Bin Kadın Girişimci Diyarbakır'a Çıkarma Yapıyor.

rüzgar gülü

Daimi Üye
Katılım
20 Şubat 2009
Mesajlar
10.973
Tepki
10.147
Puan
113
Yaş
43
Konum
istanbul
Türkiye'nin 81 ilindeki kadın girişimciler "6-7 Mart Kadın Emeği Etkinliği" kapsamında Diyarbakır'da bir araya gelecek. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne (TOBB) bağlı Diyarbakır İl Kadın Girişimciler Kurulu'nun ev sahipliğinde, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Diyarbakır Ticaret Borsası'nın organizasyonu, Diyarbakır Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle, medeniyetler şehri Diyarbakır, büyük bir kadın dayanışmasına ev sahipliği yapacak.

"6-7 Mart Kadın Emeği Etkinliği" kapsamında Diyarbakır-Ergani karayolundaki TÜYAP Diyarbakır Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen fuar ile Türkiye'nin 81 ilindeki kadın girişimciler ürettikleri ürünlerini sergileyecek. Türkiye'de sayıları her geçen gün hızla artan ve çeşitli kademelerde büyük başarılara imza atan kadın girişimciler, Ankara'nın dışında ilk kez bir Anadolu kentinde düzenlenen etkinlikte güç birliği yaparak, adeta kente çıkarma yapacak. Yaklaşık bin kadının katılacağı etkinlik kapsamında açılacak fuarda, 100 stantta imalatan el işine kadar yüzlerce ürün görücüye çıkacak.

TOBB Diyarbakır İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nezahat Barutçuoğlu, "Bu organizasyon bugüne kadar Ankara'da yapılıyordu. Anadolu'da ilk toplantı Diyarbakır'da olacak. Katılım oldukça yüksek düzeyde. Girişimci kadınların sergiledikleri ürünlerinin pazar alanını genişletilmesi hedefleniyor. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun özel isteği, kadın girişimciler kurulunu ön plana çıkarmak ve network ağının çok hızlı bir şekilde oluşumunu sağlamak." dedi.

"Türkiye'deki 81 ildeki kadınların ürettikleri ürünleri, Türkiye genelinde nasıl bir pazara ulaştıracağı ve istihdam alanını nasıl geliştirebileceğimizi tartışacağız. Esas hedefimiz kadın girişimci sayısını artırmak ve kadınların örgütsel olarak çalışmalarını Türkiye geneline yaymak. Buradan çıkacak sonuçla kooperatifçiliği, üretimi nasıl aktif hale getirebiliriz, kadın istidamı sayısını artırabileceğimizi amaçlıyoruz. Organizasyonda yaklaşık bin kadının bir araya gelmesini bekliyoruz. Kadınlar bilgi ve deneyimlerini paylaşacak. Diyarbakır dev bir organizasyona ev sahipliği yapacak. Hem bölgedeki hem de Türkiye'deki kadının üretimdeki gücünü göstereceğiz. Fırsatlar verildiğinde kadının neler yapabileceğini ortaya koyuyoruz. Etkinliğimizi özellikle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne denk getirdik. Kadınlar gününde kadın dayanışmasını ve gücünü vurgulamak istedik." şeklinde konuştu Barutçuoğlu.

TOBB Kadın Girişimciler Üst Kurul Üyesi Nilüfer Baran da fuarda 81 ildeki TOBB'un kadın girişimciler kurullarına üye ve kadın örgütlerinin imalata yönelik ürünleri ve el emeklerinin sergileneceğini söyledi. Girişimci kadınların fuarda kendi tanıtımlarını da yapacaklarını, organizasyonun büyük bir kadın dayanışması ve kadın birlikteliği olduğunu belirten Baran, "Bu çok önemlidir. Bu süreçte ihtiyacımız var. Diyarbakır da bu yüzden ciddi bir organizasyona ev sahipliği yapacak. Kadınları mikro üretimden makro üretime çekmek en büyük hedefimiz" dedi.

Kadın girişimcilerin batı bölgelerinde doğuya göre çok daha fazla olduğunu hatırlatan Baran, bu tarz etkinliklerin daha çok kadının ekonomik anlamda gücünün ortaya çıkmasını sağladığını belirterek, "Bundan sonraki süreçte kadınlar sadece günü kurtaracak tarzda değil, imalatta, sanayide gerçekten ekonominin bel kemiğini oluşturacak üretimle sesini yükseltecek. Etkinliğimize TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Aynur Bektaş çok sayıda girişimci kadın katılacak" diye konuştu.


 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst