Bisküvili Verev Pasta

nk83

࿐*⁀➷
Mod + Site Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
64.552
Tepki
85.818
Puan
113
Konum
Fotoğraf2402.jpg

Bisküvili Verev Pasta

1 paket sade pötibör bisküvi
1 paket burçak bisküvi
1 küçük portakalın kabuğu
2,5 su bardağı süt
1 paket hazır supangle tozu (Kakaolu puding)

Yapılışı

Süt,portakal ve supangle tozunu sürekli karıştırarak pişirin.
Bisküvileri bu pudinge bulayıp bir pötibör bir burçak olacak şekilde sırt sırta dizin.
En son kalan supangleyi üzerine döküp buzdolabına alarak soğumasını bekleyin.

Dilimlerken verevine kesin.





Benzer tarif diye buraya ekleyeyim dedim :)
frmtatlı.jpg


Hazır supangleyi üzerindeki tarife göre pişirdikten sonra aralarına supangle sürülecek şekilde bir sıra beyaz bir sıra kakaolu pötibör bisküvi olarak sırt sırta diziyoruz.
İstediğiniz uzunluğa geldikten sonra kalan supangle ile üzerini kaplayıp dolaba koyuyoruz ve en az 1-2 saat bekletiyoruz.
Şimdi tatlıya üstten baktığınızı düşünün. Çarpı şeklinde kese kese sona kadar gelin.
Sonra kestiğiniz kısımları yana açın. Bunlar küçük üçgen gibi görünecek ben fotoğraflayamadım ama bir sonrakinde çekeceğim
Ortada kalan parçalarda benim resimlediğim gibi görünüyor. İsterseniz onu da oradan kesim üçgen hale getirebilirsiniz



 
Son düzenleme:
OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Mod + Site Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
64.552
Tepki
85.818
Puan
113
Konum
Çok pratik oldu ferah abla hep görürdüm de verevini yapmak kısmet olmamıştı :D birde bisküvi az olunca burçakla karıştırdım o enteresan oldu :gulsemmi:normalde pötibörün sade ve kakaolusu ile oluyor galiba :findikim:

Hiç aklıma gelmedi desem:acep:
Senin yaptıklarının yanında benümküsü sönük kalır ki:deli:

Hiçte kalmazdı kendine haksızlık etme
 

Ahraz

Daimi Üye
Katılım
7 Temmuz 2012
Mesajlar
2.591
Tepki
2.289
Puan
113
Konum
...
Çok pratik oldu ferah abla hep görürdüm de verevini yapmak kısmet olmamıştı :D birde bisküvi az olunca burçakla karıştırdım o enteresan oldu :gulsemmi:normalde pötibörün sade ve kakaolusu ile oluyor galiba :findikim:



Hiçte kalmazdı kendine haksızlık etme

Evet ben de petibörün sade ve kakolusyla yapmıştım,burçakla yapmak aklıma gelmedi sanırım:hihi:
 

Ahraz

Daimi Üye
Katılım
7 Temmuz 2012
Mesajlar
2.591
Tepki
2.289
Puan
113
Konum
...
Ne çektin be nk tarif koyacam diye gecenin bu kör vaktinde günaha girdin be yavruuum yazzzııık

Özenin diye koymadım ya ramazan günü pratik fikir olsun dedim :tskler:

:ko :ko :ko
Her gece tariflerini bekliyoruz Nk'm,günah işlemek istemiyosan onu bilemem artık:deli:
 
OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Mod + Site Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
64.552
Tepki
85.818
Puan
113
Konum
Evet ben de petibörün sade ve kakolusyla yapmıştım,burçakla yapmak aklıma gelmedi sanırım:hihi:

Evde olmayınca insanın aklına geliyor merak etme:gulsemmi: o da olmasa ıslatılmış etimek koyardım :ko
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst