N
nuran34
Misafir
:findikim:
için Malzemeler :
1 kg taze boğürtlen yada ahududu
1 kg şeker
3 yemek kaşığı limon suyu
Böğürtlen Yada Ahududu Receli yemeğinin hazırlanışı:
Böğürtlenlerin üzerine şekeri dökün.(Dilerseniz yarım 1,5 kg böğürtlenin 5000 gr'mını robottan geçirebilir, diger yarısını bütün olarak kullanabilirsiniz.Böyle yaparsanız reçelin içinde cok fazla çekirdek olmasını önlersiniz.)Bir gece dinlendirin.Ertesi gün kaynayana kadar pişirin.Kıvama gelince içine limon suyunu ekleyin ve 5 dakika kadar daha kaynatmaya devam edin ve ocağın altını kapatın.
5 dakika kadar sonra sıcak marmeladı kavanozlara boşaltın.Kapaklarını kapatın ve baş asağı biraz soğumaları için çevirin.10 dakika kadar sonra kavonozları düzeltip serin ve karanlık yerde saklayın.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
için Malzemeler :
1 kg taze boğürtlen yada ahududu
1 kg şeker
3 yemek kaşığı limon suyu
Böğürtlen Yada Ahududu Receli yemeğinin hazırlanışı:
Böğürtlenlerin üzerine şekeri dökün.(Dilerseniz yarım 1,5 kg böğürtlenin 5000 gr'mını robottan geçirebilir, diger yarısını bütün olarak kullanabilirsiniz.Böyle yaparsanız reçelin içinde cok fazla çekirdek olmasını önlersiniz.)Bir gece dinlendirin.Ertesi gün kaynayana kadar pişirin.Kıvama gelince içine limon suyunu ekleyin ve 5 dakika kadar daha kaynatmaya devam edin ve ocağın altını kapatın.
5 dakika kadar sonra sıcak marmeladı kavanozlara boşaltın.Kapaklarını kapatın ve baş asağı biraz soğumaları için çevirin.10 dakika kadar sonra kavonozları düzeltip serin ve karanlık yerde saklayın.