Bir atasözüde sen söyle...

OP
ebrulii

ebrulii

Daimi Üye
Tepki
3.711
atasözümü buldum hazırladım senin konu nerde bulamadım bu kadar olur:cokkomik:

Bir çöplükte iki horoz ötmez.
Bir toplumda iki baş, bir iş yerinde iki yönetici olmaz. Olursa aralarında kıskançlık, çekememezlik yüzünden anlaşmazlık çıkar; fikir ayrılığına düşerler; biri diğerini yok etmeye, bulunduğu yere tek baş olmaya çalışır. Bu çatışma sonunda güçlü kalır, güçsüz gider. Bu da az şeye mal olmaz.

bu çok kullanılır canım güzel olmuş teşekkürler bebeğim :huhuu:

Aslı Oktay

Daimi Üye
Tepki
19.322
El elin eşeğini türkü çığırarak ararmış

Hiç kimse, başkasının içine düştüğü derdi tam anlamıyla kavrayamaz. Çünkü üzücü olaylar sadece ilgili kimseleri kederlendirir, onlara acı verir. Bu bakımdan birinin derdine çare bulacak kimseler olayla ne kadar ilgilenseler de keyiflerini bozmazlar, derinden acı duyarak işe girişmezler, acele etmezler.

Yaw bu arada benim atasözleri de hep eşekli oldu hea :cokkomik: ne çok seviyomuşum ben bu hayvanı şimdi farkettim :D

Aslı Oktay

Daimi Üye
Tepki
19.322
El yumruğunu yemeyen, kendi yumruğunu balyoz zanneder:2::2::2:

Başkasının gücü karşısında boyun eğmek zorunda kalacağını anlayamamış olan kimse, kendigücünün herkese boyun eğdireceğini sanır.

OP
ebrulii

ebrulii

Daimi Üye
Tepki
3.711
Saçın ak mı kara mı önüne düşünce görürsün;

Acele etme, herhangi bir yargıya varma; sonucun ne olduğunu biraz sonra, iş bitince, kendi gözlerinle görüp anlarsın.

mü$erref

Aktif Üye
Tepki
127
Ay bozmaz,süt kokmaz.Kokarsa ayran kokar;çünkü aslı süttür.

Ayın şekli aslında hiç değişmez, sadece dünya araya girerek ayı gölgelendirir ve ona hilal veya yarım ay görüntüsünü kazandırır. Sütte tıpkı bunun gibi kokmaz, sütten türeyen ürünler bozulur, kokarlar. Asıl olan her zaman sağlam olarak kalır. Hayatta yaşanan olaylarda bu şekildedir, sorun yaşanan problem eğer büyüyorsa ve tehlike arz ediyorsa, bunun kaynağına inmek gerekir, sorunsuz olan en başına dönmek sorunu çözmeye yeterli olacaktır.

enise_

Daimi Üye
Tepki
1.923
Baba ekmeği zindan ekmeği, koca ekmeği meydan ekmeği.

Atasözünün Anlamı:

Kadınlar için baba evinde kalmak, belli bir zamana kadar normaldir. Evlendiği zaman ise kendi kurallarına göre yaşayacağından dolayı daha rahat olacaktır.

OP
ebrulii

ebrulii

Daimi Üye
Tepki
3.711
Cömert derler maldan ederler,yiğit derler candan ederler ;

Bazı insanlar vardır ki övülmekten çok hoşlanırlar. Kimi çıkarcılar da böyle insanları iyi tanırlar. Onları ”ne kadar cömertsin” diyerek pohpohlayıp överler; bu okşayıcı sözlere kanan kimse de malını, parasını bol bol harcar;ona buna yedirir, sonunda tüketir. Benzer bir şekilde,ne amaç güttüğü bilinmez kimseler de kişiyi ”ne kadar güçlüsün,kimse sana karşı gelemez” diye pohpohlayıp överler. Bu tip övgülerden hoşlanan kimse de, böyle biri olduğunu kanıtlamak için harekete geçer;olmayacak bir dövüşe atılır. Bu sırada birisi çıkıp canından eder onu

OP
ebrulii

ebrulii

Daimi Üye
Tepki
3.711
Sana vereğim bir öğüt,Kendi ununu kendin öğüt;

Kişi, kendi işini kendisi yapmalıdır. İşini başkasına bırakmazsa içi rahat eder, sıkıntıya düşmez. Hem işi kolay yürür, hem de istediği gibi olur.

OP
ebrulii

ebrulii

Daimi Üye
Tepki
3.711
Hamama giren terler;

Bir işe girişen kimse, o işin güçlüklerini, sıkıntılarını ve masraflarını göze almalıdır. Çünkü bu işin durumunu, sorumluluğunu kendi isteğiyle kabul etmiştir.

Aslı Oktay

Daimi Üye
Tepki
19.322
Aba zamanı yaba , yaba zamanı aba alınır.

Atasözünün Anlamı:
Kişi, kendisine gerek olan şeyleri vaktinden önce ve ucuz olduğu zaman satın almalıdır.Yazın kışlık almak,kışın yazlık almak her zaman karlıdır.

gizemlii

Daimi Üye
Tepki
290
(İyi olacak hastanın hekim ayağına gelir )
Eğer Yüce Allah, kötü durumda olan birinin düzelip iyi olmasını murat etmişse, türlü sebepler yaratarak ona hiç ummadığı yerlerden yardım gönderir. Onun rahata kavuşmasını sağlar.

mü$erref

Aktif Üye
Tepki
127
El eli yıkar, iki el de yüzü..

Toplu yaşama biçimi herkese bir görev yükler. Bu görevlerin yapılması bir yandan düzeni sağlar, bir yandan da sıkıntıların ortadan kalkmasını. Dolayısıyla karşılıklı yardımlaşma esasına dayalı bu görev iyilikleri çoğaltır, toplumu güçlü kılar.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar