"Bir küp şeker 25 kalori diyen yalan söylüyor"

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
1026503_detay.jpg


"Bir küp şeker 25 kalori diyen yalan söylüyor"

Şekercilerden algı kontratağı!

Şekerpancarı üreticilerinin çatı örgütü Pankobirlik Genel Müdürü Taner Taşpınar, şekerle ilgili algıları yıkacaklarını söyledi ve ekledi: ‘Bir küp şeker 25 kalori, yerseniz akşama kadar koşmanız lazım’ deniyor. Doğru değil, bir küp şeker 4 kalori. Kamuoyunda yanlış algı yaratılıyor.

İşte Türkiye'nin şeker hastalığı haritası!

Kamuoyunda şeker ile ilgili verilen bilgiler şekerpancarı üreticilerinin tepkisini çekiyor. Nedeni ise bu bilgilerin doğru olması. Şeker ile ilgili algı değiştirmek için atağa geçen sektör temsilcileri var. Bunlardan biri de şekerpancarı üreticilerinin çatı örgütü Pankobirlik. Birlik Genel Müdürü Taner Taşpınar, şeker konusunda kamuoyundaki algıları yıkacak bir çalışma başlatacaklarını açıkladı. Taşpınar, “Televizyonlarda ‘Bir küp şeker 25 kalori. Yerseniz akşama kadar koşmanız lazım’ deniyor. Öyle bir şey yok. Bir kesme şeker 4 kalori. Böyle yayın yapan olursa arıyorum. Yanlış algı yaratılıyor. Asıl büyük tehlike yapay tatlandırıcılarda. Bu ürünler direkt kanserojen. Ancak onlarla ilgili yorum yapılmıyor. Halkı pancar şekeri konusunda bilinçlendireceğiz” dedi. Pankobirlik Genel Müdürü Taşpınar, nişasta bazlı şekerin (NBŞ) kimyasal bir ürün olduğunu, buna karşılık kristal şekerin şekerpancarından üretildiğini söyledi.

‘DOĞAL PANCAR TOKLUK HİSSİ VERİR’

Doğal pancar şekerinin tokluk hissi yarattığını kaydeden Taşpınar, NBŞ’nin ise tokluk hissi vermediği için obeziteye neden olduğunu söyledi. Pancarın doğallığını anlatacaklarını kaydeden Taşpınar, halkı şeker konusunda bilinçlendirmek için reklam yapacaklarını, bu amaca yönelik broşürler dağıtacaklarını söyledi. Ürünlerinde pancar şekerini kullanan firmaları da ödüllendireceklerini aktaran Taner Taşpınar, NBŞ’li ürünlerle ilgili olarak da “NBŞ’li dondurma ağızda buruk bir tat bırakır. NBŞ’li baklava albenilidir, şeffaftır ve parlaktır” dedi.

HT Magazin

 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst