Bisküvili Tatlı

Aşk Sancısı

Daimi Üye
Katılım
23 Mart 2013
Mesajlar
3.931
Tepki
2.550
Puan
113
Konum
Kocaeli
http://beyhaninmutfagi.files.wordpress.com/2013/06/537307_307425329376570_923059224_n.jpg

Taban İçin ;
2 paket kakaolu bisküvi
1 çay bardağı süt
100 gram margarin (eritilmiş)
Hindistan cevizi

Muhallebi İçin ;
1 kilo süt
1 su bardağı toz şeker
1 yumurta sarısı1 yemek kaşığımargarin veya tereyağı
3 yemek kaşığı mısır nişastası
3 yemek kaşığı un



Üzeri İçin ;
Kakao
Fındık kırığı



Yapılışı ;
Bisküvileri robottan un haline gelecek şekil de
ufalayın. 1. resimdeki bir kabın için de taban
malzemelerini ekleyip, elinizle yoğurun. Kare
borcamı hafifçe ıslatın ve her yerine hindistan
cevizi dökün. Hazırlamış olduğunuz bisküviyi de
borcamın her yerini kaplayacak şekil de yayın.
Muhallebi için gereken malzemeleri tencereye
alıp, karıştırarak pişirin. Hafif sıcaklığı
geçtikten sonra bisküvili karışımın üzerine
dökün. Buzdolabında 2-3 saat yada 1 gece
beklettikten sonra üzerine kakao serpip
fındık kırığı ile süsleyin. Dilimleyerek
servis yapın…

[IMG]http://beyhaninmutfagi.files.wordpress.com/2013/06/sam_0428.jpg

Alıntıdır..
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst