Bisküvili İrmik Pastası
Malzemeler 10 yemek kaşığı irmik 10 yemek kaşığı toz şeker 1 litre süt 1 yemek kaşığı tereyağı 1 paket kakaolu bisküvi Süslemek için: Yarım su bardağı dövülmüş fındık veya ceviz içi
Tarif • Sütü, irmiği, toz şekeri ve margarini bir tencereye koyalım.
• Orta ısılı ateşte tahta bir kaşık yardımıyla sürekli karıştırarak pişirelim.
• Karışım koyulaşmaya başladığında tencereyi ateşten indirin.
• Karışımın yarısını önceden suyla ısıttığımız cam veya porselen bir kaba boşaltalım.
• Kabın her yerine eşit bir şekilde dağılmasını sağlayalım.
• Daha sonra üzerine kakaolu bisküvileri dizelim.
• Karışımın kalan yarısını da sıcakken bisküvilerin üzerine ilave edelim.
• Islak bir kaşığın tersi veya spatula yardımıyla pastanın üzerini düzleştirelim.
• Pastayı, oda sıcaklığında soğuttuktan sonra buzdolabına koyalım.
• 1 saat kadar bekletelim.
• Servis yapmadan önce üzerine dövülmüş fındık veya ceviz serpin.
• Arzu ettiğiniz şekilde dilimleyerek servis yapın.
Alıntı