şeker
4 adet olgun şeftali veya nektarin
2 su bardağı su
Sos için:
1 kase böğürtlen
2 su bardağı kırmızı muscat şarabı
3 yemek kaşığı bal
3 adet karanfil
1 adet kabuk tarçın
Hazırlanışı: Şekeri ve suyu geniş bir kapta karıştırın. Ortadan ikiye böldüğünüz şeftalileri, kesik kısmı üste gelecek şekilde bu şekerli suyun içine yerleştirin ve 1 saat kadar bekletin. Fırını 200 derece ısıtın. Beklemiş şeftalileri şekerli sudan alın ve derin bir fırın kabına, yine kesik kısmı üste gelecek şekilde yerleştirin.
Sos için tüm malzemeleri iyice karıştırın. Fırın kabına yerleştirdiğiniz şeftalilerin üzerine dökün ve ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin. Pişmiş böğürtlenleri, fırından aldığınız şeftalilerin çekirdek yerlerine yerleştirebilirsiniz. Ilık veya soğuk servis yapın.
Alıntıdır!