Beyazperde'den kısa haberler

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.527
Puan
113
Konum
İstanbul
685789218227.jpg

Korsanların eline düşecek

Yönetmenliği deson derece başarılı bulunan Tom Hanks, şu sıralar oyunculuğa yoğunlaşmış durumda. Hanks, geçtiğimiz yıllarda yaşanan gerçek bir olaydan uyarlanacak bir filmde oynayacak. Sony Pictures tarafından çekilecek filmde Hanks, gemisi 'Maersk Alabama'yı kaçıran Somalili korsanların rehin aldığı Kaptan Richard Phillips'i canlandıracak. Film, Phillips'in kaleme aldığı kitaptan uyarlanacak.


686097196832.jpg


Dur durak bilmiyor


'The King's Speech' filminde canlandırdığı kekeme kral VI. George rolüyle 'En İyi Erkek Oyuncu' Oscar'ını kazanan Colin Firth, geçtiğimiz günlerde yeni bir film için imza attı. Koreli yönetmen Park Chan-Wook'un çekeceği filmin senaryosunu, aktör Wentworth Miller ile Ridley ve Tony Scott kardeşler yazdı. Yapımcılığını Fox Searchlight'ın üstlendiği filmde Firth'e Nicole Kidman ve Mia Wasikowska eşlik edecek.


685617650237.jpg
78674163142.jpg


Drew hem oynayacak hem yönetecek

Romantikkomedi deyince akla gelen ilk isimlerden olan Drew Barrymore, yine kalpleri ısıtan bir filmle seyirci karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Hem de bu sefer filmin sadece başrol oyuncusu olmakla yetinmeyip yönetmenliğini de üstlenecek. İlk yönetmenlik deneyimini 2009'da çektiği 'Whip It' filmiyle yaşayan Barrymore'un yeni filminin adı ise 'How To Be Single' olacak.

Aktris Drew Barrymore ikinci yönetmenlik denemesi için hazırlık yapıyor. Barrymore, How to Be Single adlı bir romantik komedi yönetecek. Film, Liz Tuccillo'nun 2008 tarihli, aynı adlı romanından uyarlanacak. Marc Silverstein ve Abby Kohn'un senaryo uyarlamasını üstlendiği film, bir grup New Yorklu'nun aşk hayatlarına odaklanacak. Barrymore ilk yönetmenlik tecrübesini 2009 yapımı Whip It adlı filmle yapmıştı. Reuters

Sabah
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.527
Puan
113
Konum
İstanbul
fe75x54.jpg

24 hayranlarına müjde.

24 dizisinin devamı niteliğindeki sinema filmi projesi yeniden gündeme geliyor. Filmin 2012'de vizyona girmesi planlanıyor.

Yapımcı Brain Graizer Twiiter'da yaptığı açıklamada 24 filmiyle ilgili Keifer Sutherland ile görüştüğünü ve 2012 yılında filmin çekileceğini belirtti.

24 dizisi ABD'de 8 sezon süren bir aksiyon dizisi.

fe75x54.jpg

LaBute ve Eckhart Beşinci Kez

Yönetmen Neil LaBute ve aktör Aaron Eckhart beşinci kez aynı filmde buluşuyorlar. İkili The Geography of Hope adlı filmde yönetmen ve aktör olarak tekrar yer alacaklar. Filmde Eckhart'ın yanı sıra bir diğer başrolde de Ed Harris yer alacak. 1970'lerde geçen filmde kötü geçen bir soygun sonrası Meksika'ya kaçan iki soyguncunun hikayesi anlatılacak. İkili daha önce Possession, Nurse Betty, In the Company of Men, Your Friends & Neighbors filmlerinde birlikte çalışmışlardı..
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.527
Puan
113
Konum
İstanbul
366530300465.jpg


Yeni Bond'un adı yok!

Ajan 007 ya da diğer adıyla James Bond serisinin 23. filmi, gelecek yıl sonbaharda (26 Ekim 2012) Avrupa ve Türkiye´de vizyona girecek.

ABD´den iki hafta önce Avrupa´da gösterime sokulacak yeni Bond serüveninde Daniel Craig üçüncü kez ´Kraliçe´nin hizmetinde maceradan maceraya koşacak. Adı daha konulmayan filmin yönetmeni Sam Mendes.

fe75x54.jpg


Hangover 3 Yolda

Para her kapıyı açıyor. Eleştirmenlerin olumsuz yorumlarına rağmen Warner Bros. The Hangover Part 3 için çalışmalara başladı. Bunda en büyük etkense filmin $80 milyonluk bir komedi filmi için yüksek sayılabilecek bütçesine rağmen tüm dünyada 4 günde elde ettiği $200 milyonluk hasılat. Hasılat hariç her ne kadar ikinci film pek parlak olmasa da (senaryo ilk filme göre aşırı taklit ve zayıf) gişe geliri devam bölümü için çalışmaların başlamasına yetiyor. İkinci filmin senaryosunu yazan Craig Mazin ve Scott Armstrong'dan Mazin ile üçüncü film için de anlaşma yapıldığı belirtildi. Böyle zayıf senaryoya sahip bir devam filmi sonrası bu filmin senaristi ile devam etmenin ne derece doğru olduğunuysa üçüncü film gösterecek..

fe75x54.jpg


Adams Scientology! Projesinde

Paul Thomas Anderson'un şu anda The Master olarak adlandırılan dini temalar içeren filminin kasting çalışmaları hızlı bir şekilde ilerliyor. Jesse Plemons, David Warshofsky, Laura Dern ve Lena Endre'den sonra Amy Adams da filmin kadrosuna katıldı. Philip Seymour Hoffman ve Joaquin Phoenix'in başrollerini paylaştıkları filmde hikaye 2. Dünya Savaşı'ndan dönüp dini bir hareket (Scientology?) başlatan Lancaster Dodd (Hoffman) ve yanına aldığı eski bir alkolik olan Freddie Sutton'ı (Phoenix) merkezine alacak. Adams da filmde Dodd'un eşini canlandıracak..

fe75x54.jpg


Hobbit filmlerinin adları belli oldu

Her geçen gün Hobbit filmleri hakkında daha net bilgilere ulaşmaya devam ediyoruz.

Bugün ise bu bilgiler arasında en önemlileri açıklandı diyebiliriz : İki filmden oluşacak olan Hobbit filmlerinin isimleri ve gösterim tarihleri resmî olarak ilân edildi.

Hobbit'in birinci filminin adı - "The Hobbit : An Unexpected Journey"
Hobbit'in ikinci filminin adı - "The Hobbit : There and Back Again"

New Line Cinema, Warner Bros. Pictures ve MGM şirketlerinin resmî açıklamalarında Hobbit filmlerinin gösterime gireceği tarihler şöyle :

Hobbit'in birinci filmi - 14 Aralık 2012
Hobbit'in ikinci filmi - 13 Aralık 2013

fe75x54.jpg

Farklı Bir Frankenstein

Cloverfield ve Let Me In filmlerinin yönetmeni Matt Reeves ve Mean Creek filminin senarist/yönetmeni Jacob Aaron Estes, This Dark Endeavor adlı film için bir araya geliyorlar. Filmin senaryosunu Estes yazarken yönetmenliğini Reeves üstlenecek. Filmin Mary Shelley'nin Frankenstein romanını da baz alan bir uyarlama olacağı söyleniyor. Ancak filmin asıl temelini Kenneth Oppel'in yazdığı "This Dark Endeavor: The Apprenticeship of Victor Frankenstein" adlı eser oluşturuyor. Kitapta Frankenstein'ın ikizi Konrad ölümcül derecede hastadır ve ona yaşam iksirini yapması için gizemli ve eski bir kimyageri bulması gerekmektedir. Bunun içi Frankenstein en iyi arkadaşı Elizabeth ile bir maceraya atılır..

Alıntıdır...
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.527
Puan
113
Konum
İstanbul
images
images

Ed Harris ve Matthew Fox Zombilerle

Marc Forster'ın yöneteceği World War Z'nin kadrosunda Brad Pitt, Mirielle Enos ve James Badge Dale isimleri yer alıyordu. Bu isimlere katılması muhtemel son iki isimse Ed Harris ve Lost'un Jack Shephard'ı Matthew Fox. Paramount Pictures ve Skydance Productions'ın birlikte yapımcılığını üstlenecekleri filmde global bir zombi enfeksiyonundan 10 sene sonrası anlatılıyor. Max Brooks'un aynı adlı çok satan romanından uyarlanacak filmin prodüksiyonuna $125 milyon bütçeyle bu ay başlanması bekleniyor..


703986222977.jpg


Yeni filmiyle çok konuşulacak

Keira Knightley yeni filmi 'A Dangerous Method' ile çok konuşulacak. Filmde psikoloğuyla aşk yaşayan bir kadını canlandıran Knightley, iddialı aşk sahnelerinde iyi bir oyunculuk çıkarmaya çalıştığını söylüyor

Sabah
images

Superman'e İngiliz Anne

Geçtiğimiz hafta Oscar ödüllü aktör Russell Crowe'un yeni Superman filmi Man of Steel'de Superman'în Kriptonlu babası Jor-El'i canlandıracağını belirtmiştik. Son haberlerde Julia Ormond'un da Superman'in annesi Lara'yı canlandıracağı belirtiliyor. Lara karakteri için Gladyatör'den hatırlayacağımız Connie Nielsen'in de adı geçiyordu. Filmde daha önce Henry Cavill, Amy Adams, Kevin Costner, Diane Lane ve Michael Shannon'ın yer alacakları kesinleşmişti. Henüz çekimlerine başlanmamış olan filmin 2012 Aralık'ında vizyona girmesi bekleniyor..

images


Winslet ve Brolin Genç Reitman'ın Filminde

Oscar ödüllü aktris Kate Winslet ve aktör Josh Brolin yönetmen Jason Reitman'ın yeni projesinin kadrosuna katıldılar. Joyce Maynard'ın 2009 tarihli Labor Day romanından uyarlanacak filmin senaristliğini de Jason Reitman üstlenecek. Romanda yalnız bir anneyle firari bir cinayet mahkumunun hikayesi anlatılıyor. Filmin de romantizm ve gerilim içeren bir yapıt olacağı söyleniyor. 2012'de çekimlerine başlanacak filmin 2013'te vizyona girmesi bekleniyor. 34 yaşındaki yönetmen Reitman'ın filmografisinde Thank You for Smoking, Juno ve Up in the Air gibi dikkat çekici filmlerin mevcut olduğunu belirtelim..
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.527
Puan
113
Konum
İstanbul
images


Nicole bu filmle çok konuşulacak

Nicole Kidman, cinsiyet ameliyatı geçiren ilk erkek olan Lily Elbe'nin hayatını anlatan bir film çekiyor. Bu proje için yapım şirketini ve 10 milyon doları ortaya koyan oyuncu, Danimarkalı bir sanatçı olan Elbe'nin hayatını beyaz perdeye aktarmaktan heyecan duyduğunu dile getirdi.

Sabah

fe75x54.jpg


Gözlerindeki Sır'a Denzel Washington'lu Yeniden Çevrim

Denzel Washington 2010 yılında yabancı dilde en iyi film dalında oscar ödülü kazanan Gözlerindeki Sır'ın tekrar çevriminde başrolde yer alabilir. Juan Jose Campanella'nın (yeni filmin yapımcısı) yönettiği filmde emekli bir savcılık yetkilisinin eski bir davaya dair yazmaya karar verdiği romanın öyküsü anlatılıyordu. Filmde Ricardo Darin'in canlandırdığı Benjamin Esposito karakterini yeni filmde Denzel Washington'ın canlandırması bekleniyor..
film.gen.tr
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.527
Puan
113
Konum
İstanbul
825977154152.jpg


'Ayna Ayna' benden güzeli var mı dünyada

THE filminin yönetmeni Tarsem Singh'in Pamuk Prenses masalını uyarladığı merakla beklenen filminin adı ve ABD vizyon tarihi belli oldu. Ayna Ayna/ Mirror Mirror adını taşıyacak film, ABD'de 16 Mart 2012'de vizyona girecek. Filmde Pamuk Prenses'i Lily Collins, kötü kalpli kraliçeyi Julia Roberts, kralı Sean Bean, prensi Armie Hammer canlandırıyor. Filmin klasik masaldan farklı, sıra dışı bir uyarlama olması bekleniyor. Huffington Post
Fall
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.527
Puan
113
Konum
İstanbul
686297071748.jpg


Senaryosu 15 yıllık film

Başrollerini Aydoğan Temel ve Arzu Yanardağ'ın paylaştığı 'Komik Bir Aşk Hikayesi' isimli sinema filmi 18 Kasım'da izleyicisi ile buluşmaya hazırlanıyor. Filmde Arzu Yanardağ, kitapları satmadığı için bakıcılık yapmaya karar veren 'Leyla' isimli bir kadın yazarı canlandırıyor. Yönetmen Cüneyt Yosulçay'ın ilk uzun metraj denemesi olan filmin senaristi ve aynı zamanda başrol oyuncusu olan Aydoğan Temel, ilk kez bir sinema filminde başrol oynadı. Senaryosunu film haline getirmek için 15 yıl bekleyen Aydoğan filminden oldukça umutlu.
Sabah
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.527
Puan
113
Konum
İstanbul
images

Batman sekiz yıl yaşlanıyor

Christopher Nolan'ın yönettiği Batman serisinin yeni filmi The Dark Knight Rises'ın yedi ay süren çekimleri sona erdi. Anne Hathaway, Joseph Gordon- Levitt, Christian Bale, Tom Hardy, Liam Neeson, Gary Oldman, Marion Cotillard, Morgan Freeman ve Michael Caine'nin rol aldığı filmle ilgili olarak yönetmen Empire dergisine açıklamada bulunarak Batman meraklılarını heyecanlandırdı. Yönetmen, yeni filmde Joker'in yakalanmasından sekiz yıl sonrasına odaklanıldığını anlattı. Nolan, "Amacımız Batman ile Bruce Wayne'in hikayesini sonlandırmak. Hikaye ikinci filmin sonundan devam etmeyecek. Batman'i sekiz yıl sonra biraz daha yaşlı bir halde bulacağız" dedi.

Sabah
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.527
Puan
113
Konum
İstanbul
434086719323.jpg


Hangover 3 geliyor!
Serinin 2. filmin 600 milyon dolarlık hasılatı, filmin yapımcı şirketi Warner Bros'u 3. filmi çekmek konusunda fazlasıyla ikna etti..
Todd Philips'in senaryosu üzerinde çalıştığı serinin 3. filminin çekimlerine 2012'in Eylül ayında başlanması planlanıyor...Filmin vizyon tarihi ise henüz netleşmedi...
Sabah

fe75x54.jpg


Robocop Star Trek'te

Unutulmaz bilimkurgu karakterlerinden Robocop'u canlandıran Peter Weller da Star Trek 2'nin kadrosuna katıldı. Kadroya son olarak geçtiğimiz hafta Alice Eve katılmıştı. Kötü adamı canlandırması beklenen Benicio Del Toro konusunda henüz açıklanan bir durum yok. Ancak bazı kaynaklar Del Toro'nun resmi imzayı attığını söylüyorlar. J.J. Abrams'ın yöneteceği film 2013 Mayıs'ında vizyona girecek..
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.527
Puan
113
Konum
İstanbul
15175256.jpg


23 Aralık’ta gösterimde

Timuçin Esen ve Meltem Cumbul’u “Gönül Yarası”ndan tam yedi yıl sonra bir araya getiren “Labirent”, 23 Aralık’ta vizyona giriyor.Filmde Esen ile Cumbul, terörist bir örgütü çökertmeye çalışan iki istihbarat görevlisini canlandırıyor. Aksiyon-gerilim türündeki “Labirent”in yönetmeni ise Tolga Örnek...
Hürriyet
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.527
Puan
113
Konum
İstanbul
15225075.jpg


Çekimler martta başlıyor

“KEŞANLI Ali Destanı”nda başrol oynayan Belçim Bilgin, eşi Yılmaz Erdoğan’ın yedi yıldır üzerinde çalıştığı “Mükellefiyet Zamanında Aşk” filmi için de kamera karşısına geçmeye hazırlanıyor Bilgin, eşinin verem yüzünden ölen iki genç şairin öyküsünden yola çıkarak kaleme aldığı filmin çekimlerine mart ayında başlanacağını söyledi: “Çok büyük bir iş. Film için koca bir şehir kurulacak. Yılmaz bu projede fazlasıyla hassas. Şairlerle birlikte yaşıyor, bazen o şairlerin ona yazdırdığını söylüyor. Çekimler mart gibi başlayacak.” Eşiyle ilk kez aynı filmde oynayacak olan ünlü oyuncu, “Karşılıklı oynayacağımız birkaç sahne olacak” dedi.

Hürriyet
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.527
Puan
113
Konum
İstanbul
698145721630.jpg


Yakışıklı polis

Yakışıklı oyuncu Jake Gyllenhaal, son filmi 'End od Watch- Tehlikeli Takip'te bir polis memuru rolünde. Los Angeles polislerinin gerçek hikayelerini gözler önüne sererken, dostluğun, ailenin ve cesaretin önemini anlatan filmin yönetmenliğini David Ayer üstleniyor. Film, 21 Eylül'de Türkiye'de de vizyona girecek.
Sabah
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.527
Puan
113
Konum
İstanbul

695521522059.jpg

Bradley akıl hastası!

Yakışıklı oyuncu Bradley Cooper, son filmi 'Silver Linings Playbook'da bir akıl hastasını canlandırıyor. Filmin diğer başrol oyuncusuysa 'Açlık Oyunları'yla ünlenen Jennifer Lawrence... Filmin yönetmenliğini de iki Oscar ödüllü David O Russell üstleniyor. Filmde; akıl hastanesinde dört yıl yattıktan sonra eşini geri kazanmaya çalışırken komşusuna aşık olan bir adamın hikayesi anlatılıyor.
Sabah
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.527
Puan
113
Konum
İstanbul
17883832.jpg


28 Eylül’de vizyonda

Yapımcılığını Özge ve Özgür Özberk kardeşlerin yaptığı, Ufuk Özkan, Özge Özberk ve Ebru Kocaağa’nın başrolleri paylaştığı “N’apcaz Şimdi”, 28 Eylül’de vizyona giriyor.

Hürriyet
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.527
Puan
113
Konum
İstanbul
683031020511.jpg


Beklenen film 26 Ekim'de!

Galası geçtiğimiz günlerde 'Toronto Film Festivali'nde yapılan 'Gergedan Mevsimi'nin Türkiye'deki vizyon tarihi belli oldu. Başrollerini Behruz Vossoughi, Monica Bellucci, Caner Cindoruk, Yılmaz Erdoğan ve Belçim Bilgin'in paylaştığı film, 26 Ekim'de gösterime girecek. İranlı yönetmen Bahman Ghobadi'nin imzasını taşıyan film, Monica Bellucci'nin yer aldığı, İstanbul'da çekilen sahneleriyle çok konuşulmuştu

Sabah
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.527
Puan
113
Konum
İstanbul
680383279385.jpg

Savaşçı tanrıça kendine gelemedi

Çekimleri İngiltere'de süren ve gelecek yıl vizyona girmesi beklenen 'Thor' filminde rol alan Jaimie Alexander, Eylül ayı ortasında geçirdiği kazanın ardından hâlâ sete dönmeyi başaramadı. Filmde 'Sif' isimli bir tanrıçayı canlandıran Alexander, bileğini incitmişti.
Sabah
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.527
Puan
113
Konum
İstanbul
675296617440.jpg


Olay kitabın filminde oynayacak!

'Twilight' serisinde canlandırdığı karakterle büyük beğeni toplayan Ashley Greene'in, tüm dünyada olay yaratan 'Fifty Shades of Grey-Grinin Elli Tonu' kitabının sinema filmi uyarlamasında başrol oynayacağı konuşuluyor. Kitabın ana kahramanı 'Anastasia Steele'i canlandıracağı söylenen Greene, bu konuda kesin bir açıklama yapmamayı tercih ediyor.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst