Merhaba;
Çok önce yapmıştım ama aklıma gelince eklemek istedim.
Malzemeler;
300gram kıyma
Soğan
Ekmek içi
1 yumurta
Maydanoz
2 adet yufka
Baharatlar isteğe göre karabiber tuz kimyon pulbiber.
Çöp şişler.
Alt sosları;
2 patlıcan
1 kase yoğurt
Mayonez
Domates dogranmış
Nane
Soğan
Üzeri için;
Kızdırılmış tereyağ eşliğinde salça.
Yapılışı;
Öncelikle kıyma, yumurta ekmek içi rendelenmiş soğan maydonoz ile kebabımızı yoğuruyoruz.
Daha sonra şişe kebab olarak diziyoruz.
Kızğın yağda hafif kızartıyoruz.
Yufkaları ortadan bölüyoruz.
Kebabları sarıyoruz.
Fırına veriyoruz. (Yaklaşık 20dakika.)
Soslar yapımı;
Patlıcanları tost makinasında közlüyoruz.
Daha sonra soyup kesme tahtasında incecik olana kadar doğruyoruz.
Mayonez ve yoğurt ile birleştiriyoruz.
Nane tuz ilave edio karıştırıyoruz.
Tabağın alt zeminine döşüyoruz.
Doğranmış domatesler soğan ve maydonoz ile tavada kavurup yanlara döküyoruz.
Şişleri fırından çıkarıp servis edioruz.
İsteğe göre bulğur pilavı yapabilirsiniz.
Afiyet olsun

Son düzenleme: