Böğürtlen Yada Ahududu Receli tarifi

N

nuran34

Misafir
:findikim:
için Malzemeler :
1 kg taze boğürtlen yada ahududu
1 kg şeker
3 yemek kaşığı limon suyu


Böğürtlen Yada Ahududu Receli yemeğinin hazırlanışı:
Böğürtlenlerin üzerine şekeri dökün.(Dilerseniz yarım 1,5 kg böğürtlenin 5000 gr'mını robottan geçirebilir, diger yarısını bütün olarak kullanabilirsiniz.Böyle yaparsanız reçelin içinde cok fazla çekirdek olmasını önlersiniz.)Bir gece dinlendirin.Ertesi gün kaynayana kadar pişirin.Kıvama gelince içine limon suyunu ekleyin ve 5 dakika kadar daha kaynatmaya devam edin ve ocağın altını kapatın.
5 dakika kadar sonra sıcak marmeladı kavanozlara boşaltın.Kapaklarını kapatın ve baş asağı biraz soğumaları için çevirin.10 dakika kadar sonra kavonozları düzeltip serin ve karanlık yerde saklayın.

 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
Çekirdeklerini sevemedim bu meyvenin ama süzerek güzel oluyor...
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst